-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Samariaan

#1
Barrie Osborne, die als producent onderdeel heeft uitgemaakt van het Oscar winnende team achter The Lord of the Rings en The Matrix series, gaat een film maken die mensen 'de waren betekenis van Islam zal leren'.  Met een budget van $150m zal de film Mohammed's (SAW) leven én leer verkennen.

Filmen zal gebeuren  conform Islamtische richtlijnen. Sjeik Qaradawi is dan ook als heuse consulent verbonden aan het project. Lees verder op....http://www.guardian.co.uk/film/2009/nov/02/matrix-producer-plans-muhammad-biopic

Hollywood is momenteel ook bezig met een nieuwe versie van The Message (Al Risala).

Op een ander onderwerp, de regisseur van de aankomende rampenfilm '2012' waarin de Aarde (er weer aangaat, en natuurlijk allerlei bekende gebouwen) heeft toch maar besloten de Kaa'ba niet op te blazen uit vrees voor een fatwaregen. Wie er nu wel aan moet geloven is het beeld van Jesus in Rio en natuurlijk weeeer het Witte Huis.  lees verder op .... http://www.guardian.co.uk/film/2009/nov/03/roland-emmerich-2012-kaaba
#2
Mededelingen / Eid al Fitr 2009
19/09/2009 om 18:53:22
De nieuwe maan is er, morgen viert 'Makkah' Eid al fitr.

Iedereen alvast een fijne dag.

http://www.fatwa-online.com/news/0090919.htm
#3
Opiniestuk uit het Engelse The Guardian:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/feb/11/race-netherlands

De kous is wat hun betreft gelijk af.
#4
Mededelingen / Eid el fitr 2008
29/09/2008 om 20:49:06
Lees net dat Makkah eid heeft bevestigt op dinsdag 30 september, 3iedukum mubarakum !
http://www.fatwa-online.com/news/0080929.htm
#5
MIDDELBURG - Middelburg is niet veranderd door de protestmars van extreem-rechts tegen een moskee, vindt Laura van den Berg. Zij zelf wel. De Middelburgse liep zaterdag achter de demonstranten aan met een protestbord tegen de demonstratie. „Ik ben blij dat ik dit heb gedaan.“

De demonstranten worden omringd door een cordon van politieagenten. Foto Ruben Oreel
Inschikken is moeilijk, luidt de tekst op het bord dat Peter van den Berg draagt. „We moeten meer rekening houden met elkaar“, verklaart hij. Laura loopt naast hem. Ze volgen de demonstratie vanaf de Schroebrug naar de Stromenweg en terug. Ze krijgen onderweg positieve reacties van mensen langs de weg.

Laura van den Berg had meer tegenacties verwacht, maar die zijn er nauwelijks. Nico van Duijn, van de anti-racistische actiegroep Bravo probeert op de Markt zijn folders uit te delen. Op de folder een uitnodiging voor een bezoek aan de moskee aan het Oostkerkplein. Op de achterkant een plaatje van de nieuwe moskee aan de Stromenweg. De tegenactie valt nauwelijks op.

Het tegengeluid bij de stoet zelf blijft beperkt tot wat geroep vanaf de stoep („Leve de moskee“). Daarom zijn Laura en Peter van den Berg des te tevredener met hun actie. Peter: „Het geeft zeker voldoening. Ik heb getwijfeld over wat we moesten doen. We zijn over een drempel gestapt. Dat voelt wel heel prettig.“

Meer mensen langs de route laten merken geen enkele moeite te hebben met de komst van de moskee, getuige enkele schriftelijke protestuitingen aan de Nieuwe Vlissingseweg: een kindertekening op de stoep van een moskee onder de kop Mooi hè, een poster van Loesje (’Laten we ophouden met integreren en beginnen met samenleven’) en de advertentie van de gemeenteraad uit de Faam (’Vrijheid’) achter een paar ramen.

De grote hoeveelheid agenten die de demonstranten begeleidt, wekt bij sommigen wel verwondering. Je moet nu eenmaal voorzorgsmaatregelen nemen, merkt burgemeester Koos Schouwenaar op.

Rot op

Oud-wethouder en gemeenteraadslid Adrie van 't Westeinde is de enige die bij het vertrek van de stoet hoorbaar protesteert. ,,Rot op, fascisten! Rot op, fascisten!", roept hij naar de demonstranten. ,,Ik word hier zo boos van", zegt hij, als de demonstratie verdwijnt over de Schroebrug. Leden van de anti-fascistische actie (Afa), een groep die bij extreem-rechtse demonstraties vaak tegenacties houdt, zijn wel in Middelburg, maar houden zich afzijdig.

De tocht vertrekt om tien voor half twee bij het station. Wie erin wil meelopen, moet zich daar melden. Onderweg aanschuiven, wordt niet toegestaan door de agenten die de groep omgeven. Tot teleurstelling van een bewoonster van de Stromenwijk en een bewoner van Dauwendaele. Zij slaan de demonstratie gade vanaf de Stromenweg, maar hadden best een stukje willen meelopen, bekennen ze.

„Ik ben tegen die moskee“, vertelt de wijkbewoonster, van Molukse afkomst. „Nederland is een christelijk land, maar de regering laat alles maar toe. Moskeeën, moslimscholen.“ Ze moet er niks van hebben. „Mijn zwager is op de Molukken door moslims in mootjes gehakt.“ De man uit Dauwendaele knikt. „Je moet tegengas geven. Straks worden wij nog geregeerd door moslims.“

Op de terugweg lopen een paar Vlissingers achter de stoet aan. Net als de vader die zijn kleine dochtertje voorhoudt dat de demonstranten ’zielige jongens’ zijn, horen zij de leuzen hoofdschuddend aan. ’Nederlanders wees paraat, geen moskee in onze straat’, is de terugkerende oproep. „Ik vind dit toch wel eng“, bekent één van de Vlissingers. „Stel dat dit rechts-extremisme hier groter wordt, dat is toch beangstigend.“


PZC, 13 Nov 2006-------
"Geen moskee in onze straat"

MIDDELBURG - "Nederlanders, wees paraat, geen moskee in onze straat", roepen ruim tachtig demonstranten. De politie is in een veelvoud daarvan aanwezig. Unieke taferelen in Middelburg, waar een extreem rechtse groepering zaterdag demonstreerde tegen de bouw van een moskee aan de Stromenweg.

De politie schuwt zaterdag geen enkele maatregel. Zo'n vijftien ME-busjes, verschillende politiemotoren, politie te paard en politie op de fiets zijn aanwezig. Zelfs vanaf een rubberboot en vanuit een helikopter houden agenten alles in de gaten. Iedereen die bij het NS-station wil komen, moet zich identificeren. Wie dat niet kan, wordt beboet.

Bij aankomst op het station worden demonstranten van de Nationalistische Volks Beweging (NVB) en andere extreem rechtse groepen gefilmd en geïdentificeerd. Ook wordt bekeken of er geen racistische uitingen zijn gebruikt. Zeven mensen worden die dag aangehouden. Zij kunnen zich niet identificeren.

De burgemeester van Middelburg, Schouwenaar, houdt vanaf zijn fiets persoonlijk een oogje in het zeil. "Of het goed verloopt of niet, ik wil ik er graag bij zijn geweest." Schouwenaar ontkent dat de overmacht aan politiepersoneel voortkomt uit onbekendheid met dergelijke demonstraties in Zeeland. Hij heeft zich uitvoerig laten inlichten door gemeenten die op dit terrein ervaring hebben, zoals Almelo, Arnhem en Amersfoort. "Ik hoop dat we achteraf zullen zeggen dat zoveel mankracht niet nodig is geweest."

Rond halftwee, een halfuur later dan gepland, vertrekt de stoet van ruim tachtig voornamelijk kaalgeschoren demonstranten, omringd door een kordon agenten, via de Nieuwe Vlissingseweg richting Stromenweg. Op een groot spandoek staat "Moskee, neen, NVB." Langs de route staan enkele honderden mensen te kijken, velen van hen omdat ze in de auto of op de fiets moeten wachten tot de stoet is gepasseerd.

Sommige Zeeuwen kwamen speciaal voor de demonstratie, de eerste extreem-rechtse in Zeeland, langs de route staan. "Fascisten, nazi's", roept een eenzame tegendemonstrant naar de groep. Hij komt niet uit boven de gescandeerde leus van de demonstranten: "Nederlanders, wees paraat, geen moskee in onze straat." Een sympathisant wil zich aansluiten bij de groep, maar wordt resoluut aan de kant gezet. Hij had zich vooraf moeten melden, zegt een agent.

"Wij zijn hier wel tolerant", roept een vrouw langs de route. Frieda Kas kwam speciaal op de fiets vanuit Biggekerke om haar ongenoegen kenbaar te maken. "Ik vind dit heel erg. Als iets vreemd is of onbekend, dan zijn we er in Nederland direct bang voor. We moeten juist met elkaar in contact proberen te komen", aldus de vrouw.

Achter slechts enkele ramen langs de route hangt de poster die de gemeente via een huis-aan-huisblad heeft verspreid en die oproept tot verdraagzaamheid.

In de buurt van de plaats waar de moskee zal verrijzen, houdt NVB-voorzitter W. Beaux een toespraak. "Dit bouwwerk is on-Nederlands en hoort niet in onze samenleving." Volgens Beaux heeft de moskee een aanzuigende werking op moslims uit de wijde omgeving en is het een broedplaats van extremisme. Beaux roept Middelburgers en alle overige Zeeuwen op met alle legale middelen in verzet te komen. Daarna gaat de stoet langs dezelfde route weer terug naar het station.

Twee buurvrouwen zijn, hangend uit het raam, met elkaar in gesprek geraakt. Als de hele stoet voor de tweede keer voorbij is getrokken en het allang weer rustig is in de straat, verzucht een van hen: "Ik ga maar eens boodschappen doen."

Protest neonazi’s
- Tachtig neonazi’s aanwezig bij protestmars in Middelburg.
- Politie massaal op de been.
- Actie vooral gericht tegen bouw van moskee.

(Ref Dagblad, 13 nov 2006)

Hoeveel ME'ers tel je per gabber?

-----
-----

Dit is al weken een belangrijk nieuws item in Zeeland; opmerkelijk was t argument dat tegen de NVB is gebruikt over hoe zij het Randstad extremisme willen importeren naar Zeeland, met tot nu toe zonder succes, en over hoe dit geen plek heeft in verdraagzaam Zeeland.
#6
Royal Air Maroc verbied voortaan haar werknemers te bidden tijden werktijd. RAM claimt dat werknemers misbruik maken van bidden door te lang weg te blijven.  Tegenstanders zien dit als weer een manier om Islam te marginaliseren in het dagelijks leven.

Lees hele verhaal op: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/africa/6120324.stm
#7
Algemeen / Granada vraag
14/09/2006 om 02:52:33
Ik heb begrepen dat er in Granada (spanje) tamelijk veel marokkaanse restaurants/winkels zijn, dus ik neem aan dat ook hier een grote marokkaanse gemeenschap is;

Zijn de meeste van deze mensen imazighen - zoals er veel in omgeveing Malaga wonen,  of "arabieren" ?

#8
In de media / Lid Hofstadgroep geliquideerd
25/08/2006 om 01:25:34
http://www.ad.nl/binnenland/article566002.ece

----

Ik meen dat Rachid B. uit Berkane kwam. Ben benieuwd naar de oorzaak van zijn dood.
#9
Happag-Lloyd Express begint 23juni nieuwe vluchten naar Nador vanaf Keulen. Prijzen beginnen bij 19,95 (inc. tax) enkele reis, en worden vanaf vandaag in de verkoop gebracht.

www.hlx.com
#10
Algemeen / Universiteit Selouane
03/03/2006 om 18:51:16
Meen dat de universiteit in Selouane nog vollop in constructie is; is er al wat bekent over het curriculum?
#11

Moet een bepaalde foto tot 300-600dpi verkleinen, hoe kan ik dit doen? Moet dit gewoon dmv van afbeelding groote (cm/inches) - zo ja wat is de precieze correlatie met dpi.
#12
Babbelhoek / ff ter herinnering: ashoera
06/02/2006 om 17:40:36
WANNEER?
De dag van Ashoera valt op de  tiende dag van de maand Moeharram (de eerste maand van de islamitische kalender) - dit jaar op Donderdag 9 Feb


WAAROM?
Het is bekend dat Mozes (vrede zij met hem) op die dag de Joden van Egypte naar Palestina geleid heeft, waardoor ze bevrijd werden van onderdrukkingen en martelingen. De profeet Mohammed (vrede zij met hem) heeft daarom de moslims aangemoedigd op die dag te vasten uit dankbaarheid aan God.


IS HET VERPLICHT?
Het is niet verplicht, maar wel aanbevolen om op deze dag te vasten.

De profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd:

Dit is de dag van Ashoera en het is jullie niet verplicht om op deze dag te vasten. Echter, ik vast (vandaag) wel; wie dus wil vasten vast, en wie wil die verbreekt zijn vasten (door niet te vasten).
(overgeleverd door Bochari en Moslim)


VERGEVEN?
De profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd:
Als men op deze dag vast wordt men vergeven voor het gehele voorafgaande jaar.
(behalve voor de grote zonden)bron: islaam.nl
#13
[edit]

sorry dit stond al 10x op t forum!
dus ga t ergens anders zoeken
#14
Babbelhoek / Hong Kong & Imazighen
27/10/2005 om 02:32:28
Logo Metro Hong Kong:Ik dacht dat imazighen hier copyright op hadden
#15
Vrouwen / FOR THE LADIES
25/10/2005 om 21:47:29
Dames,

Jullie stellen mij teleur, na al dat gebrabbel hier weigeren jullie je gewoon te laten zien op de chat, terwijl jullie er wel wat van kunnen op het forum!

Dit kan zo niet he.

Herstel jullie eer, zsm aub.

Chat Master
#16
Films / Wanneer komt Madagascar uit op DVD?
23/10/2005 om 04:23:11
...kan niet wachten!

#17
Poëzie / Ramadan gedicht III
17/10/2005 om 22:59:20
Ode


Mijn ode is groot, het omhelst de wereld
mijn ruggegraat is als een gewelf
mijn zenuwen omhelsen de grond,
mijn ode gaat over de hele wereld, en in deze maand
in deze maand is mijn leven rond

Jouw ode omhelst de wereld
wanneer je klaagt over je droge mond
zo droog als een bot, over hoe je de dag moeilijk vond
jouw ode omhelst de wereld,
in de maand waarin Hij De Boodschap zond

Onze ode omhelst de wereld
we komen bijeen, en slikken tot de ochtendstond
wanneer de ochtenvogels zingen, vragen wij om lof
onze ode omhelst de wereld, en in deze maand
in deze maand is ons leven rond

#18
Amazigh keuken / Kip & Couscous
28/08/2005 om 15:32:41
Kan iemand hier het legendarische kip&couscous recept plaatsen?
#19
Na het befaamde boek van David Hart over de Aith Wayagher, heeft hij zijn onderzoeks resultaten op vele andere manieren gepublicieerd, al dan niet in samengevatte vorm, i.e. hoofdstukken in andere boeken, papers, essays etc.

Tribe and Society in Rural Morocco is een verzameling van een aantal van deze essays die over de jaren zijn verschenen in academische publicaties.

Het boek valt grofweg te verdelen in twee algemene onderwerpen: Ten eerste Hart's commentaar op veranderingen in Marokko na onafhankelijkheid - Berber indentiteit & post-koloniaal verzet. Ten tweede, wordt er een dwarslezie gegeven van sociale en culturele instituties, die voornamelijk pre-koloniaal zijn: migratie, verspreiding van stammen, collectieve eed, Islam enz.

t boek is te krijgen op Amazon.co.uk for ongeveer E30,- en kan als zoethoudertje dienen voor mensen die niet naar Marok kunnen dit jaar...

#20
Amazigh keuken / Pruimen
14/04/2005 om 17:40:35
wat is de beste manier om ze te bereiden? Ok, koken, maar moet er nog wat toegevoegd worden in het water?

Imand vertelde me een keer wat precies, maar ben het vergeten.