-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1276

Citeerik heb wel zussen maar die zitten ij nador


aha nee dan ken je ZARA niet!! en houden zo ;)
#1277

Citeerwat is zara?

haha dan heb jij geen zussen denk ik ras :) is een kledingwinkel.
#1278

Citeerdjwaroe die kan ik ook wel! klinkt nog mooi ook ;) hahah

ik geloof er niks van, ik denk jullie nederlandse amazigh vrouwen kunnen denk ik alleen goede djwaroe geven als er uitverkoop is bij ZARA!
#1279

Citeerdat geyoeyoe is overgewaaid van uit Jemen.

hallo zo werkt cultuur hoor, een constante uiteenwisseling. het is geen exacte wetenschap.
#1280
Citeernee man ik kan het ook niet..vind ik wel erg hoor..maar doe altijd mee met de menigte..want dan klinkt het wel oke ;)...

haha je bent zon klein kippetje dus dat met de groep mee probeert te kakelen!
#1281

CiteerOf te wel Djwaru!

Ja Djwaru!! dat woord hoor je niet vaak
#1282
Nee hoor die topic naam was gewoon een geintje ;)

Maar wie van jullie kan het, je weet wel dat brandalarm maken: YOEYOEYUYUYUYUYU YOUYYYYYYYYYYY

Vroeger als dat gedaan werd wist je als kind dat er iets speciaal gebeurd was; dan haasten de tantes zich naar de Zub-ruimte om de hele straat bij elkaar te tsrew-lewen.
#1283
Wallahi, ik begrijp ook niet dat mensen de hele tijd lopen te roepen dit is geen islam site bla bla bla, maar ondertussen allerlei 'provocerenende' topics lopen te openen om de moslims ze3ma hier uit te loken. Afra, Rug atazouth 7edmeth, of iets anders nuttigs.  
#1284
CiteerAfra is anti-islam en zelfs atheist.Op zich heb ik daar geen problemen mee.Maar wat hij doet is gewoon provoceren.Hij wil ons laten twijfelen over onze godsdienst.En hij zoekt een stok om daarmee de hond te slaan,om in zijn termenoligie te blijven.
Die links bewijzen in mijn ogen niks,zoals we weten zijn er nogal wat onbetrouwbare hadith in omloop.Maar de betrouwbaarste bron voor ons is de Koran,zelfs afra kan die niet vervalsen.En daarin zegt Allah:'O mensen wij hebben jullie uit man en vrouw geschapen en hebben van jullie volkeren en stammen gemaakt zodat jullie elkaar leert kennen.De beste van jullie bij Allah is de meest godvrezende'.
De betekenis van deze aya staat als een paal boven water.Allah maakt geen onderscheid tussen zijn schepselen,slechts op 'tagwa'(godvrezendheid).
Afra, je wilt hier de mensen aan hun moslimidentiteit laten twijfelen,dat zal je echter niet lukken!

alsof we wanneer we de Quran aan het lezen zijn of wanneer we onze gebeden doen gaan denken, oja afra had nog ergens een vage link met een vage aantijging. A3udu Billah.

afra zoals amezian zei, atheist zijn boedist zijn, het zal wel, maar ga hier niet als een extremist te keer, daar hebben we al genoeg mensen van.
#1285

Citeerazul abrid enneng.

klopt de arabieren zien ons ook als een "verloren" volk niet wetend dat Allah swt de profeet naar hen had gestuurd niet omdat zulke lieverdjes waren maar omdat zij in dwaling verkeerden..

inderdaad, iemand zei een keer tegen mij als iemand de arabieren weet te overtuigen van iets dan valt iedereen te overtuigen.
#1286
CiteerHet staat er wel op of het een sahih hadith is weet ik niet.

Mensen kunnen van alles schrijven en zeggen

er staat geen hadith nummer bij tenminste
maar ik weet niet precies wat afra nou wil met zo'n link; het enigste verschil wat de Profeet saws maakte was tussen moslims en niet-moslims. Het is wel zo dat elk volk is gewaarschuwd door een profeet, Allah swt straft niet zonder eerst te waarschuwen.Over dat vermoorden van profeten, de Joden hebben er ook een aantal vermoord.  Als Allah swt geen profeten meer stuurde naar de imazighen, is het uiteindelijk toch goed gekomen en hebben ze de laatste Profeet saws geaccepteerd. En dat is dat. Alhamdullilah.
#1287
Citeernet heb je gezegd dat ik geen schaap was en nu ben ik volgens jou toch wel een schaap.
waarom zo

met schaap bedoelt ie iedereen die Moslim is , je bent pas geen schaap als je dingen op je eigen wijze doet en zelf verzint i.e. atheist

denk ik ::)
#1288
Cultuur / Re: Soenna II (natinonalist zijn)
30/06/2004 om 19:58:38
Citeerazul,

volgens atha3lbi annissabori (in zijn boek : fiqh assoenna wa sirroe al3arabiya) :<<wie van allah houdt, zou ook van mohamed de profeet houden, en wie van de arabische profeet mohamed zou houden zou ook van de arabieren houden, en wie van de arabieren zou houden, zou ook van arabisch dat waarin het beste boek is geschreven voor de beste arabieren en de niet-arabieren ,houden ,en wie van arabisch zou houden, zo voor het zorgen, ...,en ik denk dat mohamed de best van de profeten is , en de islam de beste relegie is, en de arabieren de beste natie zijn, en arabisch de beste taal is...

bron: http://www.google.be/search?q=cache:scmcVTZVzKUJ:www.alharbi.ca/arabic_lang_and_importance.htm+%D9%85%D9%86+%D8%A3%D8%AD%D8%A8+%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A8+%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF&hl=nl (arabisch is de taal van dit leven en het hiernamaals : de naam van hun site op google).

----
..en in een hadith door ibn omar door et tabarani , dat de profeet mohamed zei :<<allah koos zijn opvolger (in de aard) van zijn schepsels , en dat was adam, en daarna koos de beste stam van adan en dat was de arabieren ,en koos van de arabieren en dat was Qureish, en van Qureish koos beni hashim (de familie van mohamed) en van beni hashim koos me, en het is gewoon zo : oeh, wie van de arabieren houdt, is dat omdat hij/zijn van mij houdt, en wie ze haat ,komt dat omdat ze/hij me haat

zie :http://www.alburhaniyat.com/alshiffa/18sh.htm
----
er werd verteld over de profeet mohamed dat hij : <<als de arabieren aanzien zouden hebben, krijgt de islam ook aanzien>>
en in andere <<...als de arabieren minchtig zouden worden, dan zou de islam ook minachtig worden>>

de profeet zei :<<ik ben arabier, wie van mij houdt, houdt ook van de arabieren, en wie me haat, haat ook de arabieren>>

-----
attabari verteld dat de profeet zei : (zoals hierboven staat)... ik hou van de arabieren om drie redenen :-omdat ik arabier ben, -omdat de koran arabier, -en omdat de taal van het paradijs arabisch is. en zei : en wie van allah en zijn profeet houdt houdt ook van de arabieren en hun taal :arabisch.

http://keserwan.org/modules.php?name=News&file=article&sid=28
...
ok misschien ga ik nu een beetje off-topic, (alsof dat niet eerder gebeurde) maar ik gaat dit maar een keer zeggen. afra als je je leven nog wilt redden en geen, zoals Umarksen ergens zei Pseudo-intelectueel wilt zijn, ga een studie volgen.

Het beste lijkt me voor jou een Islam studie, en nog beter zou dat een islam studie in makkah/madinah zijn, de bron van jou haat en wrok, kun je gelijk naar de wortels gaan.

Vooralsnog zul je door deze soort post geen authoriteit worden op dit gebied. Want al plaats je een miljoen van deze berichten, het gaat je geen bachelor.

Om verder te gaan
kon even niet goed de discussie volgen, zit veel afleiding in dankzij Ik, ras , roos en weet ik wel niet allemaal

Maar nationalisme is een Westerse uitvinding, een gereedschap om een staat bij elkaar te houden en een functionerende maatschappij te creeeren, vaak waar er geen nationalisme is, is er burgeroorlog. Mensen weten hun plek niet en proberen een eigen land te stichten.

nationalisme is in mijn ogen tegenstrijdig tegen Islam, aangezien islam als enigste band broederschap erkent. Ik begrijp ook al die haat en conflicten niet tussen die "moslim landen" alsof ze elk moment elkaars bloed kunnen drinken.

Omdat het staten systeem is achter gelaten in de islam landen door het westen, en gek genoeg de islam landen hier aan hebben vast gehouden, er zullen wel weer flink wat belangen aan hebben vast gezeten, zijn er die ziektes zoals het Arabisch Nationalisme ontstaan, waar o.a. dan weer de Imazighen flink onder te leiden hebben gehad.
#1289
Cultuur / Re: bidden in het Tamazight.
30/06/2004 om 19:48:54
.
#1290
Cultuur / Re: bidden in het Tamazight.
30/06/2004 om 19:45:51
Citeerleg eens uit met dat 1024 profeten en boodschappers

wat ik weet is dat alleen Mohammad saws is gestuurd als genade voor de algehele mensheid.

Zit het verschil niet in dat profeten een boek krijgen? en boodschappers achteraf komen waarschuwen om het eerdere te bevestigen? (zie bijvoorbeeld 3:81)