-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1321

CiteerPuure democratie bestaat nergens en zal nooit bestaan ook, want een land waar alles mag en kan zal het snel in  anarchi en chaos eindigen. Maar de democratie die we nu b.v. in Nederland kennen is vele malen beter dan de situatie in vele arabische landen.

klopt, er bestaan ook geen pure Islamitische landen als in wetgeving(het dichtsbij kom je in Saudie Arabie).

maarrr, kunnen we terug naar de topic voordat we de woede van admin op ons halen?

wat vormt een groter gevaar, de arabisering, of verwesterlijking.
#1322

CiteerDaar heb ik geen last van... voordeel is dat dit een democratie is en zolang in me aan de wet houd is er niks aan het handje;)

oftwel je neemt jezelf in de maling, schult geven aan de arabieren, en in de tussentijd vernederlandsen?

#1323

CiteerSinds wanneer is muziek tamelijk onbelangrijk?
De muziek van een volk is een drager van cultuur en geschiedenis, van saamhorigheid en identiteit.

Denk maar aan die arme zwarten die hun drums moesten inleveren en bij een orgel psalmen moesten gaan zingen.
En dan nog in belachelijke westerse kleding (ook niet onbelangrijk)

dit is iets waar mensen zelf voor kiezen wat ze wel of niet maken, en niks wordt opgewongen door de staat. Al die poppie rif muziek is ook allemaal geinspireerd op muziek uit Egypte, libanon, Casa en weet ik allemaal niet.

Wanneer het aankomt op arabisering van de rif, denk ik alleen aan het taalbeleid (wat inderdaad een krachtig wapen is). Verder doen de mensen het hun eigen cultuur aan.
#1324
CiteerMaar goed terug naar de topic ..... zoals ik al eerder heb gezegd ik ben een Amazigh en vind verarabisering erger!!!

Arabisering als in:

islamisering
taal
kleding
eten

?

wat betrefd taal ben ik het met je eens, het taalbeleid van de overheid is afschuwelijk geweest en denegrerend.

[trouwens, ligt het aan mij of is het raar dat ik elke keer als ik arabisering hoor ik voor denk aan dingen zoals muziek/en andere tamelijk onbelangrijke dingen? ]
#1325

CiteerNee .... niet omdat je Amazigh bent maar omdat je voor erkening van je cultuur strijdt... Wat eigenlijk al belachelijk is want ieder zichzelf respecterende land erkent (de diversiteit) binnen haar eigen bevolking.

punt is idir, dat omvorming van onze cultuur tegenwoordig veel langzamer, onduidelijker, meer sneaky plaatsvindt. Die diversiteit overal ter wereld wordt momenteel bedreigd door de Amerikaanse/Westerse propaganda, en heeft invloed op hoe we praten, ons kleden, wat we wel en niet belangrijk vinden, enzovoort.
#1326

CiteerHet westen heeft mij nooit in Tifinagh te schrijven, mijn geschiedenis vervalst, gevangen gezet omdat ik een amazigh ben en voor mijn cultuur opkom..... moet ik doorgaan?

heb jij in de gevangenis gezeten omdat je amazigh bent? het gaat over de verloedering van amazigh cultuur in ons tijdperk, arabisering is al lang niet meer aan de orde, als er iets wat culturen omvormt en uitholt in deze tijd dan is het wel die verwestelijking.

Daar hebben de arabieren (waar dan ook) net zoveel mee te maken als wij
#1327

CiteerDit ben ik niet met je eens!
Het verwesteren of veramerikaniseren van wereld gebeurd net zo georganiseerd als arabirisering.yup! zitten allemaal breinen achter, vooral commerciele en politiek ideologische.
#1328
CiteerVerschil is dat de één onder druk (georganiseerd) gebeurt en de ander vrijwillig! Dus de eerste is altijd erger ;)

Het gaat niet over wat nou wel onder druk en wat niet, het gaat wat het aanricht in de gemeenschap en wat het doet met de cultuur. Andere mogen dit niet zogenaamd vernietigen, maar zelf kunnen we het wel in de prullebak gooien?

we moeten ook wat specifieker zijn denk, bijvoorbeeld wanneer het aankomt op sociale contacten (vriendjes vriendinnetjes hebben enzovoort) dan kun je zeggen dat er zowel gearabiseerd als verwesterd is (deze twee gaan vaak hand in hand)

En je hebt nog islamisering (edit)
#1329
Vaak wordt hier gepraat over het gevaar van de Arabisering, heeft verwestelijking niet veel meer ellende veroorzaakt in de Amazigh gemeenschap/cultuur?
#1330
Marokko is niet bijzonder in dit opzicht. Wanneer je te maken hebt met een natiestaat, zal de elite er alles ook aan doen om deze staat bij elkaar te houden. Taal is hierin een van de belangrijkste wapens. Een ander belangrijk wapen is gecentraliseerde overheid.

Dit is niet typisch voor Arabische nationalisten, maar is ook toegepast in vele ander landen (China, Latijns Amerika) Het is eigenlijk van hun perspectief gezien de beste manier om een land bij elkaar te houden, en vaak heeft de elite die de macht tegen elke prijs probeert vast te houden hier het meeste baat bij.
#1331
Politiek / Re: imperialisme van de Islam
11/05/2004 om 18:30:11

Citeerstomme IDIOTEN...denken dat RELIGIE werkelijk wat voor hun kan betekenen........................WERP DE ISLAM van je af.................een echte AMAZIGH is vrij in denken en handelen

En je bent helemaal niet vrij, je hebt je geboorte niet bepaald, je zult je dood niet bepalen, en je kun vrij zijn om te denken dat alcohol niet slecht is maar dat gaat je leer ook snel merken, en je kunt vrij zijn om te denken dat je kunt vliegen maar daar kom je ook snel achter dat je dat niet kan.  

Het enigste wat islam wanneer het op he dagelijks leven aankomt is je behoeden voor fouten, en voorkomen dat je via de harde manier erachter komt dat iets slecht voor je is.
#1332
Politiek / Re: imperialisme van de Islam
07/05/2004 om 15:47:15

Citeerhahahahahaha


Masja rustig aan, je zal nog een keer een hartaanval krijgen van al dat gelach hier op dingen die je leest op dit forum!
#1333
Politiek / Re: imperialisme van de Islam
07/05/2004 om 15:41:28

CiteerMoge God haar gebeden verhoren!

Ameen
#1334
Politiek / Re: imperialisme van de Islam
06/05/2004 om 20:59:20
Ten eerste je post zit vol met fouten,  als je de volgende keer een essay wilt posten laat het eerst door iemand nakijken, Voorbeeld:

CiteerEen Islamiet is een persoon dat de Koran aanbid.

Fout, dit is shirk en is ten strengste verboden in Islam, je aanbid alleen God.

Ten tweede, wat een onzin dat je imperialisme vergelijkt met islam. De enigste reden dat de islam zich in zon korte tijd heeft kunnen verspreiden is omdat mensen het zagen als de waarheid, ze zagen dat islam met regels kwam (huiselijke sfeer, economie, etc) die voor iedereen goed waren.

En waar bin laden nou weer in het verhaal komt begrijp ik niet. Door vliegtuigen in een gebouw te vliegen bekeer je niemand. Heb wel begrepen van een broeder uit Amerika, dat sinds 9/11 de boekhandels vol lagen met boeken over islam. Mensen zijn die gaan lezen, kregen begrip voor islam, en er zijn uiteindelijk massaal gaan bekeren. Geloof dat Texas - ironisch genoeg - en van de grootste groeistaten is wat betrefd islam.

Ten laatste, in dit forum is geen plaats voor religieuze getinte posts.
#1335
Politiek / Re: marokkaans paspoort
13/05/2004 om 20:46:41

CiteerIk heb 60 euro voor dat groene troeppapiertje neergelegd. Ik werd toen 'geholpen' door mensen die verdacht veel op knaagdieren leken. Het pand leek wel door die medewerkers aangevreten te zijn uit jju3, zo zielig en vervallen zag het eruit van binnen. Ik ergerde me kapot aan de gang van zaken. Die nietsnutten gingen ze3ma in staking. Ik dacht nog: 'mooi, uitgerekend vandaag. Sterf.' Maar ze schijnen elke dag in staking te gaan zodra ze door de bezoekers verteld wordt dat ze aan het werk moeten gaan.

Toen ik die vervloekte paspoort eindelijk in handen kreeg, kreeg ik de neiging om het op de balie van het consulaat in de fik te steken. Ik zou het ook gedaan hebben, ware het niet dat het consulaat Marokkaans grondgebied is en je dus volgens de Marokkaanse wet behandeld wordt. Op het verbranden van een Marokkaanse vlag of een Marokkaans paspoort staat een zware straf omdat het eigendom is van de overheid. Beter hou je je frustaties dus in.


was dit in het consulaat in Rdam, dan kan ik er namelijk goed inkomen.