-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1261
Cultuur / Re: een ridder die de zon draagt
11/06/2004 om 16:26:03
Citeerazul,

een amazigh ridder die de zon draagt. (mythe)


pff dat is zwaar!

is het een amazigh mythe?
#1262
Citeerazul ayuda,

een paar shaapachtige denkenden gaan ervanuit dat de christenen de koran moeten geloven. maar ze weten niet dat ook de christenen met sterke bewijzen komen om te laten zien dat de koran hetgene boek dat vervalst is.

op een uurtje was ik naar een christelijke predikant aan het luisteren, en daarna begon hij over de vervalsing van de koran te spreken. indrukwekkend waren de bewijzen zelfs islamitische bewijzen.

ik heb er ook van geweten dat de sjieten ering geloven dat de sonnieten een paar zinnen in de koran vervalst zijn. en over de kleine wijzigingen kan me de hele dag spreken.

maar sommigen denken dat ze de enige die de sleutels van de waarheid konden krijgen.

punt is, Allah heeft in de Quran beloofd de Quran te beschermen tegen corruptie tot het Einde. Voor moslims is het tot de Laatste Dag 100% de waarheid. Er is wel een constante strijd aan de gang tussen mensen die op een of andere manier een hekel hebben aan Islam, die predikant zal wel een flink aantal mensen van zijn kerk verloren hebben aan de islam, maar tot nu toe zijn alle kritieken door anti-islamisten weggevaagd.

Degene die ook kritiek geven zijn vaak ook helemaal niet bekwaam in het klassiek-arabisch duurt jaren en jaren voordat je het onder de vingers hebt.
#1263
CiteerDat zijn de vier windstreken Mo. Waarom praat je de aarde van de Koran rond en die van de Bijbel plat? In de Bijbel staat helemaal niet dat de aarde plat is. In de kerk wordt gezongen over "Het rond van de Aarde waarover Gods aangezicht licht" en dat op basis van wat we uit de Bijbel leren. De Bijbel is geen vervalsing. Iedereen die dat zegt liegt (en voor die leugen wordt ernstig gewaarschuwd in het laatste Bijbelboek, door Allah/God). Uit onwetendheid liegen door uit beperkte intellectuele vermogens nalopen van een dwaalspoor, of liegen uit onwil zelf onderzoek te doen. Dat laatste is heel erg, zeker voor mensen die de hersens hebben om zelf goed te onderzoeken en dat niet doen.

waarom werd Gallileo dan vervolgd door het vaticaan omdat hij beweerde dat de aarde plat was? Waarom werd dit dan gezien als ondermijning van het Christendom, en waarom inderdaad wordt is het wetenschappelijk bewijs dat de aarde rond is gebruikt als een van de breekpunten in de geschidenis van het Westen (ie geloof had het verkeerd, er bestaat geen God, want de aarde is rond en niet plat), ex-christenen die ik tegenkom gebruiken het tot op de dag van vandaag als reden waarom ze geen boord meer inzien in het het crhistendom, zit vol met tegenstijdigheden en onduidelijkheden.
#1264
Citeerdat noem ik babbelen. kom soms met zinnige reacties. want we kunnen allemaal onzinnig babbelen.

oftewel het gaat er in een oor in en in het andere weer uit ::)
#1265
Citeerhet enige waar arabieren het over eens zijn is de status van de vrouw: laag en laag houden.

Misschien heeft iemand een visie over het onderstaande?

Zou de positie van de vrouw in de islamitisch wereld een snellere ontwikkeling hebben gehad als de islam niet in arabia was geopenbaard?
ik geloof dat jij een paar dingen door de war haalt Thalwiest , er is namelijk een verschil tussen bijvoorbeeld islamitisch familierecht (als wat er in de oude boeken staat) en marokkaans famillierecht (veranderd door mensen).

en trouwens wat bedoel je met " positie van de vrouw" dit lijkt me namelijk typisch weer een hol Westers begrip.
#1266

Citeersommigen weten zelfs niet dat allah zei dat de aard plat is, en wachten op anderen om hen dat vertellen. maar er aan verteld wordt waarin dat staat; dan zeggen ze "onwetend". hoe ??? wie weet .


iedereen weet toch dat er in de Quran juist niet staat dat de aarde plat is! Er staat ook niet in dat de Aarde specifiek rond is, maar hoe er wordt gepraat over dag en nacht zo hebben moslim geleerde het altijd geinterpreteerd dat de aarde rond of een ei-vorm moet hebben.

Er staat zoiets in de bijbel, de "4 uithoeken van de wereld" ofziets. Maar dat is weer aan degene die de bijbel hebben herschreven, aangezien er in hun traditie de aarde plat was.
#1267

Citeereen prachtig citaat Mo Uk: Heb je iets (bijvoorbeeld 2:232) waar in staat dat de vrouw ook het voorrecht heeft om te zeggen: stuur hem heen...??

Dat zou een noodzakelijke vangnet zijn aangezien verstandigheid niet op geslacht is gebaseerd.er zijn genoeg kanalen waarin de vrouw haar man kan "heenzenden" en op zoek kan gaan naar een nieuwe man, als hij haar mishandeld, niet goed voor haar zorgt, hij haar niet waardeerd, enzovoort enzovoort,
#1268
Citeererg flex.
maar je staat wel achterliggende gedachten van islamitisch erfrecht, huwelijksrecht en polygamie?


wat bedoel je met achterliggende gedachten? lees trouwens over erfrecht mijn reactie aan t einde van pagina 3 van deze discussie.

Er zijn trouwens genoeg boeken te vinden over huwelijksrecht ed, een van mijn favorieten heet neem ze "neem ze in barmhartigheid en laat ze los in barmhartigheid" - de schrijver op wie ik nu ff niet kan komen verwees naar deze aya:

En wanneer gij van uw vrouwen scheidt en zij het einde van de haar voorgeschreven periode bereiken, behoudt haar dan op een behoorlijke manier, of zendt haar op een betamelijke manier weg, maar behoudt haar niet tot haar nadeel, waardoor gij de perken te buiten gaat. Wie zulks doet, doet gewis zijn eigen ziel onrecht.

(2:231)


#1269

Citeerdus je gaat er in begisel van uit dat een vrouw geen toestemming nodig heeft van haar ouders of een andere verantwoordelijke nodig heeft om te trouwen?


ik ga er van uit dat een vrouw mag trouwen met wie ze wil, en mag afwijzen wie ze wil.
#1270

Citeeren wat is de ratio van de veronderstelling dat een vrouw niet mag trouwen als zij geen toestemming heeft van haar vader, voogd of een ander die haar onder toezicht heeft?

voor zover ik weet heeft wanneer een vrouw helemaal geen toestemming nodig om te trouwen, als bijvoorbeeld haar vader er niet achter staat kan ze naar haar broer gaan, enzovoort, natuurlijk is het beste om een echtgenoot te hebben die door iedereen in de familie wordt "goedgekeurd" om de familierelaties te waarboren, maar dat geldt ook voor de man!!
#1271
Wat een onzin in de eerste plaats om het Christendom te vergelijken met  Islam, Jezus as heeft nooit een uitgebreide soenna achter gelaten, daarvoor was hij te weinig jaren voor op aarde. Verder dan belangrijkste boodschap, het aanbidden van 1 God, Allah Ta3ala, is hij niet gekomen.

Je kunt wel willekeurig dingen gaan opnoemen zoals , ja maar waarom mag een vrouw niet met meerdere mannen trouwen enzovoort, maar Islam houd ook in dat je tevreden neemt met informatie waarvan Allah alleen weet of het wel of juist niet goed is. Er was trouwens uit onderzoek tussen vrouwen recent uitgekomen dat vrouwen het liefts alleen 1 man willen lief hebben, van het begin to eind. terwijl een man bijvoorbeeld meerdere vrouwen niet erg vindt, maar zoals LL al zei het is niet een kwestie van zomaar trouwen, de verantwoordelijkheden zijn immens.

Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld het erfrecht, een vrouw erft minder dan de man. Dan denk je: o zie je wel, de vrouw is toch minderwaardig! maar niks is minder waar, de vrouw mag haar deel voor haar zelf houden, niemand kan haar dat afpakken. terwijl voor het deel dat de man krijgt, andere familieleden daar aanspraak op kunnen maken - inclusief de vrouwen moeders zusters dochters enzovoort. Oftewel, de man geeft het uit aan zijn familie, aangezien ze onder zijn verantwoordelijkhied vallen en hij hun gelukkig moet maken, terwijl de vrouw aan niemand anders hoeft uit te geven.

En zo zijn er nog andere dingen die vrouw-onvriendelijk worden geschets, maar zodra je je er in verdiept blijkt dit juist het tegenovergestelde te zijn...

#1272
Cultuur / Re: Manal Venhorst
21/06/2004 om 13:58:31
arme zuster kan haar geen ongelijk geven wat betrefd het roddelen. Je moet de mannen eens zien in de moskeeen net voor en net na het gebed...
#1273
Cultuur / Re: links
21/06/2004 om 14:26:28
Citeerik maak me een kind als ik met jullie discussieer. denken jullie dat ik gelovig ben.

ik daag alle goden uit , en het de goden die tot het enide van het leven wachten , zijn gewoon lafaarden.


blijkbaar ben je dan toch bezeten door Allah swt, als het je echt niks kon schelen had je ook niet de moeite genomen om allerlei post te plaatsen, daarnaast is dit een amazigh site en niet een plek om je atheistische frustraties te botvieren. En als je Allah swt wil uitdagen , tja dat doe je dan eigenlijk al. Maar je hebt nog genoeg kansen om uit te dagen, hier op aarde, later in je graf, en later op de Laatste Dag.
#1274
Cultuur / Re: links
21/06/2004 om 14:04:00
CiteerVoor de duidelijkheid:

Dit wil niet zeggen dat bewuste Imazighen tegn de islam zijn en voor het christendom. De christenen geloven dat ze de bijbel naar alle talen moeten vertalen. Daarom zijn er ook bijbels, films, radio, etc in het Tamazight. In het Arabisch is het duizendvoudige aan informatie over het christendom dan in het Tamazight te vinden.

Voordat jullie weer komen met je berber dahir, die niet eens bestaat. Het is wel heel erg jammer om te zien dat islam juist misbruikt wordt om Imazighen en Tamazight uit te roeien. De islamitische pertijen wilden de koran in het Tamazight verbieden, Ondanks dat deze al naar tientallen talen vertaald is. De koran was overgines al 1000 jaar geleden vertaald naar het Tamazight. Er zijn documenten van bewaard gebleven.

Religie is een persoonlijke zaak. Ieder thghat zal aan haar pootje opgehangen worden zegt men in het Tmazight.voor de duidelijkheid waarom plaats afra dan alleen 3 links, dit is toch een discussie site? gaan we dan met elkaar discusseren dmv links?? jij hebt het zo geinterpreteerd rifman , maar wat is afra's bedoeling met deze post??? moeten we vanaf nu af aan gaan raden naar waar de discussie over gaat???
#1275
Cultuur / Re: Wie kent het boek??
21/06/2004 om 12:43:29

Citeersalaam,

wie kent het boek:
'The aith Waryagher of the Morrocan Rif'
en waar gaat het over??? en is het verkrijgbaar??
alvast bedankt!! mohiem alles over het boek!!!

beslama :)

de laatste keer dat ik het ergens zag was het te koop voor ongeveer â,¬170, je kunt het ook lenen in het Afrika Studie Centrum in Leiden (bij CS) mocht Abrid te ver weg wonen... :P