-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Rifleeuw

#1
Plaatsen / Re: Wie is hier ekzeney?
10/05/2004 om 20:01:43
Hier ook een igzenaia berber.........
#2
Politiek / Re: marokkaans paspoort
12/05/2004 om 17:40:48
Zo'n Marokkaans paspoort blijft toch diefstal. Want een nederlands paspoort is veel minder fraudegevoelig etc en kost ongeveer 30 euro ( nu 37,50 vanaf oktober kost het maar 32 euro). Een marokkaans paspoort is makkelijk te vervalsen en kost 60 euro, we worden bestolen bij het leven.
#3
wat voor een domme vraag is dat nou weer. Souassa zijn imazighen, JA.
#4
Geschiedenis / Re: Boumedien / Ababou
10/05/2004 om 19:57:53
Ababou vriend van Hassan II??

kolonel Ababou pleegde in 1971 een staatsgreep, met de bedoeling om Hassan de II uit de weg te ruimen.
#5
He jongens droom niet meer teveel.Er kan geen autonome rif meer komen, het had destijds moeten gebeuren toen Abdelkrim Al Khattabi de Rif-republiek uitriep. Nu is Marokko vermengd en het raakt steeds gemengder. En zeg nou eerlijk, met wat gaat een autonome rifstaat leven?? Jullie vaders zijn niet voor niks hier naar nederland gekomen. Er heerste al jaren droogte (dit jaar gelukkig niet meer) in de rifgebieden en echt economisch ontwikkeld is het niet.
Waar jullie wel van kunnen dromen is een vrij Marokko, waar het volk regeert en niet een paar gekke arabiertjes.
#6
Geschiedenis / .
11/05/2004 om 19:33:21
.
#7
Geschiedenis / .
10/05/2004 om 20:04:10
.
#8
Geschiedenis / Re: De Coup van 1971
10/05/2004 om 19:50:49
CiteerIn dat boek van Herman Obdei  staat dat Madboh degene is die de coup pleegd.

Madboh is een Arabische naam.

Medbouh was een generaal. General du court zelfs, hij was belast met de bewaking van het koninklijk paleis. Daarom zie je vaak in boeken staan Medbouh dit...Medbouh dat....
Maar de coup is werkelijk gepleegd door Kolonel Ababou. De soldaten die aan de coup meededen waren de beste van Marokko destijds en ze stonden onder leiding van Kolonel Ababou. De taak van Medbouh was om de bewaking van het paleis in Shkirat te verslappen, zodat de soldaten makkelijk naar binnen konden.
En ja Medbouh is een Arabische naam, maar dat wil niks zeggen. Medbouh betekent ' de gekeelde ', zijn opa of zijn vader dat weet ik niet meer precies is gekeeld omdat hij Abdelkrim Al khattabi heeft verraden, door de fransen te steunen. En ja op verraad staat maar 1 straf en dat is de doodstraf, dus hebben de Gzennaia berbers hem maar gekeeld (net als bij schapen). En sindsdien draagt die familie, de naam Medbouh. Al met al een verraders-familie. Want door verraad van generaal Medbouh is de staatsgreep in 1971 mislukt. Toen Kolonel Ababou dit verraad ondekte liet hij hem meteen executeren.
#9
Geschiedenis / .
10/05/2004 om 19:45:07
.
#10
Geschiedenis / Re: De Coup van 1971
10/05/2004 om 19:41:44
.
#11
De Nederlandse media haalt dat verhaal van die Marokkaanse soldaten erbij om de marokkaanse jongeren die zich vorig jaar hadden misdragen bij de dodenherdenking te laten zien dat ook marokkanen zijn gesneuveld in de WO II. Anders zou het de nederlanders geen reet kunnen schelen.
Maar wat betreft die soldaten, het is niet echt iets om trots op te zijn. Maar vaak konden ze er ook niet veel aandoen. Ze werden geronseld door hun eigen Sheikhs en andere stamhoofden die samenzweerden met de fransen. Ik ken nog verhalen van mijn opa en van mijn vader. Men kwam in marokkaanse dorpen en dan zei bijvoorbeeld de sheikh: Wie zijn hand niet omhoog steekt is een jood ! En al die domme marokkaantjes staken hun handen op, zonder te weten waarvoor het was en voor dat ze er erg in hadden zaten ze in de boot naar Marseille.
De imazighen soldaten heben wel bewezen dat ze goede vechters waren, Generaal Oufkir hoorde bij deze soldaten toen hij nog jong was. het waren echte ijzervreters. Moet je je voorstellen, je valt een berg aan waarop de Duitsers zich goed hadden verschanst en je neemt hem nog in ook!!! het is gekkigheid, maar de Marokkaanse "Gooms' divisie heeft dat gewoon geflikt in Italie.
#12
wat voor een domme vraag is dat nou weer. Souassa zijn imazighen, JA.
#13

CiteerIn de jaren 60 en onder regie van volgens mij Oufkir mochten de Amazigh migranten behalve buitenlands geld niets maar ook niets naar Marokko meenemen. Wie het waagde werd bij de douane beroofd van al zijn spullen, van overhemden tot onderbroeken. Er ontstond big business in Melilla. Imazighen die daar woonden namen de bagage van migranten in bewaring tegen betaling. Deze bagage werd vervolgens weer tegen betaling via smokkelroutes Marokko binnengesmokkeld door smokkelaars. Dit is ook een zwarte bladzijde in de geschiedenis der Arabieren in Arrif.
Wie weet hier nog meer van?

Ten eerste Oufkir voerde alleen orders uit, als hij al verantwoordelijk was voor hetgeen jij zegt. Het was het koningshuis dat alles bepaalde, en tot de dag van vandaag wordt alles bepaald door de koning.
Ten tweede Oufkir was geen Arabier.
Ten derde in de jaren '60 waren de meeste marokkaanse TOPofficieren imazighen (denk aan Oufkir, Medbouh, Ababou etc.)en kwamen ook nog eens uit de RIF.