-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1231
CiteerWaar komen de Arabieren vandaan in het het midden Oosten? waar stel je die vraag niet.

goeie vraag. en je hebt em zelf al gesteld. heeft iemand een antwoord?
#1232

CiteerAzul,

IK ben er heilig van overtuigd dat wij niet van de arabieren afstammen, de redenen waarom heb ik al opgenoemd en ik heb beroep gedaan op Karl Prasse.

Vertel jij me nou eens jouw redenen voor deze onzin-discussie die nergens op gebasseerd zijn. de onzin die jij zegt, wordt namelijk ook door de arabische-nationalisten gebruikt. Onder het mom van, de Imazighen komen oorspronkelijk uit Jemen, dus jullie zijn afstammelingen van de Arabieren. Dit is kinkklare onzin, net zoals de Arabisten de Islam gebruiken voor hun eigen doeleinden. Al dit onzin word verzonnen, om de Imazighen een waas voor hun ogen te zetten, en als kip zonder kippen achter de Arabisten te lopen.

Ik heb mijn zegje gedaan. Vertel mij nou de redenen, waarom we zouden afstammen van de arabieren en kom met feiten.

Tannemirt

eghberr beter lezen voordat je een automatisch antwoord tevoorschijn haalt, een van de feiten is simpel: amazigh is een semitische taal, en deelt dus een geschiedenis met het HELE midden-oosten. Wat ik niet begrijp is je van achter de Arabisten aan lopen? waarom denk je dit???

punt is gewoon, wil het of niet dat de hele amazigh cultuur (dus alle berbers inbegrepen, nogmaals vergeet niet de berbers van het zuiden in Mali ed) meer overeenkomsten toont met de cultuur van het SEMITISCHE middenoosten , dan met welke andere cultuur dan ook.

verder begrijp ik jullie punt niet van blanke imazighen, in jullie defenitie zijn alleen de imazighen van de Rif en Kabylie imazighen. Wat dus totaal niet klopt.
#1233

CiteerGa je gang kameraad, cek zi Aith Arus minciwien ghar Ighraben?

waar slaat dit op MBTiza? ga je leugens proberen de wereld in te brengen van dingen die ik niet gezegd heb?
#1234
Citeerik bedoel het amazigh-taal.
taal is iets anders, ik bedoel de mensen. Specifieke cultuur en taal ontwikkeld pas goed zich nadat mensen een zijn neergestreken, en steden bouwen.Wat dus ook gebeurd is met de imazighen.
#1235

CiteerFace it, wij Imazighen waren er eerder dan de Arabieren. Dit is wat Karl Prasse zegt, een Deense amazigho-loog

wat bedoel je we waren er eerder, kwamen we uit de lucht vallen ofzo. ik doel hier op eeuwen oude migratie patronen die plaatsvonden voor dat actief de islam werd gespreid. Zo heeft de mensheid zich ook verspreid, door keer op keer te migreren en opzoek gaan naar beter land om vee te houden. Marokko zelf is een van de vruchtbaartse gebieden in Noord-Afrika, en zeker in vergelijking met het oosten, dus het zou zeker om deze redenen volkeren hebben aangetrokken. Misschien niet direct omdat topografisch gezien je wanneer je vanaf het oosten migreerd naar het westen je niet verder kan dan marokko.
#1236

CiteerHeb je trouwens mijn topic gevolgd: Pure amazighen zijn blank.

Nee, ok stil

die titel al, alsof de imazighen van de sahara, mauritanie, enzovoort bleekscheten zijn. Nee met zo'n titel kunnen we werken hoor.
#1237
CiteerEr zijn veel meer aanwijzingen dat de Amazigh gewoon altijd in Afrika gewoond hebben. Onderzoekers als Sadiqi (ling) en Hanouz (antrop) achten het zelfs waarschijnlijk dat de oude Amazigh de voorouders van alle blanke volken zijn.
Maar goed, als we weer eens tien jaar verder zijn zullen we aan de hand van DNA onderzoek wel meer weten. Ik ben benieuwd.

je kunt dit op veel manieren benaderen, maar je wanneer je het benaderd van een puur sociaal-antropolische manier, dan kun je de overeenkomsten niet ontkennen tussen bijvoorbeeld de nomaden op het Arabisch schiereiland en nomadische berberstammen in Mauritanie.

Ik wordt er zelf moet ik toegeven altijd moe van wanneer ik mensen hoor van, nee wij zijn anders want wij komen van Italie griekenland of welke extotische plek dan dan ooit, gewoon om het idee speciaal te zijn of iets dergelijks. Topografisch gezien zou het heel goed mogelijk zijn geweest dat voor islam nomadische stammen uit de richting Arabie west waards zijn getrokken, een van de redenen misschien waarom het arabieren van na de islam zo goed is bevallen in de berbergebieden is omdat deze maatschappijen grote overeenkomsten hadden met die van hun.

Arabie kun je trouwens hier breed nemen, dus 'richting van arabie' - arabisch schiereiland, hoorn van Afrika, etc
#1238

Citeerahaha hey niet te ver gaan hey...ow maar jij vind een meisje van 14 laten trouwen met een veel oudere man geen pedofilie?

er zijn meer overeenkomsten in wat sieraden, pottenpakken, en inderdaad ook keding...zij gebruikten ook kledingpinnen om wat stoffen bij elkaar te houden.

Je moet hier niet kijken naar kleinigheden, in dat geval kun je ook links leggen met de Zoeloes in Zimbwabw. Het gaat hier om de gehele samenleveing en hoe die functioneerd. Je moet jezelf ook niet focussen op de Rif alleen, maar de gehele berberwereld, dus de Tarougeg in de Sahara, berbers in Algerije, Libie, Somalie, Mauritanie, enzovoort vallen hier ook onder.
#1239

Citeerja maar dat zijn allemaal dingen van de laatste jaren waardoor we meer op de arabieren zijn gaan lijken omdat ze sumpelweg ons land leiden...maar voor de islam hadden we zeker wel ons eigen stijl...en als ons stijl op een cultuur moet lijken dan hadden we hier en daar meer weg van de grieken en de romeinen!

grieken en romeinen? bedoel je dat we half naakt rondliepen en pedofilie geaccepteerd was?
#1240
Citeernee want dat is toch net een beetje dichterbij dus dat klinkt toch net wat logischer dan het midden oosten! maar ja ze hadden ooit een DNA onderzoek gedaan onder imazighen, arabieren en italianen...onze genen bevatten zowel overeenkomsten met arabieren en europeanen..maar we hadden het meeste overeen komsten met spanjaarden en italianen!

genetisch gezien kun je vaak niks zeggen over mensen. aangezien alle mensen bijna 100% aan elkaar gelijk zijn, genetisch gezien (de mensheid is jong). ik zeg niet dat er geen genetisch uitwisselingen zijn geweest met andere volkeren, maar taalgezien, levensstijl, enzovoort ligt het toch allemaal dichterbij Arabie dan Italie.

#1241

Citeerdit is onzin.

ik reageer er even later op

waarom is het onzin, is het geen onzin om te zeggen dat berbers uit Europa of Atlantis komen?
#1242
De veronderstelling is als volgt:
Berbers kwamen voor de Islam gewoon ook uit Arabie, ze zien er hetzelfde uit, hun leefwijze was hetzelfde (herders en nomaden)ze bouwden hun huizen hetzelfde enzovoort. En hun taal is morphologisch gezien ook hetzelfde, en hoort ook thuis de semitische tak (Arabisch, hebreews, etc). We kunnen er dus van uit gaan dat de berbers een aftakking zijn van de arabieren.

Dingen veranderden toen onze landen werden gekoloniseerd, en Fransen pastte en Divide & Rule principe toe. Om een groot land te kunnen koloniseren, moet je de verschillende groepen in dat land tegen elkaar uit spelen. Ernest Gellner leg dit bijvoorbeeld uit in zijn boek Saints of the Atlas, waarbij de Fransen allianties maakten met de berbers in de bergen. De fransen zagen dat ze andere taal spraken, en misbruikte dit door te benadrukken dat berbers significant anders zijn dan arabieren. En het conflict, was zich tot op heden afspeelt op deze site was geboren.
#1243
Cultuur / Re: tahath >> besnijdenis
13/06/2004 om 21:18:23

Citeerhuh??...nou ik dacht dat het om het genot ging die zij niet mochten hebben tijdens geslachtsgemeenschap..want sex is in hun ogen voor kinderen maken..en niets anders...zo veel mogelijk kinderen maken....om God wel te behagen...onzin natuurlijk..

bedankt voor de aanvulling LL! maar dat is ook ziek ja.
#1244
Cultuur / Re: tahath >> besnijdenis
13/06/2004 om 21:14:55

Citeerhet is idd verschrikkelijk!! ik ben het zelf niet tegen gekomen in de koran en Mo Uk beweert dat het haram is en velen andere moslims met hem.maar het wordt nog steeds toegepast vanuit een islamitische overtuigingen: geen geloof is effectief tegen het bestrijden van de ondrukking en mishandeling van de vrouw.het geloof wordt nog steeds gebruikt als rechtvaardiging voor inhumane benanderingen tegen de mensheid in zijn algemeenheid.Helaas!het komt alleen voor in afrikaanse gemeenschappen uit de overuiging dat je alleen zo kunt garanderen dat je met een maagd trouwt.
#1245
Cultuur / Re: tahath >> besnijdenis
13/06/2004 om 21:00:04

Citeerja dacht iedereen er maar zo over,

je vroeg toch alleen mijn mening :) alhamdullilah gelukkig is dit nooit onze vrouwen overkomen in marokko.