-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1306
Politiek / Re: Nederlandse waarden en normen
23/04/2004 om 19:12:01
als je je een beetje verdiept in de islamitische normen en waarden dan kom je erachter dat deze veel meer te bieden hebben dan die opportunistische normen en waarden van Balkenende.

#1307
Politiek / Re: Nederlandse waarden en normen
23/04/2004 om 19:01:54
(Even ter zijde, Youssef kun je die ander posts samen toevoegen, word het een beetje centraal gehouden - beetje verwarrend)
#1308
Politiek / Re: Vliegen naar de Rif
25/04/2004 om 17:46:02

CiteerBij Basiqair (Tansavia) betaal je rond de 90 Euro voor een enkeltje Malaga, plus 25 Euro voor de boot, totaal rond 115 a 120 Euro en je zit in Melilia. Is toch een heel groot verschil met de 300 Euro voor een enkeltje Nador van RAM.

klopt gebruiker01, maar voor ons jongeren is dit een veel makkelijker optie dan voor de wat oudere onder ons. Ik vind dit een vorm van uitmelkerij die nergens op slaat. Zeker als je ook kijkt naar tarieven van RAM naar Casablanca voor vergelijkbare tijden die stukken lager liggen.

Trouwens, een retour naar melillia met Iberia kost ongeveer â,¬350 in het hoogseizoen, dat is wel een goede optie voor Nadoranen - dit tarief is alleen online beschikbaar, maar voor AHU en Oujda is het gewoon het handigst om er gelijk naar toe te vliegen.

Is er al bepaalde actie ondernomen tegen de buitenporpotionele  tarieven?
#1309
Politiek / Re: Vliegen naar de Rif
23/04/2004 om 16:27:00
Ayuda, je vriend zou veel goedkoper met Iberia (of een van die low-cost maatschappijen) naar zuid-spanje kunnen vliegen (Jerez, Sevilla, Malaga) en dan met de boot. Succes verzekerd (insaAllaH)
#1310
Politiek / Re: Vliegen naar de Rif
23/04/2004 om 16:24:55
klopt ja, ik ook ook zo'n verhaal gehoord dat op een hele warme dag er een vlucht ging naar vanaf Tanger naar AMS ,

het vliegtuig zat al vol met alle mensen, maar werd door onbekende reden urenlang op de taxibaan laten staan, in de brandende hitte. Er werd al die uren geen reden doorgeven.

Na uren begonnen er allerlei mensen te klagen, voornamelijk de vrouwen, die vaak niet op hun mond zijn gevallen, ze eisden een verklaring. Een vrouw maakte de fout de koning er bij te betrekken, zij werd afgevoerd naar een gebouw op het vliegveld, en werd na een tijdje weer terug gebracht op het vliegtuig, helemaal stil...
#1311
Politiek / Vliegen naar de Rif
23/04/2004 om 16:12:13
diegene die onder jullie naar vluchten lopen te zoeken of zelfs al hebben geboekt, weten wat voor schandalige dingen je moet betalen.

waarom kunnen er geen charters, afgezien van RAM, zoals door Transavia worden uitgevoerd op AHU of NAD, is dit ooit een mogelijkheid geweest of kan dit niet door speciale verdragen. Air Atlas Express, een nieuwe charter die begon afgelopen zomer vanaf Rdam, was ook niet echt goedkoop te noemen voor een 3 urige vlucht.

Als je voor 150eur al naar malaga kan vliegen, dan begrijp ik niet dat je voor een halfuurtje meer vliegtijd het 4 dubbele kunt vragen...
#1312

CiteerIn marokko is op IT gebied niets geautomatiseerd, indien je een of andere verklaring nodig hebt dan word deze nog met de hand uitgeschreven en wordt er in een boek gekeken in het jaartal waarin je bent geboren, hoe bedoel je automatiseren die handel??!?

Geloof dat er in de vrijhandelszone van Tangiers wel allerlei IT bedrijven zich vestigen - het goedkoop, en ze hebben de goedkope mensen die ze nodig hebben in de buurt. Deze bedrijven zullen zich vooral richten op Frankrijk/Spanje.
#1313
Yidir bedankt voor de info..dat wist ik niet!

Ayuda als dat telemarketing zou lukken, moet je denk ik wel vragen van imzazighen in europa terug te keren (we spreken alle talen), maar je zou ook van ze moeten vragen om minder te verdienen anders kun je de competitie niet aan.

tourisme zou een andere mogelijkheid kunnen zijn, maar we hebben al zware competitie van het Zuiden van Marokko. Het enigste wat we hebben is Club Med bij al Hoeceima (bestaat dat nog trouwens?)
#1314
Dat klopt, maar de hele tijd geld terugsturen is vaak ook niet de oplossing, 'brainpower', en praktische ideeen vaak wel.

ik zat trouwens te denken, welke vormen van industie zijn haalbaar voor de Rif (Hassish niet meegeteld..), toerisme? productiewerk?
#1315

CiteerVerder is het niet aan jouw MohamedUK om te bepalen of het haalbaar is of niet. Jij of ik kunnen het alleen ondersteunen of niet.


ik heb niks bepaald, ik stelde een vraag...
maar over ondersteunen gesproken, wie zouden er nog in hun jeugd willen teruggaan om het met eigen handen te ondersteunen?
#1316
Stel je voor de Koning word wakker en besluit de Berbergebieden zelf bestuur toe te kennen. Hoe zouden we dit in de praktijk aanpakken, dus rekening houden met alle aspecten; economie, rechtssysteem, wel of geen parlement, enzovoort. Is dit haalbaar?
#1317
Ik heb het ook niet zo op Jahjah en de AEL. Wordt niet goed van dat soort demagogen, misschien heeft hij wel op veel punten gelijk, maar de manier waarop hij het brengt, amaaaaj
#1318
Politiek / Re: wie is hij???
29/04/2004 om 17:30:40
BOKKOYA ik kan geen afiruun aan je vastknopen.
#1319

CiteerIk zou beide nooit doen. Maar Arabiseren betekent pe defenitie dat je het rechten van imazighen in hun land ontneemt. Hoe groter het aantal Aranieren, hoe slechter de situatie van Imazighen.

Hulk hoe definieer je dan arabisering precies?
#1320

CiteerDaarover was ik allang uit, doe mij maar het westen .... ;)

iewwwww, je doet me walgen idir! (weer....;) )