-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Wasilla tarifest

#1186
Taal / Re: Het begrip 'Ajja(r)'
05/04/2005 om 22:54:17
Ze3ma net of iedereen hier altyd azul zegt? Sommige kende dit woord niet eens totdat ze hier kwamen, om dan gelyk dat woord by iedereen te gebruiken vind ik nonsens. En om iemand daar voor omlaag te halen is helemaal zielig. Laat iedereen groeten zoals hy/zy wil tenslotte zyn we allemaal imazighen en 1 woordje zal daar niet zo snel verandering in brengen!

ciao
#1187
Citaat van: MissyR op 29/03/2005 om 22:58:51
Citaat van: Wasilla tarifest op 29/03/2005 om 22:09:35
Dit is iets voor my, ik ga

kom dan langs mij, gaan we samen, is 5 min van mij..;)


I'm just kidding, I don't like those things


wahia chem ik ga om te kyken of ik er wat by leer voor myn opleiding
#1188
Dit is iets voor my, ik ga
#1189
Citaat van: Numidia op 27/03/2005 om 22:42:25
Dat is dus een soort spinazie.
Wel de berichten volgen, he.
ja, maar ze zei dat het een naam had en ze wist het niet meer.
#1190
Citaat van: Tamza op 27/03/2005 om 22:41:05
Citaat van: Numidia op 27/03/2005 om 22:36:04

Ryabuz is de Postelein.
Arejjreth ken ik niet. Maar misschien is het hetzelfde.

Ik weet niet, zou best kunnen. Tis iig errug lekker en voedzaam. In de zomer snij ik altijd de wortels van een hele berg Arejjreth op het balkon. Die zijn dan vers geplukt uit ons moestuintje.

Wat is Arejjreth?
#1191
Citaat van: Tamza op 27/03/2005 om 22:39:01
Citaat van: Wasilla tarifest op 27/03/2005 om 22:34:35

zeker lekker vooral wanneer de remssamane heel nat zyn door de rmaak

Ja he. Vind het ook echt lekker, zit veel smaak aan. Het gerecht heeft ook een nogal gelige kleur.

ja, klopt, een keer was ik by iemand thuis en die hadden geen safraan gebruikt het zag er echt wit uit....
#1192
Citaat van: Tamza op 27/03/2005 om 22:36:53
Citaat van: Wasilla tarifest op 27/03/2005 om 22:33:38

Nou nou dat valt reuze mee

Hij heeft gelijk. Alleen bezitten wij die eigenschappen net zoveel als de tegenovergestelde eigenschappen.

Emotioneel, maar ook gesloten.
Vrijgevig, maar ook ondankbaar.
Principieel, maar ook hypocriet.

Beetje MPS-volkje.


als je het zo stelt wel, maar niet alleen emotioneel, vrygevig en principieel
#1193
Citaat van: Tamza op 27/03/2005 om 22:33:46
Citaat van: Wasilla tarifest op 27/03/2005 om 22:32:15
Dat is toch trieth?

Yup.

zeker lekker vooral wanneer de remssamane heel nat zyn door de rmaak
#1194
Citaat van: allasian op 27/03/2005 om 22:27:53
Wij zijn emotioneel,bijgelovig,vrijgevig,onberekend

Nou nou dat valt reuze mee
#1195
Citaat van: Tamza op 27/03/2005 om 21:18:14
Triba klinkt Spaans. Spinazie noemen wij 'djebqur'. Spinazie is ook erg lekker trouwens. Je hebt trouwens ook een andere spinazie-soort, heeft veel kleinere blaadjes (ben de naam effe vergeten). Dat is erg lekker in ra3thas. Ra3thas vind ik sowieso echt superlekker.

Ook die remsemmen met yazid is echt heerlijk.
Dat is toch trieth?
#1196
Citaat van: L_L op 27/03/2005 om 22:24:51
in oujda zeggen ze als je aangebrand voedsel eet dat je een "l'hbila" wordt >> gek<<<<....

tja..niet wetend dat het kankerveroorzakend is..

toch vind ik het heeeeeeeeeeeerlijk..

dusssssssss...

Dussssssssssssss?

En ja sommige mensen eten ook van alles
#1197
Citaat van: allasian op 27/03/2005 om 22:20:07
Ik vind dat wij marokkanen eigenlijk een vrij zachtaardig volk zijn in betrekkelijke zin dan. Dit gaat tegen de stroom in van wat mensen tegenwoordig in stereotyp denken denken.
Alleen al als ik kijk naar onze cultuur en gastvrijheid kijk dan zegt dat al heel veel. Wij zijn eigenlijk helemaal niet zo hard. Marokkanen zijn eigenlijk vriendelijke mensen.

DE meeste wel, maar sommige Marokkanen zyn misschien wel gastvry en vriendelyk, maar weten gewoon niet hoe ze hun handjes thuis moeten houden(stelen, slaan,inbreken....)
#1198
Citaat van: L_L op 27/03/2005 om 22:19:22
ik laat ze altijd stiekem doorbakken totdat ze aanbranden..heeeeeeeerlijk...

ben gek op aangebrand eten...of kip in tajin die aangebrand is..hmmm...

EN DAN KRYG JE ZEKER van die vieze pukkels op je gezicht? dat is het resultaat van aangebrand eten eten
#1199
Citaat van: Numidia op 27/03/2005 om 22:13:09
Citaat van: Wasilla tarifest op 27/03/2005 om 22:12:40
Citaat van: Numidia op 27/03/2005 om 22:10:49
Citaat van: L_L op 27/03/2005 om 22:06:00
hoe maak je tcicca???

want wij kennen dat niet >> of we moeten een andere naam ervoor hebben

Tcicca/Triba:
Tuinbonen wassen. Snijden en hup de stoompan in.
Daarna in een koekenpan in een laagje olijfolie/olie, zout en komijn bakken.
Sommigen die snijden het erg fijn, maar het kan ook grof worden gesneden.
Heerlijk met warm brood.

Je moet het prakken wanneer je het in olyfolie bakt

Ja, dat kan, maar hoeft niet.
Ik prak 't de ene keer wel, de andere keer niet.
Vind het op allebei de manieren lekker.

JA, ik zelf vind het geprakt lekkerder
#1200
Citaat van: Numidia op 27/03/2005 om 22:10:49
Citaat van: L_L op 27/03/2005 om 22:06:00
hoe maak je tcicca???

want wij kennen dat niet >> of we moeten een andere naam ervoor hebben

Tcicca/Triba:
Tuinbonen wassen. Snijden en hup de stoompan in.
Daarna in een koekenpan in een laagje olijfolie/olie, zout en komijn bakken.
Sommigen die snijden het erg fijn, maar het kan ook grof worden gesneden.
Heerlijk met warm brood.

Je moet het prakken wanneer je het in olyfolie bakt