-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Mr Miyagi

#1
Citaat van: Botermes op 22/10/2020 om 01:16:29
in het boek "Fragments d'histoire du Rif oriental, et notamment des Beni Said" van Abdelmajid Benjelloun.

Zou u wat meer over dit boek kunnen vertellen en/of waar we dit kunnen verkrijgen?
#2
Ik heb ook zo een dna test gedaan via 23andme. En wat denk je? 100% Noord Afrikaans haha
Ook ben ik in het bezit van de zogenaamde Berber marker E-M183. Al met al wel interessant!
#3
Citaat van: VuThGhMaS op 19/12/2013 om 14:23:48
Die test is eigenlijk bedoeld voor mensen in Amerika die geen idee hebben wie hun voorouders zijn en daar een beter beeld over willen krijgen. Waar blijft je trots ay Amazigh,  je ouders zijn Imazighen, is dat niet genoeg voor je ? Denk je dat Jan Modaal of Henk en Ingrid ook zo'n test nemen ? Zij weten toch dat ze Nederlands zijn ! Nou, waarom moeten wij dan ook zo'n test nemen, we weten toch dat we Imazighen zijn. Uiteindelijk krijg je als uitslag een wereldkaart waarin Noord Afrika omcirkeld wordt als plaats van herkomst, zonde van je geld gezien je al veel langer wist van Noord Afrikaanse origine te zijn.

Rustig aan tiger. Zo een test zal niets veranderen aan mijn identiteit. Ik blijf een Amazigh. Zelfs als uit die test zal blijken dat mijn dna voor 80% gelijkenissen zou hebben met Papoea's. En wat Nederlanders doen kan me geen reet schelen.
#4
Verder vond ik deze link over een christelijk berberse stam gelegen rond Oujda. De ZKara, ik ben benieuwd of dit authentiek is. Ze schijnen af te stammen van de Romeinen volgens de bron.

http://www.jstor.org/stable/198886
#5
Leuke discussie

Heeft iemand van jullie overwegen om een dna test te doen? Ik heb even gegoogled en zag dat je al voor 99 dollar in zee kon gaan. www.23andme. Iemand ervaring hier mee?
#6
Niemand neemt deze Afrocentrics serieus. Het kapen/opeisen van culturen en beschavingen doen ze vanuit een minderwaardigheidscomplex. Zo geloven ze dat de oude Grieken, Romeinen, Moren, Vikingen, Egyptenaren allemaal zwarte negroide mensen waren hahaha
#7
Citaat van: Wicked One op 26/11/2013 om 13:32:15
Google op ,onder andere, de naam 'Ayache' en aanschouw de joodse stamgenoten van de Ayth (Bou) Ayache.

Wil je zeggen dat de Ait Bouyache een joodse oorsprong hebben of begrijp ik het verkeerd?
#8
Wat is er eigenlijk bekend over de joden in de Rif? Ik heb wel gehoord over een christelijke stam die bij Beni Ansar zou zijn.
#9
In het boek van David Montgomery Hart staat volgens mij wel veel info in
#10
Literatuur / The Riffian - Carleton S. Coon
21/11/2013 om 23:16:02
Iemand die weet waar ik dit boek kan vinden?
#11
Taal / Re: Canariër die Tamazight spreekt.
16/11/2013 om 16:10:29
Thnx mooie docu

Ik had niet verwacht dat ze nog tamazight spraken op de Canarische eilanden. Is dit het originele tamazight dialect van de Canarische eilanden of geimporteerd uit Marokko?
#12
Geschiedenis / Vikingen in de Rif
15/11/2013 om 21:57:28
Ik kwam dit tegen en vond het wel interessant.

One of the biggest challenges faced by the Kingdom of Nekor in its history was an attack by a group of Vikings in 859. The Viking fleet numbered sixty-two ships and the attack was against Moorish forces in Nekor that had attempted to curtail the plundering of the region that Vikings were so well known for. The Viking forces remained on Moroccan soil for eight days before returning to Spain and continuing their reign of terror up the east coast.

Is er meer informatie aanwezig over dit stukje geschiedenis?
#14
Youtube zit vol met achterlijke mensen

Zo ook met negers die claimen dat de moren zwart waren en nog meer van dat soort bullshit.

http://www.youtube.com/watch?v=_1SxMHC6nzU
#15
Ik ben een keer op vakantie geweest op de Canarische eilanden. Om precies te zijn op Gran Canaria. Een heel mooi eiland, maar van enig Amazigh bewustzijn heb ik niks gemerkt. Wel heb ik veel Imazighen gezien uit Nador, die daar werken.