Citaat van: Zwiet Rwiet op 01/06/2007 om 09:14:54A7er7ur is zeker wat anders dan Iwzan. Iwzan zijn veel scherper van smaak en ook ietsje zoeter. Wij noemen dat trouwens Aferfur als we het al over hetzelfde hebben. Dit zijn namelijk gemalen maisvlokken die je moet laten stomen. Je kan die gemalen mais in bijna elke Marokkaanse winkel of slager kopen. Ze zijn verkrijgbaar in twee soorten kilozakken: rode en blauwe en worden volgens mij in Spanje geproduceerd. Je moet de rode hebben als ik me nog goed kan herinneren, omdat die gemengd zijn met tarwe idd. Voor de rest is het een koud kunstje als je ook couscous kan bereiden. Het is namelijk hetzelfde principe. Alleen moet je de pulp eerst laten afkoelen voordat je het mengt met karnemelk en daarna een dagje in de koelkast zetten. Voila, Aferfur is geboren.Citaat van: betonmo op 01/06/2007 om 08:46:26
Das karnemelk met iuwzen, een soort couscous van bruine rogge en tarwe.
Iwzan zijn wat anders toch; dat is wat fijner gemalen. A7er7ur zijn dikkere bolletjes die na het malen van tarwe op een tassaath gemengd worden met iets en wat dikker zijn. Pff moeilijk.