-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Rebellious

#1
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
27/06/2013 om 14:29:46
Dit is idd een heel breed onderwerp.

Maar wij moeten onze handen in eigen boezem steken. Het blijft zo dat door de zwakke intellect van de moslims dit heeft kunnen gebeuren. Bijv. bepaalde Arabische leiders die tegen andere moslims vochten voor eigen belang, niet het algemeen belang van moslims. Dit heeft onze moslim landen kapot gemaakt.

Het ergste is dat vandaag de dag, de geschiedenis zich herhaald en de slapende moslims(leiders) hier niks van geleerd hebben.
bijv. de zaak Syrie. Moslims vechten tegen moslims, ipv een eenheid.

Als je nu de meeste moslims vraagt ben je tegen of voor Assad, zullen ze roepen, ja Assad moet vallen, alleen al omdat hij Alewiet is. Op een kleine minderheid na, begrijpen ze niet dat Assad de laatste hoop is voor de moslims. Hij is nog de enige Arabische leider die de duivelse-project tegen werkt. Is het heel toevallig dat zijn land aan de beurt is?

en ja ik hoor ook genoeg verhalen dat hij slecht is voor Sounnieten, dat geloof ik best, maar liever dat, dan het alternatief.


#2
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
21/06/2013 om 23:44:40
Citaat van: 3ich op 21/06/2013 om 13:40:28
Jou antwoorden zitten zeer zeker in de buurt!

Heel goed van jou. Je bent 1 van de weinige die wakker is....

Wie had de controle over Al-Quds/Jeruzalem voor de 1e wereldoorlog?

De moslims/ Ottomaanse Rijk

Citeer
Wat gebeurde er na de 2e wereldoorlog met Al-Quds-Jeruzalem?

Verkocht voor ''1 cent''. een grootse vernedering in de geschiedenis van de moslims


Citeer
Wat heeft Allah ons hierover gezegd?

That we live in the End Times

en wat is jouw opinie?
#3
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
21/06/2013 om 13:13:49
Citaat van: 3ich op 17/03/2013 om 14:38:24
@ Canardo: Ik weet dat jij dit aandachtig lezen zal. Ik wil deze discussie tot een hoger niveau brengen. En aangezien jij zo iemand bent die: Als ie ergens in bijt niet meer loslaat.

Stel ik jou deze vragen. Waar wij zeker al een aantal jaren over praten hier op het forum. Nu is het tijd om alle knopen te door hakken en alle puzzel stukken als een compleet plaatje te maken. Ik beloof je dat je vingers bij zal aflikken, als je weet wat ik in petto heb. Deze informatie zal je wereldbeeld compleet veranderen en je zal de huidige tijd waar wij in leven beter zal begrijpen. Hoger niveau van bewustzijn.

Echter ga ik mezelf niet bloot geven. En alles voorschotelen als een 6 gangen menu.

1)Albert Pike(Free-mason/illuminati)
en zijn visie over de 3wereld oorlogen

2)Dhul Qarnain

3)Al Aqsa moskee

4)Al Quds/Jeruzalem

5)Qrusaders

6) The golden age/De gouden eeuw

Al deze dingen hebben iets met elkaar gemeen. Mesha, hoe kan je het grotere plaatje zien. Als je het bos niet meer door de bomen kan zien. En ja ook de Hadith die mutawatir (wat authentiek betekent) is speelt hier een cruciale rol in.

Nu kunnen we beginnen als je wilt. Met het analyseren van de 1ste en de 2e wereldoorlog. Want de Islamitische gemeenschap waren de grootste verliezers hier in. Wat velen tot de dag van vandaag niet weten.

Waarom is de Islamitische gemeenschap de grootste verliezers hierin? Wat hebben we precies verloren? Bij zowel de 1e als de 2e wereldoorlog?

Ps: Was nummer 6 vergeten.

Azul beste Imazighen,

Als eerst wil ik jullie allen bedanken voor de inzet in deze topic, waarin mijn interesse is gewekt.

In het bijzonder respecteer ik 3ish voor o.a. zijn bovenstaande interessante reactie, waarop ik graag wil antwoorden op zijn vraag. Ik houd het kort en krachtig daar ik voor nu weing tijd heb, heb je meer vragen stel ze. En misschien kunnen we er allemaal wat van opsteken.

Na de 1e wereldoorlog is het Khalifaat gevallen.
Na de 2e wereldoorlog is oa de VN ontstaan wat de Supreme authority heeft over heel de ( ook Islamitische) wereld.
en hieraan zijn onvoorwaardelijke dramatische gevolgen gebonden voor de Islamitische wereld...

Zitten mijn antwoorden in de buurt beste 3ich?
#4
ok awarith inou, ik ga er verder niet op in. Anders ga je daarlijk nog huilen, omdat ik je zoveel pijn heb gedaan. Leuk, dat je jezelf voor l.ul hebt gezet. Toedeloe
#5
Citaat van: Awarinou op 23/09/2009 om 21:44:00
Oh, dus je hebt het gelezen, shit. Domheid zit in blijkbaar in jouw genen, gezien je reacties.
Het hebben van een mooie Hollandse-Berberse-Saharaanse vrouw kun jij alleen van dromen, smiecht. Hou het maar binnen je familie, want je kunt niks beters krijgen, nichtenlover.
Als je goed gelezen hebt, heb ik je duidelijk gemaakt, dat k niet binnen mn familie een relatie zou aangaan. Maar jij bent domheid, en begrijpend lezen is niet je sterkste vak, dat heb je al meermaals bewezen.  In mn omgeving genoeg Riffijnse schoonheden die voor me vallen. Ik hoef niet verder te zoeken.  Het is duidelijk dat de Marokkaanse schoonheden je niet zagen staan, dus ga je verder zoeken, ik begrijp t.
btw hollandse berberse saharaanse, bestaan die in nl? wat een fantasie en een lelijke combinatie, alleen allasian gelooft je, en als t echt zo is, gecondoleerd.
#6
Citaat van: Awarinou op 23/09/2009 om 21:50:56
Je hebt gelijk, bij deze aangepast naar: "Erfelijke afwijkingen bij veel Arabieren".
Volgens mij heb jij meer afwijkingen dan de gemiddelde Arab
#7
Citaat van: Awarinou op 23/09/2009 om 21:49:41

Zie je? Kun jij alleen van dromen van het hebben van z'on vrouw, aghayour! Get the fuck out of my topic, nichtenlover. 

hahahahahahahahah ja, ik droom van een negerin NOT hahahahah wat krijg je te eten kamelepoten of rijst met mieren. Jij kan geen schoonheid krijgen, vandaar dat je maar een zand*** bent gaan huwen.
#8
Geschiedenis / Re: Bekrompen denkwijze
23/09/2009 om 18:56:57
Citaat van: Arabische Moslim op 22/09/2009 om 22:02:48
Hoi,

Zal eerst wat over mezelf vertellen.
Riffijnse vader en Arabisc sprekende moeder.
Spreek me hele leven Arabisch, maar ken wel een klein beetje Riffijns.

Ik ben echt blij dat ik Arabisch kan, hierdoor weet ik veel religieuze regels die van toepassing zijn.
Ik merk hier neppe nationalisme.

Iedere Riffijn die ik ken zegt af te stamen van Jemen, dus dat maakt de Riffijnen Arabieren.
Jullie zijn niet uniek, want jullie taal is verwant aan het Arabisch.
Door deze onzin nationalise, zijn vele anti Islam geworden.

Ga maar een of andere lompe zanger en activist aanbidden.
Vele mensen in Marokko gunnen Riffijen een eigen staat, maar jullie denkwijze is ook zo bekrompen net als de emiddelde Arabier. (anno 2009)

Zal erger dan de schurkenstaat Israel worden.

Dit is toch de zoveelste bewijs, van iemand die met een id-crisis kampt, door een mislukte opvoeding. En hier als een kip zonder kop loopt te zaniken. Stiekem aandacht wil van Imazghen.

Kijk, als je je beter voelt, als wij afstammen van Yemen en graag leest dat Tmazight een arabische dialect is, prima jonge, geloof t. doei

Maar als jij durft open te staan voor informatie, zonder een subjectiefe houding aan te nemen, dan kunnen we je misschien helpen met je problemen.
#9
Citaat van: Awarinou op 23/09/2009 om 12:12:10
Voel je soms aangesproken door het artikel, nichtjeslover? Hehe.
Nee, ik voel me niet aangesproken. Dat je meteen conclusies trekt over mij, zegt meer over je domheid.
Ik ben niet van plan een nicht te huwen, ook niet eens binnen familie. Dat wil niet zeggen, dat ik er dan tegen moet zijn. Maar leuk dat jij een Saharaanse hebt gehuwd hahahaaha, dan heb ik liever een nicht.
#10
Citaat van: Awarinou op 22/09/2009 om 19:37:12
...  alleen moeten we nog ophouden om binnen onze families te huwen. ...Ik vind dit dus onzin, neef/nicht-huwelijk is niet veboden in de Islam. Er is laatst een onderzoek geweest naar neef/nicht huwelijken. conclusie: kans op nadelige gezongdheids afwijkingen voor een geboren kind is 1 a 2% meer dan geen neef/nicht huwelijk, dus bijna nihil.

Binnen je familie trouwen is helemaal niet slecht, alleen een directe neef/nicht is minder.

Dus houd je advies lekker voor jezelf.
#11
Citaat van: Awarinou op 22/09/2009 om 21:48:23
Dus niet, begrijpend lezen is een vak, I know.
begrijpend lezen is een vak idd, lees 't nog eens...
ik begrijp dat je selectief leest, en das niet goed he jong
#12
Hiermee bedoelen ze dus ook Imazighen, aangezien deze in ''Arabische'' landen wonen.
#13
Algemeen / Re: In gesprek met Mohamed Toufali
21/09/2009 om 17:32:58
Citaat van: TamurtIno op 21/09/2009 om 14:09:37
...Dit is extreem overdreven....

Nee, jij bent aan t overdrijven.

Dat de broer van Chakib, veel Arabische woorden gebruikt, is geen onbekend fenomeen. Elke Arifi, die in openbaar spreekt, gebruikt heel veel Arabische woorden. Dit komt mede doordat Tarifit niet 1 taal is, maar uit verschillende dialecten bestaat. Dus om iedereen te bereiken, gebruikt men zoveel mogelijk algemene woorden, geen woorden van een bepaald dialect.

Waarschijnlijk spreekt deze persoon thuis vloeiend zn eigen Rifijnse dialect.

Modern standaard Arabisch, behoort niet tot de Arabieren. Het is de taal van de moslims en opgebouwd door moslims. Echte Arabieren bestaan niet, je hebt wel Arabofonen. Imazighen hebben ook bijgedragen aan de Arabische taal, net als veel andere volken, omwille van Islam.

Jij hebt t over Arabisering van steden, maar zoals ik zelf opmerk, is t vrijwillige Arabisering. Niemand dwingt bijv. de broer van Chakib, Arabische woorden te gebruiken. Het heeft wel betrekking op het feit dat Tarifit wordt gemarginaliseerd door de overheid, en de onkunde van de Riffijnen om 1 Rifijnse taal, samen te stellen.

Ik heb liever dat we een Tarifit spreken met veel Arabische leenwoorden, dan Darija/Arabisch. Deze Tarifit blijft een Amazigh-taal, omdat de constructie van de taal Amazigh is. Mijn voorkeur is wel 1 Rifijnse taal, dat is al een uitdaging, 1 Amazigh-taal is onrealistisch.
#14
Citaat van: Nech op 19/09/2009 om 10:30:12
http://www.youtube.com/watch?v=FEHJkwgpMsM
dit is van 80 jaar geleden, kom eens met wat nieuws...
btw, heb jij er wat van begrepen?
#15
Citaat van: NEE op 17/09/2009 om 18:29:07
Ik kan je even niet volgen! Eigenlijk zijn dit soort reacties, die niets met de inhoud te maken hebben, niet eens de moeite om erop te reageren. Welke intentie volgens jou en waarom zou ik een duivel zijn? Dat is nogal een beschuldiging, je moet haast een dier zijn om dit soort beledigingen zomaar te uiten.

Volgens mijn, was je intentie, met behulp van deze column van Benzakour, te laten zien, dat de oudere Marokkaanse moslima's achterlijk zijn (vanwege de Islam). Wat moet ik anders verw8en van een infedel als jij... maar dat zal je natuurlijk nu ontkennen..
Jij, als ongelovige, bent lager dan een dier.