-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#211
uitzending was niet echt een oogopener mbt tot palestina zaak, maar het is gewoonweg legendarisch te noemen hoe die Greta daar op die Westbank die Israelische soldaten benaderde en ze op een oudhollandse-strenge-juffrouw manier die snotapen even de les las. (stukje dat ze lieten zien over docu "Greta in israel")

lag echt plat.

Als de Palestijnen nu die Greta kunnen klonen, en ze inzetten als leger, dan is die Westbank sneller ontruimt dan wanneer je mazzeltof kunt zeggen.


(sabbie bedankt voor je link)
#212
kreeg dit in mn email laatst, voor als mensen zijn geintresseerd:

---

Hallo

Voor een verhaal voor NRC, ben ik, journalist, op zoek naar een hoogopgeleide moslim(a) die al ruime tijd werkloos is. Dit na aanleiding van diverse onderzoeken over discriminatie op de werkvloer. Het wordt geen anoniem interview en de geïnterviewde wordt ook gefotografeerd. Ik hoop dat jullie mij aan iemand kunnen helpen.

hartelijke groet

marloes


Marloes Elings

t: 030 - 2313211

f: 030 - 2719407
-----
#213
Citaat van: Yas'Zine op 15/11/2005 om 22:52:31
Citaat van: Ariri op 15/11/2005 om 22:50:24
Citaat van: anoul-nador op 15/11/2005 om 19:20:14
hahahahahah,

Hebben jullie het ook gezien op TV, het bezoek van Alex aan Maroc?

Ze hadden het over water, Maroc heeft een tekort aan water, gelukkig hebben wij in het noorden (de meeste mensen dan) genoeg water.
Ik moest echt lachen, al die lachende slijmrige gezichten van die arabs.
Alex werd ontvangen door die prins rachid geloof, hij schijnt een alcoholist te zijn, dat zie je ook aan die rotkop van hem !!

hebben wij in het noorden genoeg water dan?


azul
er is een hele zee vol. ;D

beetje te zout he. Ze zouden eigenlijk wel een ontzoutings-installatie daar moeten bouwen om alhucaima te voorzien. Kan de baraj worden gebruikt voor imzouren en omgeving.
#214
Citaat van: Izouran op 15/11/2005 om 19:59:57


Eigenlijk wel he.. Maar deze slaan werkelijk nergens op.
Ik weet niet in welke bui ik was toen ik deze topic's geopend heb

Waarom schrijf je nou relax ik ben toch niet sjow opvliegerig alhoewel ik wel tawayaghertsch ben.


:-X
iedereen heeft wel es flut-topics geopend, mijn lijst is nog langer denk.
#215
Kunnen die mensen die die "gratis kado's websites" lopen te promoten een levensban krijgen?

#216
Citaat van: Izouran op 15/11/2005 om 19:46:03
admin?

oftewel haal alle topics weg die door izouran zijn gestart...


relax was een grap!
#217
Films / Re: Maker 'Arrisala' overleden
15/11/2005 om 17:45:13
Citaat van: Tamza op 15/11/2005 om 17:32:14


Rissala vind ik ook een van de mooiste films die ik ooit gezien heb. De metgezellen van de profeet werden bijzonder sterk neergezet door de cast. Met name de personen Hamza en Bilal. Mijn hemel, wat was dat een krachtige scene toen Hamza vanuit de verte op zijn paard kwam aanrijden terwijl de Mekkanen de profeet (vzmh) aanvielen. Het geluid viel stil, de mensen keken angstig en verschrikt naar de naderende leeuwenjager van de woestijn, en het enige wat je hoorde was het gedraaf van Hamza's paard. DAMN. En hoe hij afstapte en iedereen 1 voor 1 woedend aankeek en uiteindelijk die nerd een dikke klap in het gezicht gaf. En dan die scene van Bilal die weigert een gelovige te martelen. Kippenvel.voor mij was deze scene t hoogtepunt van de film - de autoriteit die hamza had in deze scene kwam door het scherm heen gewoon - werd er als kind al helemaal  stil van.

andere favorieten waren Hint (de Terminator is vergeleken met haar een moreel verantwoorde moordenaar) ,de ouders van Ali (scene waarin de vrouw het verlies van haar dochter beschrijft) en Lahab en vooral zijn vrouw (scene in ka3ba en hoe zij de praktijken van de Profeet vzmh onacceptabel vond - gewoonweg prachtig)
#218
een manier om dat gebeuren plat te krijgen: stuur 2 mensen in jeleba..
#219
wat een stelletje nerds. Een mus is dus echt veel meer waard dan welke zielige verzameling domino steentjes ook.
#220
Films / Re: Maker 'Arrisala' overleden
14/11/2005 om 00:36:31
Dat is heel spijtig om te horen, het is zondermeer de beste film die ik ooit gezien heb. Niet omdat het over de geboorte van Islam gaat - daar heb je geen film voor nodig. Maar de algehele fotografie, decors, script, en de gekozen acteurs zijn gewoon fantastisch te noemen. Die man had echt oog voor film maken. Het is de enigste film die ik een paar keer achter elkaar kan kijken.
#221
Literatuur / Re: Dit moet je gewoon lezen!
12/11/2005 om 20:53:22
Een meer praktische en realistische benadering wordt gegeven door Mona Siddiqui, ook een moslim denker, die pertinent weigert de hedendaagse realiteit van moslims in het westen gegijzeld te laten worden door door de media gecreerde moslim-indentiteiten en door politici gedefinieerde discussie arenas. Zie onder andere Islam - Political Authority and Pluralism (pdf document)
#222
Literatuur / Re: Dit moet je gewoon lezen!
12/11/2005 om 00:38:38
Kan mijn vinger er niet op plaatsen, maar heb het niet zo op die man. Heb naar zijn radio serie geluisterd, en vond het tamelijk oppervakkig (melding maken van oud nieuws, of het inslaan van open deuren zoals verschil tussen lokale cultuur en islam). Hoofdboodschap van die serie was dat in de perieferie van de islamitische wereld dingen aan het veranderen zijn (een soort van verlichting), die zich hopelijk zal spreiden naar de rest van de islamitische wereld. Hij noemde bijvoorbeeld in Marokko het voorbeeld van de hervormingen van het scheidingsrecht.

---

In ander nieuws, gisteren publiceerde de werkgroep die was opgesteld na de Londen aanslagen van afgelopen zomer haar raport. Deze groep bestond ook uit zogenaamde prominente moslim-denkers.

Aanbevelingen bestonden uit het opzetten van een "roadshow" van prominente engelse muslim geleerde, meer engelse imams, "radicale" moslimorganisaties zouden niet verboden moeten worden maar zou juist een debat mee worden gevoerd, verder legde het nadruk op het Britse beleid in het buitenland (Irak) dat jongeren zou radicaliseren.
#223
Babbelhoek / Re: Hong Kong & Imazighen
09/11/2005 om 04:16:44
Citaat van: SAMADIE op 02/11/2005 om 16:29:30
Citaat van: miss.F. op 28/10/2005 om 22:07:34
Citaat van: Uchan op 27/10/2005 om 02:41:05
ze blijven je verbazen die chinezen..:)


het zijn japanners. Chinezen heb je in China


hon kong is een ex brits kolonie het is een soort aparte staat maar china ziet hon kong als een afvalige provencie

Hong Kong is gewoon nu onderdeel van China, alleen onder een ander systeem. Maar Taiwan wordt wel als afvallige provincie gezien.
#224
haha nou moe :(
#225
ey Yas'Zine waar blijft nou je tegen-mop??