-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1426
Politiek / Re: JODEN
30/06/2004 om 19:00:34

Citeeribrahim moest zijn zoon ook opofferen...ik vind het wel wat hebben

en , heeft hij het uiteindelijk moeten doen? nee. Want het was een test.  Christen hebben zoals als Orginal sin meen ik, Christ is dood gegaan aan het kruis voor alle zondes die gedaan werden en gedaan zullen worden. Oftewel niemand is echt meer aansprakelijk voor zijn zondes, want Easa as heeft al de last op zich genomen.  
#1427
Politiek / Re: JODEN
21/06/2004 om 18:03:45
hehe ayemchoum die is goed :)
#1428
Politiek / Re: JODEN
21/06/2004 om 17:56:53
CiteerDe geloofsbelijdenis van de Joden:
 
Hoor Israel, de Here is Een.

Zij wisten dit als eerste, ook al toen de nu gekerstende en geislamiseerde volken nog achter beelden aan hobbelden. Respect dus voor de Joden. Een religieuze Jood is geen ongelovige.

natuurlijk respect voor de joden, maar niet meer of minder dan voor welke andere niet-moslims.

Het Jodendom is van hun en dat is hun geloof, en zij zijn vrij dat te belijden. Maar als voor de moslims het is duidelijk gemaakt in Surat De Koe (het langste hoofdstuk van de Quran) hoe de joden aan de boodschap en de testen die Allah hun had laten ondergaan gerommeld hadden.

iemand vroeg een keer tijdens een vragenuur van de Mufti van Egypte, een Christelijk theoloog, zoiets van "hoe staat islam tegen mensen die een ander geloof belijden". Het antwoord was simpel. Je mag hier doen wat je wil, geloven wat je wil, praktiseren wat je wil, maar kom niet op de Dag Des Oordeels met het excuus dat je niks wist.

Als voor de joden trouwens,
hier is een link naar een website van bekeerde joden, zij zullen wel beter weten wanneer het aankomt op het jodendom en islam:

http://www.jews-for-allah.org
http://www.jewsforallah.com
http://www.jews-for-allah.org/messianic-jews

(Site is op sommige momenten niet bereikbaar - bekijk het anders via de cached version via google)
#1429
Politiek / Re: JOODEN
13/06/2004 om 18:08:53

Citeervan wie hebben ze steun gekregen??...van amerkia??...zitten daar in de politiek ook geen joden??...dus met andere woorden de slimme joden hebben het daar hoog geschopt en zijn toen hun broeders gaan helpen doormiddel van militaire steun...nogmaals een kwestie van georganiseerd te werk gaan...

natuurlijk , en dat is tot op de dag van vandaag nog zo.  
#1430
Politiek / Re: JOODEN
13/06/2004 om 15:52:39

Citeerje kan zeggen wat je wil mo maar amerkia geeft ook geld aan maroc maar ik zie niet hoe maroc daardoor bevorderd is...daarnaast zijn de joden door de holocaust versprijdt door de hele wereld en je ziet ze overal een goed welvaarend leven hebben opgebouwd..zie in amerkia, in marokko en israel zelf natuurlijk..nogmaals die mensen weten hoe ze zich moeten organiseren..je kan hulp krijgen maar als je niet weet hoe die te gebruiken zul je nog niets bereiken...dus ik denk dat hun succes echt niet alleen aan amerkia ligt...

ja ze zijn slim, voor slim om de goede contacten te leggen. Boeken vol zijn er geschreven over de diplomatiek die plaatsvondt voor de stichting van de staat. Maar nogmaals LL als ze niet de millitaire steun hadden gekregen in het begin, waren ze allang platgebombardeerd geweest door die nietssnutten van landen om hun heen.
#1431
Politiek / Re: JOODEN
12/06/2004 om 21:46:01
CiteerP.s. Ik heb liever een jood als een Arabier!

ken je dan ALLE joden en ALLE arabieren om zo'n oordeel te geven?
#1432
Politiek / Re: JOODEN
12/06/2004 om 19:03:54

CiteerAzul,

Ik schaam me soms om marokaan te zijn als ik mensen zoals imzourenlady hoor praten. Hersenloze rascisten.

nou zet dit dan maar bij al die anti-arab posts hier.
#1433
Politiek / Re: JOODEN
12/06/2004 om 19:03:03
Citeerla awatchma inu..je zit verkeerd..

ook dat zijn mensen >> het zijn zelfs hele slimme hard werkende mensen die ondanks jaren lang onderdrukking en wegjagingen toch een land hebben kunnen opbouwen dat tot 1 van de belnagrijkste landen wordt gerekend...

denk niet dat de burgers van israel met de oorlog eens zijn...ook zij demonstreren tegen sharon..

hard werken en alles kan wel, maar was het niet door de steun van Amerika dan was dat land er nooit gekomen. Tot de dag van vandaag krijgen ze $5 miljard per jaar voor militaire ondersteuning. Israel is gewoon gesticht en gedoogd door het Westen die zich schuldig voelt over wat er in WOII is gebeurd.

als van dat demonstereren tegen Sharon, waarom is hij dan in hemelsnaam gekozen door die demonstranten? omdat ze een minderheid vormen, en omdat de rest het gewoon niet kan schelen wat die lopende hamburger heeft aangericht in bijvoorbeeld Sab3a en Sjatila. Voor mij is iedereen die zich in dat land bevint pro-militaire acties tegen de palestijnen. De staat is zelf opgericht op palestijnse steden dus door daar te wonen sta je achter geweld, en heb je het geweld in het verleden en heden goedgekeurd.

Er is een stroming van Orthodoxe joden die vinden dat de staat nooit op deze manier gesticht had mogen worden, en er is zelfs een groep Orthodoxe joden die vindt dat de hele staat opgedoekt kan worden aangezien het moreel uitgeput is.

De staat Israel slaat verder nergens meer op. Het beleid sinds de stichting van Israel is om zoveel mogelijk Joden binnen te halen om een goed evenwicht te vormen tegen de alsmaar groeiende palestijns bevolking - Arafat heeft gezegd, het sterkste wapen van de palestijnen is de baarmoeder van onze vrouwen. Momenteel worden er jumbojets vol mensen uit Rusland binnen gehaald - alle andere gebieden zijn momenteel uitgeput. Mensen die geeneens Hebreeuws spreken, en zich minimaal joods voelen, en alleen om economische redenen migreren.

ik begrijp verder heel goed dat punt van joden, en andere ongelovigen in hun waarde laten.
#1434
aha op die ezel :)
#1435
Good piece of text Idir, but does that 'DOOR IDIR' mean that you've written en researched it yourself? ;)
#1436
Geschiedenis / Re: AISHA
25/04/2004 om 18:20:33
dames, dames toch...
#1437
Geschiedenis / Re: AISHA
25/04/2004 om 17:36:59
Aisha is ook een van de grootste  Islamitische geleerde ooit, aangezien ze de vrouw van de profeet was had ze de beschikking over immense informatie.

na de dood van de profeet (zij was toen rond de achtien) heeft ze tot haar dood (voor ongeveer 50jaar) les geven aan mensen die van heine en ver op haar afkwamen, ze stichtte ook een soort van academie waar ze les gaf aan kinderen en aan voornamelijk vrouwen.


CiteerDie mohhamed is die te vergelijken met Onze jesus??zoals gebruiker01 zei, moslims erkennen Jezus (vzmh) als groot profeet. Molims moeten dit doen aangezien ongeloof in 1 profeet (bijv dus Jezus vzmh) ongeloof betekend in ALLE profeten, inclusief Mohammad vzmh.

Allah zegt in de Quran bijvoorbeeld dat de mensen van Noah vzmh ongeloof hadden in de boodschappers (meervoud) terwijl Noah de enisgte profeet was die naar hun was toegestuurd. (zie bv hoofdstuk 25: vers 37 van de Koran). Alle profeten zijn met elkaar verbonden, en het ontkennen van 1 profeet betekent het ontkennen van alle profeten.
#1438

CiteerAzul Ariaz,

Dit verhaal staat in het boek van David hart.
Aqadi

Abrid heb jij dat boek thuis liggen (gekocht)? Zo ja wil ik graag weten hoe je er aan gekomen bent...
#1439
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
29/04/2004 om 19:25:06

CiteerDenk je dat de arabieren dan nog alles voor jou gaan vertalen,slaaf.

en allasian, een kleine tip, verander je toon, begint een beetje irritant te worden dit.
#1440
Geschiedenis / Re: Rifstaat en beginselen
29/04/2004 om 19:19:52

CiteerImazighen hebben de islam niet aangeboden gekregen.Het werd hun opgelegd

Hoe kun je iemand dwingen te geloven? de waarheid is de waarheid.