-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#361
Het is gewoon een hele erge dag vandaag. Bronnen zeggen dat er al 20doden zijn gevallen. Mensen die in de Londen metro zijn geweest weten hoe erg t moet zijn geweest voor de mensen die het hebben moeten meemaken.

Krijg er gewoon rillingen van. Afschuwelijk.
#362
Politiek / Re: Vliegticket naar Marokko
23/05/2005 om 15:03:50
Het is gewoon een kwestie van monopolie. Vluchten naar t zuiden zijn gewoon goedkoper omdat er meer keuze is. Een idee zou zijn om een reisorganisatie laten beseffen dat ze bakken met geld kunnen maken wanneer ze chartervluchten zouden organiseren elke zomer, met Transavia, TUI noem maar op.
#363
Citaat van: hadou op 16/05/2005 om 00:33:22
Het gaat er om dat je dat niet van te voren kan plannen. De moslims in NL  vieren een feestdag niet op dezelfde dag!! En iedere jaar verandert het van datum . Je kan het niet plannen.

plannen met een maankalender is nou eenmaal wat moeilijker, je kunt t misschien voorspellen tot de week, maar niet op de dag.
#364
zou dat niet een innovatie zijn? Trouwens, wat moeten we op zo'n dag doen, 5x bidden? Een pepernoten schaap eten?

Ik denk dan het beter zou zijn als er in het algemeen wat regels zouden kunnen worden vastgesteld, zoals het recht bijvoorbeeld om werkende moslims het vrijdaggebed te laten bijwonen. Werkende Christenen kunnen wel zonder al te veel problemen wel hun zondagsmis bijwonen.
#365
Citaat van: allasian op 07/05/2005 om 14:48:34
Citaat van: Tamza op 06/05/2005 om 13:51:11
En dat was dus een fout van Dihya. Want de Arabieren waren niet uit op het land, maar op bekering van het volk. Een verwoest land was dus voor de Arabieren niet eens zo'n ramp als dat het voor de inwoners zelf was.
Ik denk dat ze toch uit waren op het land,mensen bekeren vind ik bijzaak. Zeker voor jou vind ik dat een beetje naief. Wie gaat er nou z'n leven riskeren alleen om vreemden te bekeren,er moet toch wat meer voor ze te halen vallen? Mensen zijn dieren en dieren vechten om territoria. En dat is ook gebleken.


Ten eerste, meen dat alle grote rijken zijn gesticht op ideologien, en deze zijn bijna altijd de drijfkracht geweest; voor de Romijnen was Rome god, en iedereen die voor rome vocht deed dit uit plicht en liefde. Voordat mensen besluiten de halve aarde af te struinen en te veroveren moet er meer te halen zijn dan alleen iets materialistisch. 

voor de arabieren van Makkah en Madinah was bekeren wel degelijk de het hoofdmotief, aangezien ze pas actief werden na de komst van Islam. Ze hadden ook verder denk ik ook geen reden om te gaan veroveren, alle belangrijke handelsroutes liepen al door hun steden, en er kwam genoeg rijkdom naar hun toe. Verder, wanneer je het islamitisch rijk vergelijkt met andere rijken (Romeinen, Perzen) is er een duidelijk verschil; alle rijkdom die werd verworven werd teruggevoerd om metropolen te bouwen vol met paleizen en de rijken te voorzien van allerlei  luxe. Dat heeft nooit plaats gevonden in de tijd van verspreiding van islam, Makkah bleef een bescheiden plaats, en was niet meer dan een kruispunt van de theologie.

Natuurlijk zullen er ook uitzonderingen zijn geweest, en mensen hebben rondgelopen met andere ideeen.
#366
Citaat van: sraam op 10/05/2005 om 13:26:41
Citaat van: MohamedUK op 10/05/2005 om 13:22:48
Citaat van: sraam op 10/05/2005 om 09:28:52
stoer ;) wat is dat voor rode ding?

dat is een 5-verdiepingen groot huis. Na de aarbeving verschenen er allemaal kraken in de muren, om dat te camoufleren werd de achterkant rood geverfd. Voor zover ik weet is dit huis onbewoonbaar verklaard.

ow nooit gezien doen ze het nog steeds?

ze kunnen dit huis beter gelijk met de grond maken als het toch onbewoonbaar verklaard is. Het belemmerd ook het uitzicht vind je niet?

ik vond t wel mooi gedaan zo. Zouden meer mensen moeten doen hun achterkant verven. Waarom ze het niet willen slopen, tja goeie vraag, vormt ook een tamelijk groot gevaar voor omliggende woningen.  Het is ook verder het enigste huis dat onbewoonbaar is veklaard in de straat. Dit huis stond er bekent om gebouwd te zijn in hele korte tijd, en gefinanceerd door drugsgeld. Heel ironisch allemaal.
#367
Citaat van: sraam op 10/05/2005 om 09:28:52
stoer ;) wat is dat voor rode ding?

dat is een 5-verdiepingen groot huis. Na de aarbeving verschenen er allemaal kraken in de muren, om dat te camoufleren werd de achterkant rood geverfd. Voor zover ik weet is dit huis onbewoonbaar verklaard.
#368
Citaat van: m'Izran op 09/05/2005 om 12:02:12
Mag ik vragen waar in imzouren die foto genomen is?

ten westen van het centrum, ten noorden van de maandagmarkt. De buurtnaam weet ik niet meer.
#369


Imzouren ©MohamedUK
#370
ik zal me maar ook in het kamp scharen van de positivelingen; dit soort processen duren nu eenmaal lang, en vaak is ook niemand gebaat bij revoluties die over een nacht ijs gebeuren. Er mag wel een cyberwereld zijn, maar in t echt duurt het toch langer dan een paar klikken.

Het is om deze reden dat geschiedkundigen belangrijk zijn, en een ontwikkeling over tientalle jaren kunnen beschrijven.

#371
Citaat van: hadou op 01/05/2005 om 23:02:03
Dank je  wel voor dit onderwerp Badis
zielig. Hier moet zeker wat aan gebeuren! Flora en Fauna is belangrijk. Helaas ziet de Marokkaan van vandaag niet de belang van de natuur.
 

Het zou meer effect hebben als men ook duidelijk werd gemaakt dat ontbossing kan zorgen voor gevaarlijke erosie, en het eroderen van vruchtbare aarde, of wat je zegt ook voor verwoestijnisering  - i.e. dus minder succesvolle oogsten.
#372
Citaat van: m7 op 23/04/2005 om 11:44:55
De verhalen van de velen die het niet maken zouden een rem kunnen zijn, maar wie wil nou toegeven mislukt te zijn? Em wie gaat die verhalen vertellen? Niet de illegaal, die kan nergens heen.


Dit is de crux. Je hoort ook bijvoorbeeld niemand zeggen die zijn vakantie in Australie heeft gevierd dat het waardeloos was; na al dat geld, energie, en tijd, moet en zal die persoon met een succesverhaal thuiskomen, ondanks misschien dat het gewoon diepe ellende was geweest.
#373
Algemeen / Re: Van welke leden hier??
30/04/2005 om 22:01:57
Citaat van: m'Izran op 11/04/2005 om 18:54:53
BACK TO THE TOPIC!!

Citaat van: E3ber op 06/04/2005 om 21:27:37
Van welke leden hebben jullie hier het meeste van geleerd of is er een bepaalde bericht van een lid, dat je vandaag nog de dag is bijgebleven??

Van Fosychar, had ik ooit nog een tegen-reactie gehad, die reactie was zo goed, dat die reactie me vandaag de dag nog steeds is bijgebleven.


Van iedereen en nog wat...maar Abrid springt er uit ... ;)

yup, abrid
maar ook ameziane (die wat bij betrefd zsm aan een bachelor in Internationale Betrekkingen mag beginnen)
en  Numidia (die wat mij betrefd een receptenboek mag publiceren)
#374
Muziek / Re: Onze amazigh Fransbauer !!
25/04/2005 om 22:54:27
pas maar op mensen, als je doorslaat met integreren kunnen jullie ook zo eindigen.

Ik wacht met smart af op de marokkaanse Zangeres Zonder Naam.
#375
Citaat van: Tama op 11/04/2005 om 20:00:32
Citaat van: Nech op 11/04/2005 om 19:35:45
Soms word je op straat aangesproken door een Amazigh zwerver of illegaal die geld nodig heeft. Je voelt je gedwongen om ze te helpen ook al weet je niet of ze echte illegalen zijn. Misschien hebben ze gewoon geld nodig om druks te kopen.
Vandaag vroeg een oude man van ongeveer 70 jaar oud me om hem geld te geven. Hij zei dat een man heeft hem naar Nederland gebracht en hij liet hem hier achter. Hij zei dat hij geen Nederlands spreekt en geen geld heeft om eten te kopen.

Wat ik niet begrijp is wat komt een man van 70 jaar in Nederland doen?


In de grote steden zijn er idd duizende bejaarde ongedocumenteerde mannen. Meestal zijn ze jaren in nederland maar hebben ze nooit de kans gekregen om een verblijfsvergunning te krijgen. Uit een soort schaamte of het gevoel te hebben at ze gefaald hebben, gaan ze niet terug naar marokko. Triese situaties.

Ik kende ook zo'n man. Ongeveer 20 jaar geleden was hij illigaal naar Nederland gekomen, en had daar zijn vrouw en kinderen achter gelaten. Hij heeft nooit de kans gekegen om legaal te worden, en dat gevoel van gefaald hebben is zo erg geworden dat hij  mentaal niet meer 100% is. In de tussentijd heeft hij zijn kinderen en vrouw niet meer gezien, en brengt hij al zijn dagen door in een ongebruikte kamer van de lokale moskee. Deze kamer heeft zelf geen verwarming ed, maar elke dag als je daar komt zie hem zitten op exact dezelfde stoel in exact dezelfde hoek.  Pijnlijk is het ook dat hij ons heeft zien opgroeien in de 20jaar, maar niet zijn eigen.


In Engeland zeggen ze wel es: stuck between a rock and a hard place
En dit is precies zo'n geval.