-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1336

CiteerVan een collega hoorde ik dat hij behoorde tot de Wahabi's. Wie kan er meer over vertellen? De Wahabi's wel te verstaan.
Aqadi

Misschien heb je hier wat aan Abrid, ik ga er van uit dat je engels GOED is...zie de linkerkant voor de relevante artikelen.

http://www.thewahhabimyth.com/
#1337
CiteerAzul,

En dan Gebruiker01 e.a. ? Sommigen praten als kip zonder kop. Kennen de situatie in Irak niet en wat nog erger is ze komen niet eens uit Irak. En wat helemaal een drama is, ze willen z.g. zelf bepalen  wat er in Irak moet gebeuren. Wie zijn jullie om over de situatie van Irak te beoordelen? Hebben jullie invloed? Het houd jullie alleen bezig meer niet. Je kan er hoogstens bloeddruk van krijgen en in het ergste geval suikerziekte van krijgen.
Gebruik je gezonde verstand. En kom een keer van die rotonde af, er is meer dan Irak. Die berichten waar jullie het over hebben zie ik ook het nieuws. Is niet meer origineel.

D wenni netta,
Yidir

We hebben wel degelijk invloed, als moslims kunnen we ten eerste voor ze bidden. Verder is het liefste wat Amerika wil dingen die ze doet zonder geluid voorbij laten gaan. Dat zag je ook in de Amerikaanse media daar. De foto's waren al een paar maanden terug gepresenteerd aan Rumsfeld, en ze werden op secundaire TV stations in beeld gebracht. Maar ze werden afgedaan als kwajongens-streken, aangezien de soldaten toch ook wat stoom moeten afblazen? En verder waren de gevangenen toch terroristen.

Pas toen de internationale gemeenschap, waaronder wij, zijn afschuw en misselijkheid over de foto's uitsprak, kwam pas het hele circus op gang van berechting van de schuldigen, vrijlating van gevangenen, herinzien van overhoor technieken enzovoort op gang. Vergeet ook niet dat tijdens de overhoringen van de gevangenen ook tientallen doden zijn gevallen, daarover was ook een foto gepubliceerd.

Toen de onthoofding plaatsvond, iets wat niet had mogen gebeuren, toen kwam heel Amerika in opstand. Wat een barbaren, hoe kunnen ze zoiets doen! Terwijl in de video duidelijk was gezegd dat het een reactie was op de daden van de soldaten.

Hetzelfde zag je gebeuren in Falluja, waar 4 amerikaanse burgers waren gelynched door een groep doorgedraaide Irakezen, wekenlang werd de stad omsingelt om de daders te pakken te krijgen, aangezien dit een belofte was van Bush aan het Amerikaanse volk. Dat er tientallen burgers hier bij omkwamen, vrouwen en kinderen, en er een humaniaire ramp werd gecreerd, dat maakte niks uit, allemaal in de naam van die 4 doden. Je merkt gewoon steeds meer dat het lijkt alsof het leven van een moslim niks meer waard is, dit terwijl in Islam een druppel bloed van een moslim  meer waard is dan de hele ka3ba bij elkaar.
#1338
CiteerWaarom moet dat? wat valt ermee te bereiken?
Onthoofding is ontoelaatbaar
Elk gevangene of gijzelaar heeft het recht op een fatsoenlijke en humane behandeling en onthoofding is gewoon beestachtig en tegen de regels van de Islam.

Jij als kleuterleidster moet je het goede voorbeeld geven


Punt ook is je kunt niet iemand straffen voor iets dat iemand anders gedaan heeft. Je kunt niet een amerikaan vermoorden om iets wat zijn medelandgenoot gedaan heeft. Zo werkt het niet.
#1339

Citeeren dit al wordt nu opzij geschoven door een onthoofding van een amerikaan door al qaida leden.....


En er wordt nog erger, er zitten foto's aan te komen die volgens leden van het Amerikaanse congres nog erger zijn, deze worden geheim gehouden, maar zullen denk ik wel een keer bovendrijven.

Gevangenen bv werden gedwongen seksuele en sodomische dingen uit te voeren, in deze fotos worden ook Iraakse vrouwelijke gevangenen seksueel vernederd.

Als voor die onthoofding dat had nooit mogen gebeuren, maar het verhaal van dat Iraakse meisje dat hoorde dat buiten Engelse soldaten waren en naar buiten rende omdat ze gewoonlijk snoep uitdeelden, en dat vervolgens een kogel recht door haar hoofd scheurde om wat voor rare reden dan ook, daar hoor je niks van.
#1340
Politiek / Re: De Tamil Tijgers
23/05/2004 om 19:42:29

CiteerDe Spanjaarden zijn banger voor Arabische terrorisme dan voor de basken.
Arabische terrorisme maakt moedwillig burgerslachtoffers terwijl de basken hun politieke tegenstanders uitschakelen.
Nooit hebben de basken onschuldige burgers met autobommen om het leven gebracht.


misschien niet met intentie, maar angst zaaien is al voldoende. Ze plaatsen bijvoorbeeld een bom in een vakantie park, en geven dan netjes een waarschuwing aan de politie dat er op die plek een bom ligt die af gaat. Iedereen kan dan hopelijk op tijd worden geevacueerd. En er zullen heus wel mensen van de bevolking zijn omgekomen op momenten dat dit niet goed is gegaan.
#1341
Politiek / Re: De Tamil Tijgers
23/05/2004 om 18:55:51
CiteerIk zal geen Tamil Tijgers als voorbeeld nemen.

De basken misschien wel

Zelfde geld in mindere mate voor de basken. Jarenlang hebben ze bevolking geterroriseerd door hun autobommen hier en daar te plaatsen, en de bevolking van Spanje in angst te doen leven. En af en toe een politieke leider te vermoorden tussendoor. Voorlopig horen we na de aanslagen in Madrid denk ik niet veel meer van de ETA. Veruit de meerderheid van Baskenland heeft nooit hun acties gesteund.
#1342
Politiek / Re: De Tamil Tijgers
23/05/2004 om 18:39:42
Ja en er zijn in het conflict meer dan 60.000 mensen omgekomen, en het heeft 1 miljoen mensen doen laten vluchten. Is de prijs niet een beetje te hoog?
#1343
Politiek / Re: Ayaan Hirsi Ali
25/04/2004 om 17:56:00
CiteerIn het geval van Amina Lawal, als ik mij niet vergis heb ik destijds de petitie van amnesty ook getekend, kunnen we duidelijk stellen dat het zaakje rammelde, ondanks dat ik niet veel info over de zaak heb gehad. Ten eerste, was er niet een man nodig om overspel mee te kunnen plegen? En waarom is deze niet veroordeeld. Ten tweede waren er 4 getuigen?  

het punt met Amina lawal was dat ze zelf heeft toegeven zina gepleegd te hebben, aangezien er ook geen 4 getuigen waren. De zaak stonk omdat er gemeend was dat de getuigenis was afgedwongen of haar in de mond gelegd, in het hoger beroep werd ze vrijgesproken.

zoals gebruiker01 zei was het ook vreemd dat er geen man werd aangeven voor zina, en dat het lijkt dat vrouwen vaker worden bestrafd dan mannen. Dit moet niet zo zijn, aangezien voor de saria mannen en vrouwen gelijk zijn, maar voor het komt tot een veroordeling in saria (dus wanneer iemand een aanklacht dient tegen een ander) moet er aan tamelijk strikte en waterdichte regels worden voldaan.
#1344
CiteerEr bestaat dus ook zoiets als CHRISTELIJK FUNDAMENTALISME.Je zou het bijna vergeten als je westerse media volgt.

eerder christelijk-extremisme. Dan heb jij blijkbaar nog niet die verhalen gelezen van de machtige extreem christenen die nu aan de macht zijn in Amerika, Bush neemt niet voor niks woorden in de mond als "good against evil" velen van zijn maatjes zien de oorlog in Irak als " a fight against the devil" en hetzelfde geld voor hun postitie mbt to palestine/israel, aangezien ze geloven dat Jezus as pas terugkomt als de joden een eigen veilige staat hebben.
#1345

CiteerHaha, bedankt hoor, christenen zijn gedegradeerden tov moslims. Daar wordt ik nou altijd zo verdrietig van.
Het communiceert zo slecht vanuit een (gepercipieerde) situatie van ongelijkwaardigheid. De ene voelt zich superieur, de ander voelt zich miskend.
Wat dat betreft wel fijn voor die christenen in Algerije dat er eens iets aardigs over hen en hun Augustinus gezegd wordt. Dat heeft ieder mens wel eens nodig.

nou heeft niks te maken met mensen onwaardig behandelen, dit is gewoon wat er omgaat in je als moslim.
#1346

CiteerWaarom stonden er altijd christelijke missionarissen in Algeciras ons elk jaar op te wachten??

Dit discussie had ik met een van die jehova getuigen.

Haar antwoord: Christendom is jullie eigen.
Begreep ik in het begin niet, tot dat ik de geschiedenis van de Imazighen leerde kennen.

Ik ben geen christen noch moslim.

ja vroeger voor de Islam misschien ja maar zo werkt het nu niet. Je gaat je zelf toch niet met opzet degraderen. hetzelfde geld voor diezelfde personen die je dat vroegen, je had bv kunnen zeggen het Jodendom is jullie eigen.

#1347
De GIA en de doodseskaders waren het product van diezelfde overheid in een vieze strijd om de macht te behouden nadat de overweldigende meerderheid van de bevolking voor de Islamitische partij, en dus voor Khilafa,  had gekozen in 1992.

Bron: George Joffé, Algerije expert, lezing 11 februari, Oxford.
#1348
Wat is nou precies je punt afra?
#1349
inderdaad, je verward afra.Boycot is goed. Aangezien handel drijven met israel net zoiets is als aan een persoon geld geven om een pistool te kopen, en vervolgens vermoord die persoon je broer met dat zelfde pistool.
#1350
Politiek / Re: De heiligheid in  de ISlam
28/05/2004 om 22:00:07

CiteerVerder heb je in Ait Warichek Sidi Mhend Firari... helaas wordt deze heilige plaats niet in de koran vermeld.

waar is dit ?