-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1186
Citeerazul,

wie was de beste god voor de imazighen in de loop der tijd?


ik kies voor de amazighische god Amon.

Dat niemand, behalve afra, amon kent bewijst al hoe ver Imazighen zijn gekomen. Alhamdullilah. Yoghurten maak je verder niet zo boos, afra is vrij om te aanbidden wie hij wil op aarde. Laat hem amon aanbidden, en laat hem ook amon om hulp vragen op de dag des oordeels. Hij is ook volwassen genoeg om zijn eigen keuze te maken.

verder worden deze posts gewoon met opzet gepaats om alle moslims hier met opzet boos te maken - za3ma. alsof we niet iets beters te doen hebben.
#1187
Cultuur / Re: De Imazighen zijn snuggers
28/05/2004 om 16:44:46

Citeerjij doet me denken aan Osama ben Laden

en jij doet me denken aan iemand die geen humor heeft
#1188
Cultuur / Re: De Imazighen zijn snuggers
28/05/2004 om 16:41:33

Citeerantaois een amazighgod??

Het klinkt niet eens Amazigh in mijn oren??

afra doet me soms denken aan een komisch figuur uit een Indiaanse komedie serie uit Engeland. Deze persoon beweert altijd dat alle belangrijke figuren uit de geschidenis Indiaans zijn, van Einstein tot Eisenhouwer, en van Plato to Pinnokio :)
#1189
Cultuur / Re: arabisch opvoeden!!!
04/06/2004 om 11:43:49

Citeermijn zus heeft haar kinderen in het tamazight opgevoedt > haar dochters zijn naar de moskee gegaan en hebben geleerd te lezen en te schrijven > haar zoontje gaat tegenwoordig naar een vrouw die thuis lessen geeft (dit omdat velen tegen de moskee waren omdat daar geslagen werdt)...

maar ondanks dit pracht plan is er toch een ander dilemma!!

namelijk de kinderen spreken nu alleen nederlands met elkaar en zelfs met ma en pa en met oma en opa (mijn moeder is gedwongen om het nederlands met ze te praten, zo zie je maar hoe erg het is)....dus met andere woorden misschien voeden ze ze hun kinedren niet in het arabisch op maar andere talen zijn ook een "gevaar"....wanneer in de tweede kamer wordt gezegd dat integratie ook betekned dat men thuis met zijn kinderen nederlands moet gaan praten (denk aan mevr verdonk)..dan zie je toch weer die onderdrukking omhoog komen!!!

zoals gewoonlijk heb ik weer hier niks aan toe te voegen LL!
#1190
Cultuur / Re: tolerantie
02/06/2004 om 22:03:02

Citeeroh. ja dan is een huwelijk tussen moslim en christen ook niet doenlijk, want de christen moet zich volledig aanpassen aan de moslimpartner. tegen eventuele kinderen mag de christen bijvoorbeeld qua geloof helemaal niks zeggen, en kinderen mogen nooit mee naar de kerk omdat de moslimpartner naar de hel gaat als de kinderen daardoor geen moslim worden. en zeg me niet dat ik klets want dit is de realiteit.
nee, nu snap ik het beter hoor. ik snap nu wat LL bedoelt. tolerantie en dialoog, eigenlijk kan het niet bestaan. ieder moet maar lekker in zijn eigen hokje blijven, wel zo rustig.

ayuda je haalt dingen door elkaar. ja de regels wat dat betrefd trouwen met een christen zijn duidelijk, maar dit soort dingen dat weet je wanneer je besluit met elkaar te trouwen. dat heeft niks te maken met de houding van moslims in algemeen tegen christenen in het dagelijks leven.

de voorwaarde is dat de kinderen islamitisch worden opgevoed, wat ze later doen wanneer ze volwassen zijn dat is aan hun, aangezien de ouders alleen aansprakelijk zijn voor de kindertijd. En over dat hel , niemand weet wie wel of niet daar in zal gaan, aangezien Allah je kan vergeven, wat wel vasstaat is dat alle moslims die eerst naar de hel moeten op een gegeven moment naar de hemel mogen.
#1191
Cultuur / Re: tolerantie
02/06/2004 om 21:25:16
CiteerMaar jij bent naar mijn gevoel evenmin tolerant LL.
Je vindt het niet goed als een Marokkaanse met iemand van een ander volk trouwt, al bedoel je het dan niet racistisch. (maar hoe dan wel?)


ze zei dat het slecht was voor de amazigh kwestie - als je een gemixt huwelijk hebt zal de hoofdtaal nederlands zijn, en de kinderen zullen geen of zeer beperkt Amazight spreken.
#1192
Cultuur / Re: tolerantie
27/05/2004 om 15:06:14
CiteerTolerantie?
.
.
Wat is tolerantie eigenlijk?
Voor mij kan alleen een intolerante persoon tolerant zijn. Omdat sommige structuren in Nederland tolerantie weerspiegelen wil het niet zeggen dat de mensen dat ook zijn.

Weet je dat Amnesty International van de week een rapport heeft gepubliceerd, onder andere, over het toenemende racisme in Europa. Dus ook in Nederland


ter aanvulling misschien, tolerantie is niet iets wat je kunt opschrijven in het wetboek, en moet voortvloeien uit een diep gevoel van wederzijds respect van elkaar.

wat ik in nederland mijn hele leven heb meegemaakt, is dat tolerantie als een soort "paradepaardje" wordt gebruikt om goede indruk te maken internationaal. Gewoon een hol begrip. "Wij nederlanders zijn tolerant" maar iets beweren is anders dan er naar handelen.

verder vindt ik dingen zoals open drugsbeleid, vrije prostitutie enzovoort niks te maken hebben met tolerantie, eerder onderdeel van beleid om nederland naar de goot te brengen. En er zijn geloof ik al intenties om deze dingen terug te draaien.
#1193
Cultuur / Re: couscous....een amazighgerecht?
10/05/2004 om 18:43:24

Citeerheb jij een bron die ernaar verwijst dat tamriqt een imazighsiche specialiteit is?

dan kunnen we erover spreken, want wij mogen geen reclame doen en later zouden de gearabiseertden (de arabieren van de tweede graad) komen zeggen dat Tamriqt een arabische specialiteit is, zoals ze met couscous en tadjin doen.

mijn enigste bron waar ik je naar toe kan verwijzen is mijn tsaar waar het wordt gegeten haha, of wil je iets uit een encyclopedie? in dat geval moet ik je teleurstellen... ;)
#1194
Cultuur / Re: couscous....een amazighgerecht?
10/05/2004 om 18:41:57

Citeerjij hebt zeker een mooie mama, en dat doet jij ervan denken dat tamriqt zo lekker is.

een lekkere mama kookt ook lekker.

misschien heb je gelijk, je gaat dan dingen ver-romantiseren :)
#1195
Cultuur / Re: couscous....een amazighgerecht?
10/05/2004 om 18:22:58
Citeerwat is TAMIKT?

Een dikke paperige erwtensoep, echt heeerlijk vooral met wat pepers en vers brood van mama. Sommige zeggen ook 'tamarakt' trouwens.
#1196
Cultuur / Re: couscous....een amazighgerecht?
10/05/2004 om 18:11:12
en ook niet vergeten TAMIKT - of is dit al genoemd
#1197
Cultuur / Re: Bekeerd tot het christendom
02/06/2004 om 21:45:50

wetenschap en geloof gaan in islam hand in hand, maar je moet goed begrijpen dat moslim geleerden alles bekijken met hun paradigma, aangezien er duidelijke richtlijnen zijn neergelegd door onze Profeet saws, een belangrijk verschil met het het christendom aangezien jezus as niet de kans kreeg deze duidelijke richtlijnen neer te leggen.

als van die contradicties, islamitisch gezien de grootste fout die de christenen hebben gemaakt is dat ze over de jaren Jezus (as) zijn gaan aanhangen als een god, iets dat nooit door hem is overgeleverd. Dat is een van de correcties die de Islam heeft gemaakt.

als dat van die profeten, zo werkt het eenmaal. Allah stuurt een profeet naar een volk om te waarschuwen, aangezien Hij niet straft voordat iemand eerst is gewaarschuwd. en die identiteits crisis waar jij op doelt heeft niks met Allah te maken, maar met de mensen die veranderen en vergeten.

daarnaast is er geen reden om te SCHREEUWEN
#1198
Cultuur / Re: Bekeerd tot het christendom
02/06/2004 om 19:12:07

Citeerik zie dat jij het boek geschiedenis van de profeten ook hebt :)...van ibn kathir..

GOED BOEK HE!! ALHAMDULLILAH BEN ER HEEL BLIJ MEE, goed geschreven en met echt bordevolle info en 'onbekende' hadith. echt fantastisch!! zullen we er een topic over openen???? ;)
#1199
Cultuur / Re: Bekeerd tot het christendom
02/06/2004 om 19:04:34
CiteerAls ik Islam en Koran wil leren kennen, onbevooroordeeld, dan lees ik graag Islamitische schrijvers en de Koran. Dus dat doe ik dan.

Het zou mooi zijn als bepaalde moslims de guts hadden om zelf de Bijbel en christelijke auteurs te raadplegen, voor ze zich laten voorschrijven door medemoslims wat ze zouden moeten denken over het christendom. Zelfde kan je zeggen over alle andere geloven en "ongeloven".

Moslims hebben daadwerkelijk de guts om christelijke bronnen te raadplegen, over bijvoorbeeld de geschidenis van de profeten, wanneerer bijvoorbeeld iets niet staat in Quran of hadith, worden de Scripten aangehaald, alhoewel met voorzichighied en een voetnoot dat de teksten bijvoorbeeld verloren zijn gegaan, en dat er bijvoorbeeld in het verleden mensen met opzet feiten hebben veranderd. Een voorbeeld is Ibn Kathirs, Verhalen van de profeten.

Er is trouwens een fundementeel verschil tussen mensen die dingen lezen voor hun plezier, met het idee van inter-geloof enzovoort, en mensen die het zien als waarheid die deel uit maakt van hun dagelijks leven. Islamitische auteurs schrijven vanuit dit perspectief, en het is hun taak zoals opgedragen door Allah om mensen uit  te nodigen tot het geloof en deze mensen met argumenten over te halen, en bijvoorbeeld op de contradicties te wijzen in de Bijbel.

Het is trouwens het beste dat we dit onderwerp laten liggen, anders krijgen we de admin op ons hoofd.
#1200
Cultuur / Re: Bekeerd tot het christendom
01/06/2004 om 19:21:20

Citeerja dat is ook zo,
 maar sommige mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben door google te raadplegen

zullen we vanaf nu afpreken dat we alleen uitgeven literatuur gebruiken? dat wordt een traag forum dan :)

hier is een goede referentie over dit onderwerp, pas recentelijk uitgegeven en behandeld alle contradicties in de Bijbel en welke verzen in de Bijbel worden gecorrigeerd door de Quran:

Ghounem, M (2003). 200+ Ways the Quran Corrects the Bible : How Islam Unites Judaism and Christianity.