-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1351
Politiek / Re: De heiligheid in  de ISlam
28/05/2004 om 21:59:24

CiteerEven een correctie:behalve Masjid al Haraam in Mekka en de Moskee van de Profeet in Madina,heb je ook nog de Alqsa Moskee in Jeuzalem.Jeruzalem wordt genoemd:'awla al qiblatain en wa thalith alharamein sharifein'.(Eerste Qibla en 3e heilige plaats).Alaqsa wordt ook in de Koran genoemd.

en zoals je zei het was de eerste Qibla, al Quds, het verhaal wat achter de Qibla verandering zit is heel mooi. Was tijdens een gebed van Mohammad saws dat hij te horen kreeg (van Gibriel meen ik) dat hij zich moet wenden naar Makkah - hij deed dit automatisch en zijn bidrichting klopte uiteindelijk ook.
#1352
Politiek / Re: De heiligheid in  de ISlam
27/05/2004 om 21:39:09

CiteerJa, weet je dat niet?

nee volg die club niet zo, maar dat is zeker vreemd en raar dan. Ik wist al niet welke islam hij bedoelde, maar nu heb ik een beetje een idee.
#1353
Politiek / Re: De heiligheid in  de ISlam
27/05/2004 om 21:36:16

CiteerAch, die shieten zijn wat bij betreft gewoon net als Chrsitenen. We geloven in dezelfde god verder niets. Ik snap niet hoe Imazighen in Europa achter de sjiet JAhjah staan!!!!!

is Jahjah sijiet?
#1354
Politiek / Re: De heiligheid in  de ISlam
27/05/2004 om 21:34:49
Het is trouwens niet wie wat moslim noemt, het gaat hier om duidelijke richtlijnen die zijn neergelegt door Mohammad SAWS. Bijvoorbeeld, als iemand in een familie is geboren met een islamitische naam, betekent dit nog niets. Als deze persoon dood gaat terwijl hij bijvoorbeeld al het gebed heeft verlaten, is hij dood gegaan als ongelovige.
#1355
Politiek / Re: De heiligheid in  de ISlam
27/05/2004 om 21:33:04

CiteerNee hoor, Ik heb hier de definitie van de Islam gegeven en die bestaat uit 5 elementen. Sjieten voeldoen ook aan die 5 elementen. Dus ze zijn moslims. Wat Alawieten betreft, die voeldoen niet omdat ze niet bidden. Dus ze zijn geen moslims. Maar iedereen noemt ze moslims.

Het ligt ingewikkelder dan dat hoor.

we moeten trouwens eerst een onderscheid maken tussen Sia's die niks weten en hun geleerden volgen, en de Sia die "geleerd" zijn en fatwa's uitgeven.

Bijvoorbeeld:
Khomeini heeft een boek uitgebracht waarin hij beweerd dat de Imaams (Hassan, Hussain etc) van de familie van de profeet SAWS superieur zijn dan al de boodschappers en profeten die Allah heeft gestuurd, op grond van deze beweering kun je concluderen dat Khomeini geen moslim is.
#1356
Politiek / Re: De heiligheid in  de ISlam
27/05/2004 om 21:18:55
CiteerNee, Ik haal geen twee dingen door elkaar.
Moslims bestaat niet alleen uit twee onderdelen, maar ook uit Durz, Alawieten en Ahmiay's. Naast Soenieten en shieten.

nee hoor, Islam is niet iets vaags waar iedereen toe kan behoren. Haar fundamenten zijn duidelijk gedefinieerd, zodra je daar aan gaat rommelen val je er buiten. De Sia's hebben dit gedaan, door ten eerste de familieleden van de profeet SAWS aan te vallen, innovaties waar je stijl van achter over valt te introduceren, waar al die heilige steden en mannen het product van zijn, en nog duizend en een dingen met de geloofsleer te doen. Zodra je dit doet, val je er buiten, en ben je geen moslim.

Hetzelfde geld voor alle andere sektes, zodra je aan de fundamenten komt en die probeert te veranderen om wat voor reden dan ook, kun je het vergeten. In islam is er wel degelijk plaats voor discussie en beredenering, maar nogmaals wanneer het aankomt op de basis is ergeen compromis geldig.

verder begrijp ik niet waar je heen wilt met de Profeet SAWS is niet heilig, en evenmin de hadith. Wat wil je daarmee zeggen?
#1357
Politiek / Re: De heiligheid in  de ISlam
26/05/2004 om 16:36:45
niks Amezian heeft al alles gezegd ;D
#1358
Politiek / Re: Dubbele nationaliteit
31/05/2004 om 22:55:43

Citeerik ben blij dat hier mog blijven en de arabieren paspoort heb al 1991 verbrand de rest kunnen jullie zelf invullen!!!!!!!!!!!!!!

het punt is met de marokko is dat je kunt verbranden wat je wil, maar je blijft altijd voor de wet daar marokkaan. Je wordt geboren als marok en gaat dood als marok, dat is hun veronderstelling.
#1359
Politiek / Re: Dubbele nationaliteit
31/05/2004 om 20:49:48

CiteerMaar volgens mij zullen ze ons nooit accepeten als volwaardige Nederlanders en Europeanen.We zitten in het tijdperk van na 11/9.En dan zijn er andere dingen waar ze op letten dan alleen een Nederlands paspoort.
Onder het mom van terreurbestrijding gaan bijv.  gegevens van vliegtuigpassagiers over de fax naar de VS.Als je Mohamed of Osama heet dan ben je extra verdacht.

klopt dat blijft. toen ik laatst in t vliegtuig zat naar london, kwam ik door alle 4 security checks. toen ik in het vliegtuig zat en we klaar waren voor vertrek, riep de  stewardess door het gangpad Mohamed el massoudi?! Kan ik je instapkaart zien voor de zekerheid (ze dacht namelijk dat ik zonder instapkaart  het vliegtuig op was gekomen)...en zo zijn er nog een paar voorbeelden.
#1360
Politiek / Re: Dubbele nationaliteit
31/05/2004 om 19:55:57

CiteerDas ook niet echt bijster verstandig te noemen. Marokkaanse nationaliteit is m.i. echt waardeloos. Ik wil ten alle tijden mijn Nederlandse nationaliteit behouden. Om zeker te zijn dat er nooit een gekke wet komt die me eruit kan trappen, en het feit dat je als Nederlander uit de EU toch beter wordt behandeld dan een Marokkaan uit een land dat niet meetelt.

Verder is er geen enkele argument te bedenken waarom we zouden moeten kiezen tussen onze dubbele nationaliteit. Je gaat m.i. niet beter van functioneren in de maatschappij wanneer je enkel de Nederlandse nationaliteit hebt. De overheid dient zich niet te bemoeien met dit soort zaken.

bemoeien of niet bemoeien, in deze tijden van eervol staatsburger zijn, kiezen voor je land, patriotisme, integratie, enzovoort enzovoort is het wel belangrijk voor ze geworden. Het paspoort is HET belangrijkste bewijs van wel of niet nederlander zijn.

en over die beter behandeling als EU lid, helemaal gelijk in!
#1361
Politiek / Re: Dubbele nationaliteit
23/05/2004 om 20:13:31
Citeermag ik vragen wat eigenlijk volgens jou de voordelen zijn van een nederlandse paspoort?? men vertelde me ooit dat je doormiddel van een "nederlandse" nationaliteit je kans vergroot om aangenomen te worden >> maar wat als ze een achternaam zien die niet de Vries, de Boer luidt??...

daarnaast hebben jullie het over de volgende generatie maar die krijgen toch zoiezo een nederlandse paspoort omdat ze hier geboren zijn??..of heb ik het mis??

dit zijn mijn voordelen;
Geen visa's hoeven aanvragen voor reizen buiten europa en naar Engeland.
Makkelijker Europeese studiebeurzen krijgen.
Makkelijker werken buiten Nederland.


Maar LL goede vraag. Ik geloof dat je altijd aanspraak kan maken op de nationaliteit van het land waarin je bent geboren.
#1362
Politiek / Re: Dubbele nationaliteit
22/05/2004 om 19:33:44
Mee eens, en mensen zouden een eed moeten afleggen dat ze zich als goede burgers zullen gedragen.

Maar er zitten wel veel haken en ogen aan, zoals bijvoorbeeld met scheidingen, waarbij er onder Marokkaans recht wordt getrouwd en er in principe alleen onder Marokkaans recht kan worden gescheiden. En wanneer bijvoorbeeld mensen op oudere leeftijd willen terugkeren. Dit zou goed moeten worden geregeld.
#1363
Politiek / Re: naar je eigen kijken
29/05/2004 om 18:10:37
Guerilla orlog? revolutie? Jullie kunnen geeneens 1 dag zonder stroom en warm water
#1364
Politiek / Re: NU   OF  NOOIT
05/06/2004 om 23:21:12
CiteerDat zijn geen islamieten maar arrogante en moorddorstige arabieren die de Islam zwart maken.
De islam is tegen oorlog. Niemand heeft het recht de ander leed toe te brengen met als doel macht, voedsel, land of wat dan ook. Sterker nog in de islamitische betekenis staat dit gelijk aan tirannie

Sudan is ingewikkeld, en niemand weet eigenlijk het precieze hoe en wat. Het conflict is geloof ik begonnen met ruzies over vee, mensen steelden vee van elkaar. om dit te voorkomen werden er milities ingezet voor veiligheid, van dit punt af liep het uit de hand, en is er nu min of meer een stituatie onstaan waar er etnisch wordt gezuiverd. De overheid speelt een belangrijke rol hier in, de milities zelf zijn geen arabieren in die zijn, maar gearabiseerde Afrikanen. verder doen zij niks in naam van Islam, of beweren ze in naam van islam te handelen.

De mensen van Darfur hebben hun eigen identiteit en de overheid ziet dit als gevaar; bijvoorbeeld wanneer zei zich autonoom willen verklaren. De overheid wil denk ik ook op deze manier, door alle niet-gearabiseerde mensen te verjagen een situatie zoals die voor de afgelpen 20 jaar zich heeft afgespeeld in het zuiden, waar de Christelijke inwoners vochten voor een afscheiding. Een vredes akkoord werd nog pas afgelopen week getekend met het Zuiden.

PS wist even niet bij welke topic dit moest plaatsen, dus staat het ook bij "De Arabier in Sudan"
#1365
Citeerda's niet waar, de arabieren en d eImazzighen konden het nooit goed vinden met elkaar, ik ben er zeker van dat bij ons bij d eAith Wayagher een Arabier heel gehaat werd, wanneer ze een Arabier tegenkwsamen dan werd hij gewoon kapotgeslagen,


in d e18de eeuw en 17de eeuw werden Arabieren heel gehaat,

en wij hadden geen overeenkomsten met Arabieren, wuij waren sedentaire mensen terwijl de Arabieren nomaden waren, zoals de Banoe Hilal en de Banoe Soelaym,

deze stammen waren nomadenstammen, en toen ze aankwamen wertden vele Amazighsteden vernietigd en werden vele mooie paleizen vernietigd, de Masmouda hadden hele mooie tuinen aangelegd, deze tuinen werden allemaal verwoest door de Bedwinen,  ik zal je iets zeggen Mohammed, voordat de Fransen kwamen waren er DUIZENDEN veldslagen tussen Imazighen en Arabieren, ken je de geschiednis niet van "Boulhmarra" (Arabier)

hoe zijn imazighen dan moslims geworden?