-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1291
Cultuur / Re: bidden in het Tamazight.
30/06/2004 om 18:53:08

CiteerIk heb in het boekje "de boodschap van de Islam" van Maududi gelezen dat het er 124.000 zijn geweest. Hij heeft helaas verder geen verwijzingen gegeven waar hij het vandaan heeft.

Subhanalah, er moet dan wel een hadith van zijn, is namelijk een heel specifiek getal. Maar dan is ook echt iedereen gewaarschuwd. Alahuakbar.
#1292
Cultuur / Re: bidden in het Tamazight.
30/06/2004 om 18:25:21

CiteerMijn moeder bid ook in het Arabisch, maar ik versta haar niet. Ze spreekt bijna geen Arabische woord goed! Het lijkt alsof ze in een onbekende taal bid.

vergeet niet dat het belangrijkste haar intentie is, verder zou je haar kunnen helpen als je er heel erg mee zit om ze beter te kunnen uitspreken, en haar onderwijs te geven.

Veel oudere vrouwen doen dit , ze organiseren elkaar nemen een jonge zus in de armen en laten zich arabisch leren puur en alleen om de deen. Ik hoorde mijn tante praten over dat ze een hele dag over Surat Fatiha had gedaan om dat beter uit te spreken, was voor haar een openbaring.
#1293
Cultuur / Re: bidden in het Tamazight.
30/06/2004 om 18:19:35
Citeer124000? Dat is erg veel. Ik dacht zelf dat het om 1024 Profeten ging. Maar ik kan mij vergissen.


ja profeten en boodschappers, ik las het ergens in een wetenschappelijk tijdschrift over islam, insaAllah zal ik er achter aan gaan.
#1294
Cultuur / Re: bidden in het Tamazight.
29/06/2004 om 20:05:41

CiteerIn de koran zijner ook veel verzen die waaruit makkelijk is op te maken dat alle profeten(meer dan 100) wel een boodschap van Allah hebben ontavngen. ..  

ik las ergens dat er 124 000 profeten zijn gestuurd, naar ieder volk, zodat niemand een excuus heeft. Met Mohammed Saws als zegel.
#1295
Cultuur / Re: bidden in het Tamazight.
29/06/2004 om 19:49:25
goeie vraag, je kunt namelijk wel je dhikr du3a enzovoort in elke taal doen die je wil. maar het lijkt me eigenlijk lastiger om stukken Quran te leren in een andere taal, aangezien de Quran een ritme heeft, wat het makkelijker maakt te memoriseren. Verder bestaan veel arabische zinnen uit 1 woord, ik neem dan aan dat je in veel gevallen zelfs meer moet memoriseren wanneer je het zou vertalen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je de nederlandse vertaling van Quran leest.
#1296
Cultuur / Re: Ait wajaghers???
21/06/2004 om 12:51:07
Citeersalaam,

tot nu toe maar 9!!!


10 :P
#1297
Cultuur / Re: Huwelijks ritueel....
19/05/2004 om 07:51:57
CiteerSalaam allemaal,

Hierbij heb ik een belangrijke vraag voor diegene die het  ritueel herkennen.
Een hele goede vriendin van me gaat aankomende zomer trouwen met een jongen die bepaalde (voor mijn doen strenge) tradities op na houdt.
Nou heeft hij haar verteld dat na huwelijksvoltrekking dat zij 7 dagen niet naar buiten mag en echt alleen maar binnen dient te blijft en mag geen riem om totdat haar ouders ( die komen na 7 dagen op bezoek) om haar middel doen...

Wie herkent dit of heeft een soortgelijke ervaring uit de directe omgeving meegemaakt?
ZIj heeft maar 3 wkn vakantie en het is zonde om daar een week lang te zitten niksen.

Hoe kan zij het ritueel van de hand doen, zonder scheve ogen te krijgen?!

Groet en dank,
Mounia
subhanalah dit wist ik niet. Maar wat symboleert die riem die wordt omgedaan door de schoonouders, van je bent nu opgenomen in onze familie neem ik aan, een soort keurmerk zegel.
#1298
CiteerJa,oke...wij zijn nu aan de top(leiderschap)bezig. En jij hebt het over de gewone man. Dan ben ik het wel met je eens.

nee hoor ik heb het over alles, want de staat van een land is de staat van haar volk. Zoals de status van de moskee te maken heeft met de status van de mensen die er komen bidden.


wel of niet despotische leiders kunnen in die zin reprensentatief zijn voor het volk dat ze menen te vertegenwoordigen.
#1299
Citeernee nee jij begrijpt me verkeerd..ik bedoel is het toegestaan??

het is niet een kwestie van wel of niet toestaan, het is een kwestie dat het model zoals we dat hier niet kennen niet voor Islam is. Die heeft haar eigen model. In dit model staan de regels die zijn vast gesteld in Quran, Soenna, en Ijtihad (jurisprudentie) centraal en mag niet aan getornd worden.

Sommige zeggen bv dat wanneer een islam leider zijn volk wil raadplegen dmv stemmen, heel efficient dus, dat daar niks mis mee is.

misschien is het beste dat je boeken gaat lezen over hoe een Khaliefaat er uit moet zien, en dat dan vergelijken met het democratisch systeem LL.
#1300

CiteerDat is ook een vorm van democratie. Maar jij denkt aan mannen als Abu Bakr,Omar enz. Die heb je helaas niet.

nope :'( als voor nu, is het eerste wat moslims moeten doen is om terug te gaan naar de Islam en de Eenheid van Allah. De harten zuiveren. Van daaruit verder. Je kunt met al het onkruid dat nu rondloopt nog geeneens iemand laten regeren over een dorp.
#1301

CiteerIk geloof in ieder geval in democratie,ik vind dat een groot goed.Daar zouden Islamitische landen een voorbeeld aan moeten nemen.

democratie is een romeins begrip en betekent zoiets als het regeren over de bende (To rule over the mob) meen ik. En we hebben niet voor niks een surat genaamd Romeinen, en dat we voor hun moeten opassen en dat we hun niet moeten gaan na-apen (i.e. het Westen).


Ik heb er niks mee, als ik wil dat mijn leiders niet zijn gekozen door een opportunistische bende mensen, en dmv een hoop lege uitspraken, het beste wil ik een leider die gekozen is door concensus  op zijn eerlijkheid en puurheid. en die de zware plicht voelt die Allah swt hem heeft toebedeeld.

maar ja, droom maar verder MohamedUK ::)
#1302

Citeerik ben akkoord met je begin dan bij jezelf

waar anders moet je dan beginnen ::)
#1303

CiteerI like to express my clear point of view,I'm not a christian and I''m not a jew.

Als het christendom een verlossing voor ze is,waarom niet dan?Toen onze voorouders zich tot de Islam bekeerden was dat ook een verlossing voor ze,ze leefden in duistere tijden destijds.

Voor mij zelf is er geen 1 bestaande godsdienst in de wereld die voor mijn verlossing kan zorgen.Ik denk ten eerste dat GOD niet aanbeden wil worden.Daarmee gaan gelijk de meeste geloven allemaal die prullenbak in.
Het idee dat God aanbeden moet worden klinkt heel goedkoop en neemt al het integere van GOD weg.    Citeerkon het niet beter verworden.

Ik moet je wel eerlijk zeggen dat ik een hekel aan fundamentalisten heb zoals MohammedUK.

Dit moet als jullie zouden nadenken niks te maken hebben met hekel hebben aan wie dan ook, maar als jullie je bijvoorbeeld een beetje zouden verdiepen in de wetenschap , doet er niet toe welk onderwerp dan zouden jullie zien dat hoe het allemaal in elkaar zit, en dat dit geen toeval is. Bijvoorbeeld dingen zoals als het omniversum eindig is, waar bevindt het zich in dan? En in welke staat bevond het omniversum zich voordat het bestond? Waar kwam het eerste licht vandaan? en hoe is de eerste atoom ontstaan?

Als van dat Allah wil niet aanbeden worden, hij heeft het niet nodig het is alleen voor ons eigen belang. Je kunt alleen je eigen ziel in de maling nemen, en niemand anders.

Denk maar niet dat we gemaakt zijn voor de lol. We zijn gemaakt om te aanbidden, en spiritueel te zijn, en om Allah swt te aanbidden, doormiddel alle acties die we doen. En denk maar niet dat mocht de wereld ooit vergaan tijdens ons leven dat we dan in een ruimteschip kunnen stappen naar een andere planeet, want dat kun je vergeten als gebedsruimte hebben we dit gekregen en verder is er niks.
#1304

Citeerhet is heel duidelijk dat de arabieren van de joden afstammen, want de joden zijn een semitisch volk zoals de arabieren.


nope niemand stamt van iemand af, ze stammen beiden af van Arabram as. En Abraham was geen jood noch arabier, maar een Hanif.
#1305
Cultuur / Re: Soenna
24/06/2004 om 14:37:50
ja ik had al zo'n vermoeden, maar het blijkt dus waar te zijn, afra is een extremist!

(vaak als mensen je van iets beschuldigen zijn ze het vaak zelf)