-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Samariaan

#1
Citaat van: allasian op 15/11/2009 om 16:42:39
Ik heb ze zien spelen. Er spelen nauwlijks locals in dat elftal, dat was het eerste wat me opviel. 

Bij welke topclub waar dan ook ter wereld spelen er tegenwoordig locals in het team :)
Hoor deze klaag ook altijd van Ajax, Feyenoord, Man U of welke supportersteam dan ook ;)
#2
haha sorry d8 eerst dit een stuk was van de Arab League, en dacht wow wat progressief! Maar tja AEL, who gives a ...

#3
Barrie Osborne, die als producent onderdeel heeft uitgemaakt van het Oscar winnende team achter The Lord of the Rings en The Matrix series, gaat een film maken die mensen 'de waren betekenis van Islam zal leren'.  Met een budget van $150m zal de film Mohammed's (SAW) leven én leer verkennen.

Filmen zal gebeuren  conform Islamtische richtlijnen. Sjeik Qaradawi is dan ook als heuse consulent verbonden aan het project. Lees verder op....http://www.guardian.co.uk/film/2009/nov/02/matrix-producer-plans-muhammad-biopic

Hollywood is momenteel ook bezig met een nieuwe versie van The Message (Al Risala).

Op een ander onderwerp, de regisseur van de aankomende rampenfilm '2012' waarin de Aarde (er weer aangaat, en natuurlijk allerlei bekende gebouwen) heeft toch maar besloten de Kaa'ba niet op te blazen uit vrees voor een fatwaregen. Wie er nu wel aan moet geloven is het beeld van Jesus in Rio en natuurlijk weeeer het Witte Huis.  lees verder op .... http://www.guardian.co.uk/film/2009/nov/03/roland-emmerich-2012-kaaba
#4
Nobel initiatief.

De marokkaanse wet vraagt om een milieueffectrapportage alleen bij bepaalde projecten, ik neem aan voor de wat meer industriële projecten.

Deze rapportages kijken dan vaak ook naar sociaal, economische impacts van een project op de (lokale) bevolking. Dit soort instrumenten zijn vaak geïntroduceerd ism (of druk?) met de EU in het kader van de samenwerkingsverbanden die de EU heeft met buurlanden (EPN).

Wat lijkt te zijn gebeurt met zoiets als 'het milieu' (mens, ecologie) is dat allerlei wetten, regels zijn aangenomen zonder dat deze in de praktijk worden toegepast. Vaak komt het dan gewoon neer op het kiezen van economie boven welzijn, sociale impacts, impacts op ecologie. Afgaande van het bericht boven, is Souani daar wéér een voorbeeld van.

Het zou zonde zijn als er allerlei projecten zouden ontstaan in Hoceima/ Nkour delta die juist die dingen zouden verpesten die het gebied zo aantrekkelijk maken. Dat kleine stukje bos dat over is bijvoorbeeld.

Het project zal een goede boost zijn voor het gebied, maar het kost maar een 'kleine' moeite om aanpassingen te maken aan het plan om het goed te laten inpassen.

Overigens, die onteigenigingskwesties zijn tamelijk beschamend zijn zonder compensatie.

Ik zou afgezien van deze actie bij de ambassade, ook contact opzoeken met de European Neighbourhood Policy (EPN) van de EU en kijken wat voor soort advies zij zouden kunnen geven?
#5
Interessante kost.

Overigens is Nederland niet het enige land dat gouden tijden heeft meegemaakt dankzij drugs. Zowel het Verenigd Koninkrijk als Frankrijk hebben flink hun staatskassen mogen spekken in deze handel.

Het Verenigd Koninkrijk heeft zelfs die vermaarde opium  oorlogen met China gevoerd (Hong Kong) om toegang tot de Chinese markt te mogen houden.

#6
Citaat van: allasian op 30/09/2009 om 22:50:36
Zo te zien gaat er geen spoor naar Alhoceima, dus ?


tja Alhoceima ontsluiten lijkt mij eigelijk een onbegonnen zaak - afgezien van het technisch haalbare - kun je je afvragen of het wel de moeite waard is.

Het spoor naar Nador/Beni Ansar is afgezien van het reizigersverkeer ook voornamelijk bedoelt voor goederenvervoer. Ik denk niet dat Al hoceima, wat toch in een niet industrieel gebied ligt, het zelfde kan bereiken. Treinen zullen wel in zomer volzitten met badgasten natuurlijk ;)

Zag wel dat Nador nu afgezien van diensten naar Casa/ taourith ook diensten heeft naar Ouijda, wat het reisleven voor een aantal mensen (studenten, ziekenhuisbezoekers etc) denk makkelijker zal maken.

#7

Ben hier erg blij mee, Masterplan Marokko is weer een stukje klaar.


Citaat van: student1980 op 15/07/2009 om 14:06:40
Wat klopt er niet aan de foto?

De lege plek is voor de Ezel Express ? [/flauw]. Heb begrepen dat deze ruimte is gereserveerd mocht er in de toekomst noodzaak zijn voor een dubbel spoor. Voor nu is het enkelspoor afdoende.

Lijkt me grappig om een camera te plaatsen daar en kijken of er mensen zijn die lang blijven wachten voordat ze doorhebben dat ze aan de verkeerde kant van het spoor staan ;)
#8
Geschiedenis / Re: Bekrompen denkwijze
27/09/2009 om 18:28:11
Citaat van: Arabische Moslim op 22/09/2009 om 22:02:48

Spreek me hele leven Arabisch, maar ken wel een klein beetje Riffijns.

Ik ben echt blij dat ik Arabisch kan, hierdoor weet ik veel religieuze regels die van toepassing zijn.

Wat versta jij onder 'Arabisch' kennen? Arabia is nogal een groot land.

Een Yemeniet of iemand anders in de Arabische wereld zal je Maroc 3amia niet kunnen verstaan. Mensen zullen alleen vriendelijk glimlachen. Ik denk eerder dat je taalkundig dichterbij het Berbers staat dan bij bijvoorbeeld het Golf Arabisch, of het Klassiek Arabisch van Yemen.


Citeer
Ga maar een of andere lompe zanger en activist aanbidden.
Vele mensen in Marokko gunnen Riffijen een eigen staat, maar jullie denkwijze is ook zo bekrompen net als de emiddelde Arabier. (anno 2009)

Je scheert hier weer een hele bevolkingsgroep over één kam. Wat hebben de arabieren je aangedaan? (retorische vraag)

Begrijp niet dat in tijden dat ook in de Arabische wereld het belang van lokale culturen wordt onderkend, er nog steeds mensen zijn die in één of andere homogene brei denken te leven.

Iedereen neemt stapjes naar voren, anderen terwijl andere terug willen hinkelen. Jij hebt echt een bekrompen denkwijze.
#9
Citaat van: incognito op 24/09/2009 om 18:54:08
Ook wil ik erop wijzen dat de data die gebruikt is voor het onderzoek verouderd is (1974-2006). 

Ik begrijp dit argument niet. Hoe meer data, over een langere tijdsspanne, juist hoe nuttiger de resultaten of interpetaties daarvan (zeker bij public health en/of fundamentele studies).


Citaat van: Broochem op 23/09/2009 om 12:33:44
Few Risks Seen To the Children Of 1st Cousins

By DENISE GRADY

Published: April 4, 2002

Contrary to widely held beliefs and longstanding taboos in America, first cousins can have children together without a great risk of birth defects or genetic disease, scientists are reporting today. They say there is no biological reason to discourage cousins from marrying.

http://www.nytimes.com/2002/04/04/us/few-risks-seen-to-the-children-of-1st-cousins.html?sec=&spon=&pagewanted=2

De sleutel is hier niet dat trouwen met een neef of nicht per se nou slechter is dan dan trouwen buiten familie (ergens was al genoemd dat mbt risico er niet veel verschil is).

Maar meer dat een accumulatie van dit risico plaatsvindt wanneer er keer op keer wordt gehuwd binnen een afgebakende groep.

veel studies hebben gewezen op de gevolgen van een beperkte genenpool http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=2080450

#10
Ik gebruik tegewoordig SugaParty...maar miss klinkt dit te..ermm...
#11
Mededelingen / Eid al Fitr 2009
19/09/2009 om 18:53:22
De nieuwe maan is er, morgen viert 'Makkah' Eid al fitr.

Iedereen alvast een fijne dag.

http://www.fatwa-online.com/news/0090919.htm
#12
In de media / Re: Ramadan is dood!
18/09/2009 om 23:21:13
Goed stuk van de NRC.

Er moet nu eenmaal meer eerlijkheid komen onder moslims (en alle 'varianten' die hierin bestaan).

Het heeft nu eenmaal geen zin om een daad te verrichten waar je mentaal - en in geval van Ramadan lichaamlijk - gewoon niet achterstaat.

Ik zou zeggen laten we onze pijlen richten op de aspecten van islam die belangrijker zijn dan de Ramadan. De Ramadan is als school toch een tijd om het geloof te versterken, raadpleging van jezelf etc.

Wanneer deze basale basis sowiso niet aanwezig is, heeft het m.i. geen zin een maand lang je lichaam op te zadelen met deze 'last'.
#13
Wat valt er in Berkane te doen tegewoordig behalve sinasappels plukken?
Is dat waterbasin trouwens ook te gebruiken als zwembad?
#14
Het lijkt mij ook stug dat je 2230 nodig hebt om een enkel naar NL te kopen. Heb even gekeken, zo'n 300/400eur vertrek volgende week.

#15
Opiniestuk uit het Engelse The Guardian:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/feb/11/race-netherlands

De kous is wat hun betreft gelijk af.