-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1441
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
29/04/2004 om 19:14:31

CiteerJongen je droomt.

dat is een van de beste tegen argumenten die ik sinds lange tijd gehoord heb

ps excuus dat ik je per ongeluk een bericht had gestuurd, was voor iemand anders bedoelt
#1442
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
26/04/2004 om 20:13:57

CiteerRifstaat: nooit gehoord van een staat dat bestaat uit 2 provencies (hoceima+nador)???. Blijf maar dromen totdat jullie ooit wakker worden door een hard knuppel van een marokkaanse politieagent

magrhribi die  staat heeft bestaan, geloof het of niet
#1443
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
26/04/2004 om 14:10:34

CiteerAls jij dan hier heel de tijd in het arabisch gaat RAASKALLEN dan help je echt niet mee.Nee je werkt het tegen.

In fout Engels raaskallen mag dan wel?
#1444
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
26/04/2004 om 14:00:12

CiteerNederlands kun je spreken in Zuidafrika,Suriname,Indonesie,Aruba ea.Laat staan

dit zijn allemaal ontwikkelingslanden allasian, en allemaal insignificant (en in Zuid Afrika is Engels de hoofdtaal, in Indonesie wordt alllaaaaang geen NLs meer gesproken).

ik bedoelde WO II, dat is 50 jaar geleden...hetzelfde heeft Japan ook gedaan, helemaal platgebombardeerd en nu de 2e economie van de wereld.

Azul: ik ben er niet mee opgevoed, en heb er pas voor het eerst van gehoord toen ik hier kwam.
#1445
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
26/04/2004 om 13:46:52

Citeermaar steeds gaan mensen kiezen voor het arabische taal en cultuur vanwege omdat allah arabisch spreekt.Allah - taba3aka wataralla - staat boven alle talen, maar ik begrijp je punt :)

afgezien wat externe krachten gaat het ook om inventiviteit van ons volk zelf, je kunt altijd wel andere beschuldigen en daarmee de problemen van nu goedpraten of verklaren, maar daar komen we niet verder mee.

Neem Nederland, na de oorlog zijn zij ook gewoon vooruit gaan denken, en niet stil blijven staan in het verleden. De Nederlandse taal is net als het Amazight op wereldschaal on belangrijk, maar toch kijk waar ze nu zijn.
#1446
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
26/04/2004 om 13:39:32

CiteerIk dacht dat de topic over de Rifstaat en beginselen ging, en niet om wie er beter engels kan praten of niet.

yup mee eens, topic kan gesloten worden, bedankt allemaal voor de informatie
#1447
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
23/04/2004 om 22:13:49

CiteerNatuurlijk kan je de vredesgroet in het Tamazight uitspreken, je mag ook iedere keer dat je een broeder ziet, "vrede zij met u", zeggen daar is niks op tegen, het gaat erom dat je de vredesgroet uitspreek, niet dat je Arabisch praat.


gebruiker01 zie ook:

http://www.amazigh.nl/cgi-bin/forum/awar.pl?board=Taal&action=display&num=1082728847
#1448
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
23/04/2004 om 15:57:44
Allasian, we zijn IMAZIGHEN, al zouden we nog ons best doen (wat we niet willen) we zijn geboren als IMAZIGHEN en we gaan ook dood als IMAZIGHEN.

ik had je dit ook geloof ik toegemaild (als jij diegene was die opeens in het Engels begon te schelden ;) ), maar sinds imazighen  Islam hebben geaccepteerd heeft hun cultuur ook in grote lijnen langs deze Islam zich ontwikkeld.
#1449
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
23/04/2004 om 15:37:40

CiteerGaat de islam niet met z'n tijd mee? Er zijn gewoon dingen die gewoon niet gaan, zoals vrouwen mishandeling enz.


Ait_touzini, vrouwen zijn de parels van het gezin. Enig letsel dat hun wordt aangebracht is niet toegestaan. Ik geef toe dat dit een probleem is, en veel vrouwen zullen niks aan deze uitspraak hebben, maar mishandeling van vrouwen wordt niet toegestaan in de Islam, en kan dus alleen cultureel worden goedgepraat door de mannen die dit doen.

Dat slaan wat een man mag doen om zijn vrouw te laten gehoorzamen of op haar plaats te zetten, is geen slaan maar meer een tik, die niet plaats mag vinden op het gezicht, geen plek mag achterlaten, en niet mag plaatsvinden op andere niet-kwetsbare plek. De precieze tekst heb ik nu niet bij me, maar als je t wil kan ik het toesturen.
#1450
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
23/04/2004 om 15:17:58

CiteerWou je zeggen dat jullie het hier slecht hebben.?? Zo ja ga dan terug naar jown land. Denk je dat een Christen in een moslim land ook zoveel rechten zal krijgen als een moslim? no way!!   dat is Tolerantie.


In principe wel dus, een christen of een jood moet zijn geloof kunnen uitvoeren in een islamitisch land, en moet bescherming krijgen van de wet, zolang deze persoon zijn belastingen betaald.

PS
een kleine verduidelijk over wat het woord Islam betekend. Islam betekend overgeven (submission) aan 1 god. Het is niet afgeleid van een stamnaam (joden) of aan een persoon gebonden (christen boedisten), in de Quran wordt naar jezus (isa) verwezen als moslim, en alle andere profeten (Adam, Abraham, Noa, enz) zijn ook allemaal moslims, juist omdat hun boodschap allemaal hetzelfde was, het overgeven aan 1 God, Allah, wat zij dus ook allemaal gedaan hebben.
#1451
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
22/04/2004 om 23:29:49
klopt hulk, alhoewel je kunt deze dingen het geloof en de actie (bidden, vasten enz) niet zien als 2 totaal verschillende dingen aangezien ze elkaar aanvullen.

Op een dag toen de Profeet (SAWS) aan het zitten was in gezelschap van een paar mensen, kwam Gabriel (de engel) naar hem toen en vroeg ' wat is geloof?' , Allahs apostel antwoorde ' geloof is om te geloven in Allah, Zijn engelen, de ontmoeting met Hem, zijn Apostelen en te geloven in de Wederopstanding. Toen vroeg hij verder ' wat is Islam?' Allah apostel antwoorde 'Allah te aanbidden, en niemand anders aanbidden, verplichte zakaat te geven, en te vasten tijden de maand van Ramadan' ...hadith gaat verder over het Uur.

bron sahih Bukhari: nummer 47


#1452
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
22/04/2004 om 14:40:10
hoe zullen we die nieuwe post in babbelhoek noemen yidir? 'Imazighen en de kunst van het uitschelden'?
#1453
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
22/04/2004 om 14:19:47
Het AMAZIGH.nl/forum is bedoeld om met 'gelijkgestemden' te discussiëren over onderwerpen die betrekking hebben op het Amazigh zijn. Vrijheid van expressie en vrije meningsuiting zijn essentiële grondbegrippen van AMAZIGH.nl. De vrijheid van één individu mag echter de vrijheid van de anderen niet schaden of beperken. Onderstaande algemene regels gelden voor elk lid van het Het AMAZIGH.nl/forum.


Respecteer de mening van andere discussanten en laat iedereen in zijn waarde, wat er ook gebeurt.

Wees beleefd en aardig. Post geen berichten met schuttingwoorden of agressief taalgebruik.

Blijf ontopic, het afwijken van het onderwerp is zeer storend en wordt dus niet op prijs gesteld.

Berichten met een minder serieus karakter mogen alleen in het forum Babbelhoek.

Veroorzaak geen onrust in het forum, voorkom opstokerij en ga er nooit in mee.
#1454
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
22/04/2004 om 14:13:40

CiteerJij begint nooit jouwn woorden met "Azul" of eindigt met "Tannemirt"
dat zegt alles.

Waarom deden de rest van marokko niet mee met (van jouwn zogenaamde)de jihaad?
Moslims zijn toch allemaal gelijk?


Mijn hele stam beginnen nooit hun zinnen met azul of eindigen met tannemirt, dus zij zijn ook allemaal geen imazighen? Ik zal het aan hun doorgeven, weten ze ook waar ze aan toe zijn.

Jihaad is beter voor een persoon, maar op aarde blijven mensen een keuze hebben, net als met alle andere dingen- net zoals ze de keuze hebben wel of niet te vasten enz.
#1455
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
21/04/2004 om 18:40:33
ja onderwerp was gesloten, en als je in het engels wilt gaan uitschelden, moet je het wel goed doen! hou het dan anders bij nederlands...