-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#16
Mededelingen / Eid el fitr 2008
29/09/2008 om 20:49:06
Lees net dat Makkah eid heeft bevestigt op dinsdag 30 september, 3iedukum mubarakum !
http://www.fatwa-online.com/news/0080929.htm
#17
Citaat van: Rbaaz op 03/02/2008 om 14:38:28
Citaat van: alhoceima187 op 02/02/2008 om 22:36:27

Overdrijven is ook een vak... Nador airport is 2,5 rijden. En ik geloof er niks van dat de lijn Amsterdam - Alhoceima niet rendabel is....zelfs niet als ze de ticketprijzen halveren!!!


Dan heb ik het verkeerd geschat. Ik dacht dat je met de nieuwe autoweg Nador binnen 1,5 uur kan bereiken.

Als het rendabel is dan hoeven we nergens druk over maken. RAM gaat heus niet een lijndienst die winst maakt sluiten.Het ziet er naar uit dat AMS-hoceima nu gaat worden uitgevoerd in hoogseizoen door dochtermaatschappij Atlas-Blue: www.atlas-blue.com

Prijzen zien er beetje goedkoper uit....

#18
En wie kan het ze kwalijk nemen. NOS journaal is allang geen zwaargewicht meer, laatste keer toen ik keek hadden ze items zoals "pimp mijn auto", een "amfibi bus in Rdam" en een of andere nieuwe film die uitkwam. Teveel lulligheid imo.
#19
Als dit waar is, gaat denk ik RAM mensen via Casa laten vliegen en dan naar Hoceima met hun partner Regional Air Lines, en hun erg krappe propeller vliegtuigjes.


www.regionalmaroc.com

#21
Rafek Izwan, ga ze opzoeken
#22
Citaat van: Izwan op 26/10/2006 om 00:40:11
Havenstadje Badis is in het midden van de 8e eeuw door Amir van westelijke provincie van Imaraat Nkoer gebouwd. De stad is naar zijn naam genoemd. Badis was een trouwe vriend van Idris n Saleh, de koning van Imaraat Nkoer. Eind 11e eeuw heeft Joesef ibno Tachafin de stad Nkoer verwoest. Sinds die tijd is Badis de belangrijkste handelsstad van Marokko geworden, vooral in de 15 en 16 eeuw. Zij werd havenstad van Fes beschouwd. Zij was  als een kruispunt tussen de karavaan routes en scheepvaart uit verschillende landen zoals Frankrijk, Spanje, England, Algerije, Tunesie, Egypte, Libanon....
Stadje Badis aan de kust tegenover het eiland Badis, een paar kilometer west Al Hoceima.
In 1499 hebben Portugezen (onder het motto piraterij bestrijding) een gebied vlakbij Badis veroverd en bouwden daar kazernes. 
In 1508 hebben de Spanjaarden  drie Irifiyen schepen uit Badis aan de kust van Andalus gekaapt. Vervolgens vielen ze  het eiland Badis aan en gekoloniseerd. Dit alles onder het motto piraterij bestrijding. Sultan Mensoer heeft 2.000 man opgestuurd om Irifiyen te helpen het eiland te bevrijden, zonder resultaat.
In 1521 hebben  Irifiyen de Spanjaarden uit het eiland weg te jagen.

In 1524 vielen Spanjaarden het eiland wederom aan, zonder succes.

in 1554 heeft Sultan Aba 7asoen toestemming aan Algerije Imjahden onderleiding van Osmaans rijk om eiland Badis tegen christenen te beschermen. Ze hebben 10 jaar o.a. het eiland beschermt.

In 1563 vielen de Spanjaarden het eiland Badis aan, zonder succes. 
In 1564 vielen Spanjaarden met 90 schepen het eiland Badis aan, met succes. Alle inwoners  de stad Badis zijn richting bergen gevlucht. Spanjaarden hebben de stad Badis verwoest en het eiland tot en met vandaag bezet. De stad Badis is daarna geleidelijke door Spanjaarden definitieve uit de kaart weggeveegd. Badis haven was tot begin van de 20e eeuw nog in gebruik.


Dank Izwan, maar kun je zoals izem1986 ook vroeg, aangeven waar je deze informatie vandaan hebt gehaald? (naslagwerken enz).  Ben momenteel geintresseerd in de relaties tussen Arif en de buitenwereld tijdens het Granada khalifaat - 1300/1400
#23
Mededelingen / Re: Aljazeera goes English
15/11/2006 om 23:33:05
Die David forst is een instituut - had een erg fijne zondagochtend chatshow, waar alle politici fijn op de koffie kwamen en hun diepste geheimen onvermoedelijk in die warme sfeer bekent maakte.
#24
MIDDELBURG - Middelburg is niet veranderd door de protestmars van extreem-rechts tegen een moskee, vindt Laura van den Berg. Zij zelf wel. De Middelburgse liep zaterdag achter de demonstranten aan met een protestbord tegen de demonstratie. „Ik ben blij dat ik dit heb gedaan.“

De demonstranten worden omringd door een cordon van politieagenten. Foto Ruben Oreel
Inschikken is moeilijk, luidt de tekst op het bord dat Peter van den Berg draagt. „We moeten meer rekening houden met elkaar“, verklaart hij. Laura loopt naast hem. Ze volgen de demonstratie vanaf de Schroebrug naar de Stromenweg en terug. Ze krijgen onderweg positieve reacties van mensen langs de weg.

Laura van den Berg had meer tegenacties verwacht, maar die zijn er nauwelijks. Nico van Duijn, van de anti-racistische actiegroep Bravo probeert op de Markt zijn folders uit te delen. Op de folder een uitnodiging voor een bezoek aan de moskee aan het Oostkerkplein. Op de achterkant een plaatje van de nieuwe moskee aan de Stromenweg. De tegenactie valt nauwelijks op.

Het tegengeluid bij de stoet zelf blijft beperkt tot wat geroep vanaf de stoep („Leve de moskee“). Daarom zijn Laura en Peter van den Berg des te tevredener met hun actie. Peter: „Het geeft zeker voldoening. Ik heb getwijfeld over wat we moesten doen. We zijn over een drempel gestapt. Dat voelt wel heel prettig.“

Meer mensen langs de route laten merken geen enkele moeite te hebben met de komst van de moskee, getuige enkele schriftelijke protestuitingen aan de Nieuwe Vlissingseweg: een kindertekening op de stoep van een moskee onder de kop Mooi hè, een poster van Loesje (’Laten we ophouden met integreren en beginnen met samenleven’) en de advertentie van de gemeenteraad uit de Faam (’Vrijheid’) achter een paar ramen.

De grote hoeveelheid agenten die de demonstranten begeleidt, wekt bij sommigen wel verwondering. Je moet nu eenmaal voorzorgsmaatregelen nemen, merkt burgemeester Koos Schouwenaar op.

Rot op

Oud-wethouder en gemeenteraadslid Adrie van 't Westeinde is de enige die bij het vertrek van de stoet hoorbaar protesteert. ,,Rot op, fascisten! Rot op, fascisten!", roept hij naar de demonstranten. ,,Ik word hier zo boos van", zegt hij, als de demonstratie verdwijnt over de Schroebrug. Leden van de anti-fascistische actie (Afa), een groep die bij extreem-rechtse demonstraties vaak tegenacties houdt, zijn wel in Middelburg, maar houden zich afzijdig.

De tocht vertrekt om tien voor half twee bij het station. Wie erin wil meelopen, moet zich daar melden. Onderweg aanschuiven, wordt niet toegestaan door de agenten die de groep omgeven. Tot teleurstelling van een bewoonster van de Stromenwijk en een bewoner van Dauwendaele. Zij slaan de demonstratie gade vanaf de Stromenweg, maar hadden best een stukje willen meelopen, bekennen ze.

„Ik ben tegen die moskee“, vertelt de wijkbewoonster, van Molukse afkomst. „Nederland is een christelijk land, maar de regering laat alles maar toe. Moskeeën, moslimscholen.“ Ze moet er niks van hebben. „Mijn zwager is op de Molukken door moslims in mootjes gehakt.“ De man uit Dauwendaele knikt. „Je moet tegengas geven. Straks worden wij nog geregeerd door moslims.“

Op de terugweg lopen een paar Vlissingers achter de stoet aan. Net als de vader die zijn kleine dochtertje voorhoudt dat de demonstranten ’zielige jongens’ zijn, horen zij de leuzen hoofdschuddend aan. ’Nederlanders wees paraat, geen moskee in onze straat’, is de terugkerende oproep. „Ik vind dit toch wel eng“, bekent één van de Vlissingers. „Stel dat dit rechts-extremisme hier groter wordt, dat is toch beangstigend.“


PZC, 13 Nov 2006-------
"Geen moskee in onze straat"

MIDDELBURG - "Nederlanders, wees paraat, geen moskee in onze straat", roepen ruim tachtig demonstranten. De politie is in een veelvoud daarvan aanwezig. Unieke taferelen in Middelburg, waar een extreem rechtse groepering zaterdag demonstreerde tegen de bouw van een moskee aan de Stromenweg.

De politie schuwt zaterdag geen enkele maatregel. Zo'n vijftien ME-busjes, verschillende politiemotoren, politie te paard en politie op de fiets zijn aanwezig. Zelfs vanaf een rubberboot en vanuit een helikopter houden agenten alles in de gaten. Iedereen die bij het NS-station wil komen, moet zich identificeren. Wie dat niet kan, wordt beboet.

Bij aankomst op het station worden demonstranten van de Nationalistische Volks Beweging (NVB) en andere extreem rechtse groepen gefilmd en geïdentificeerd. Ook wordt bekeken of er geen racistische uitingen zijn gebruikt. Zeven mensen worden die dag aangehouden. Zij kunnen zich niet identificeren.

De burgemeester van Middelburg, Schouwenaar, houdt vanaf zijn fiets persoonlijk een oogje in het zeil. "Of het goed verloopt of niet, ik wil ik er graag bij zijn geweest." Schouwenaar ontkent dat de overmacht aan politiepersoneel voortkomt uit onbekendheid met dergelijke demonstraties in Zeeland. Hij heeft zich uitvoerig laten inlichten door gemeenten die op dit terrein ervaring hebben, zoals Almelo, Arnhem en Amersfoort. "Ik hoop dat we achteraf zullen zeggen dat zoveel mankracht niet nodig is geweest."

Rond halftwee, een halfuur later dan gepland, vertrekt de stoet van ruim tachtig voornamelijk kaalgeschoren demonstranten, omringd door een kordon agenten, via de Nieuwe Vlissingseweg richting Stromenweg. Op een groot spandoek staat "Moskee, neen, NVB." Langs de route staan enkele honderden mensen te kijken, velen van hen omdat ze in de auto of op de fiets moeten wachten tot de stoet is gepasseerd.

Sommige Zeeuwen kwamen speciaal voor de demonstratie, de eerste extreem-rechtse in Zeeland, langs de route staan. "Fascisten, nazi's", roept een eenzame tegendemonstrant naar de groep. Hij komt niet uit boven de gescandeerde leus van de demonstranten: "Nederlanders, wees paraat, geen moskee in onze straat." Een sympathisant wil zich aansluiten bij de groep, maar wordt resoluut aan de kant gezet. Hij had zich vooraf moeten melden, zegt een agent.

"Wij zijn hier wel tolerant", roept een vrouw langs de route. Frieda Kas kwam speciaal op de fiets vanuit Biggekerke om haar ongenoegen kenbaar te maken. "Ik vind dit heel erg. Als iets vreemd is of onbekend, dan zijn we er in Nederland direct bang voor. We moeten juist met elkaar in contact proberen te komen", aldus de vrouw.

Achter slechts enkele ramen langs de route hangt de poster die de gemeente via een huis-aan-huisblad heeft verspreid en die oproept tot verdraagzaamheid.

In de buurt van de plaats waar de moskee zal verrijzen, houdt NVB-voorzitter W. Beaux een toespraak. "Dit bouwwerk is on-Nederlands en hoort niet in onze samenleving." Volgens Beaux heeft de moskee een aanzuigende werking op moslims uit de wijde omgeving en is het een broedplaats van extremisme. Beaux roept Middelburgers en alle overige Zeeuwen op met alle legale middelen in verzet te komen. Daarna gaat de stoet langs dezelfde route weer terug naar het station.

Twee buurvrouwen zijn, hangend uit het raam, met elkaar in gesprek geraakt. Als de hele stoet voor de tweede keer voorbij is getrokken en het allang weer rustig is in de straat, verzucht een van hen: "Ik ga maar eens boodschappen doen."

Protest neonazi’s
- Tachtig neonazi’s aanwezig bij protestmars in Middelburg.
- Politie massaal op de been.
- Actie vooral gericht tegen bouw van moskee.

(Ref Dagblad, 13 nov 2006)

Hoeveel ME'ers tel je per gabber?

-----
-----

Dit is al weken een belangrijk nieuws item in Zeeland; opmerkelijk was t argument dat tegen de NVB is gebruikt over hoe zij het Randstad extremisme willen importeren naar Zeeland, met tot nu toe zonder succes, en over hoe dit geen plek heeft in verdraagzaam Zeeland.
#25
Vrouwen / Re: wil trouwen
12/11/2006 om 18:26:20
Citaat van: ameziane op 12/11/2006 om 18:13:57
Citaat van: jongman op 12/11/2006 om 11:39:56
ook moet ze nog nooit getrouwed zijn geen schieden
Waarom? Is een gescheiden vrouw per definitie 'slecht' ?

idd,  gescheiden vrouwen worden juist geprezen voor hun ervaring met t huwelijk.
#26
Uitstekend stuk (y) niks aan toe te voegen
#27
Politiek / Re: `Moslims`tegen hoofddoeken
10/11/2006 om 23:43:49
Ook Marokko is nu die zelfde richting aan t gaan; met "hervormingen" in t schoolbestel wb hoofddoeken:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/africa/5413808.stm (zie vooral zin over verwijdern van hijaab gerelateerde aya uit koran in schoolboeken)
#28
Citaat van: Numidia op 18/10/2006 om 15:49:11
Citaat van: Debouz op 18/10/2006 om 15:34:51
Ik heb ook geconstateerd dat er de laatste jaren veel nederlanders
naar belgie zijn gezakt.

Hier in West-Vlaanderen mag men gerust van een invasie spreken, er moet iets aa gedaan worden vind ik.Straks zijn wij Belgen niet meer baas in eigen land!
Ik pleit voor een imigratie stop ;)Er vertrekken inderdaad erg veel Marokkanen vanuit Nederland richting Vlaanderen. Maar ook Frankrijk en vooral Spanje zijn de laatste twee jaar erg gewild.
In Nederland is alles duur, de ziektekostenverzekering, de belasting, de huur, enz.
In andere landen schijnt dit mee te vallen. Bovendien krijg je in Vlaanderen meer kinderbijslag en dat is voor velen al een reden om te emigreren.
Echter, in Nederland betalen we misschien wel veel, maar daar krijgen we indirect wel wat voor terug. De algemene voorzieningen zoals wegen, openbaar vervoer en dergelijke zijn hier beter. Maar ook de sociale woningbouw is hier beter. In andere landen herken je veel sneller de verpaupering.

In principe ben ik t hier mee eens, heb altijd t idee dat welvaart veel gelijker wordt verdeelt in NL (die indirecte vb die je geeft bv). In andere landen lijkt t vaak dat wanneer je goed en normaal wilt leven, je gewoon veel beter af moet zijn (Spanje, UK, Belgie?).

maar gek genoeg volgens de UN, is Belgie een  beter land om in te wonen dan NL (wbt educatie gezondheidszorg, levensverwachting etc) :

1Norway 78.5 4 29,918 99%*
2 Sweden 79.7 3 24,277 99%*
3 Canada 78.8 6 27,840 99%*
4 Belgium 78.4 6 27,178 99%*
5 Australia 78.9 6 25,693 99%*
6 United States 77 7 34,142 99%*
7 Iceland 79.2 4 29,581 99%*
8 Netherlands 78.1 5 25,657 99%*
#29
Die is groot-aandeelhouder van RAM, dus ik denk dat t zn zege heeft :)
#30
Royal Air Maroc verbied voortaan haar werknemers te bidden tijden werktijd. RAM claimt dat werknemers misbruik maken van bidden door te lang weg te blijven.  Tegenstanders zien dit als weer een manier om Islam te marginaliseren in het dagelijks leven.

Lees hele verhaal op: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/africa/6120324.stm