-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Loualidi

#1
1. Het meisje wat Oemathnegh Sabadilla heeft vermeld heet: Nawal Faris, 17 jaar, komt uit Bni Boefrah, is sinds 21 december als vermist opgegeven. Later bleek dat deze jonge dame op die bewuste dag  op weg was naar Florido samen met haar broertje om die gedag te zeggen op dat stationetje. Ze verbleef op t internaat van "College" en ze zat op "El Badissi",  eerste klas Baccalaureat, richting "sciences experimentales". Ze vertelde die dag aan haar vriendinnen dat ze later ging eten met familieleden in Al Hoceima. Blijkkbaar is ze later verkracht, met een mes om t leven gebracht en in zee gegooid. Op 25 december is ze drijvend op t zeewater bij Cala Bonita gezien door een locale herder.

2. Alweer 2 dieven opgepakt die t mn gemunt hebben op telefooncellen. Ze gaven in totaal 20 diefstallen toe.
#2
1. Het Orgaan van Rechtvaardigheid & Verzoening (die de schendingen van mensenrechten onderzoekt inclusief de verdwijningen, de massamoorden etc etc in de tijd der heerschappij van Koning Hassan de II) is eindelijk uit ! ECHTER: met geen woord wordt er gerept over de periode 1958/1959 ("El3aam Iqqebbaan") warbij allerlei mesnsenrechtenschendingen zijn begaan, verkrachtingen, massamoorden, standrechtelijke exectuties, verbanningen etc etc. Waarom? wellicht dat de ex-commandeur van de "Moeminien" (= Wijlen Hassan de II) tegelijkertijd toendertijd de directe bevelhebber was? Laat uw fantasie maar werken...

2. In hetzelfde rapport wordt vermeld dat in de "gebeurtenissen van 1984" maar 12 doden zijn gevallen in AL Hoceima.... Nou degene die die periode bewust heeft meegemaakt weet wel beter... (zelf hersenweefsel gezien van een demonstrant geplakt aan een garagedeur in de straat van Sidi 3abied)

3. De laatste 20 dagen zijn TIENTALLEN mensen opgepakt voor verschillende vergrijpen: 2 van hun op hetrdraad betrapt. Een overzicht: veel zaken betrof diefstal en drugsdealers, 1 zaak betrof mensensmokkel/illigaliteit, 6 zaken betrof overspel, 1 zaak betrof moord.
#4
1. Er zijn 3 in deze week personen aangehouden die betrokken zijn geweest bij een inbraak en diefstal van het interieur van een creche in Al Hoceima City. Naast de eerder vermelde beschuldigingen worden ze ook nog beschuldigd van t runnen van een criminele organisatie. Ze zouden inmideld een aantal (tot dan toe) onopgeloste misdrijven  hebben toegegeven. Vermeldingswaardig is hun afkomst: Rabat/Casablanca

2. Tevens is een inwoner van Al Hoceima opgepakt die al sinds +/- een jaar wordt gezocht op verdenking van t handelen in drus en t witwassen van zwart geld. Bij de aanhouding had hij  7 Kg Kasj en 2 Kg " Taba" in zn bezit.

3. Vorige week maandag is opgepakt en inmiddels voorgekomen een zekere M.D van " Zawith en sidhi 3iessa", "Imrabten" op beschuldiging van t doodsteken van een groenteman genaamd M.A  in " Essoek Imzoean" . De dader is 35 jaar en t slachtoffer 22 jaar.  De zaterdag ervoor had hij hem na een ruzie in zijn buik met een mes gestoken. Na UREN wachten op de ambulance is het slachtoffer uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen onderweg naar " Seppita Minita" in Al Hoceima bij " Boekidan".
#5
1. Alweer een tiental stadsgenoten verdronen in the middle of the Mediteranean... Gedwongen om haard en huis te verlaten voor een beter bestaan trotseren ze liever de weinig petieuze golven van de Middellandse zee dan de te blijven "leven" in een land van oneerlijkheid, onverschilligheid en onderdruking.

2. Voor degene van jullie die geld had bij de verzekeringsmaatschappij" AL 3emrani" kan naar de vogeltjes fluiten... de vestiging is namelijk deze week bestormd door een (tot nu toe) onbekende en er zijn cheques ontvreemd) met een dagwaarde van 40.000 dirhams.  ;-)    De dief is heel keurig te werk gegaan:  1 raamglas gebroken, 1 slot opengebroken ... en hups alles cheques weg...... geen één vingerafdruk kon worden achterhaald.

Tot volgende week maar weer
#6
Door persoonlijke omstandigheden niet in staat geweest om u wekelijks op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen in Al Hoceima, bij deze alsnog een samenvatting:

1. Nog steeds zitten een heleboel scholen in Al Hoceima op de meest basale dingen te wachten (denk aan sanitair, waterledingen, concierges, etc) ondanks diverse toezeggingen van de centrale en locale overheden. Voorbeeld zijn: Lyceum van Imzoeren, School Massira in AL Hoceima (hier heb ik ooit zelf op gezeten ;-) !) en de twee Lycea Al Quds en Imrabten.

2. 2 weken geleden zijn in hechtenis genomen een voormalige beamte van de arrondissement van Aith Yoessef Oe3li, zijn broer en een ex-politie medewerker op "Al Hoceima-airport" ivm t doorlaten en t handelen in Hasj, naast t lid zijn van een internatinale smokkelbende.

3. 2 weken terug is er in Imzoeren t geeraamte gevonden van een vrouw in een put bij een huis van een man die in Nederland woont. Ze zou 45 jaar zijn. Voor degene die uit Imzoeren komen Saoedi-straat nummer 3 om precies te zijn. Ze zou om t leven zijn gebracht ongeveer 1 jaar geleden. Haar naam zou zijn: Malika BenAbdella. Ze is door de marokkaanse nederlander gevonden toen hij de put wilde schoonmaken. De bewuste vrouw is sinds 1 jaar opgegeven als spoorloos en heeft toendertijd het huis van de man gehuurd. Het recherchewerk is nog niet volledig afgerond.... wordt vervolgd.

4. Tevens zijn de laatste tijd enekele mannen gearresteerd die verschillende diefstallen pleegden in Al Hoceima. Ze hadden t gemunst op "verlaten" huizen van mensen die in het buitenland wonen... en ook over auto´s. Ze kwamen allemaal uit Casabalanca! (bastards!!!!)
#7
Hier volgen een aantal punten die aan de orde zijn gekomen tijdens een symposium wat gehouden is in Al Hoceima over " Mohammed Erhaj Sellam Amezian" = de leider van de Rif  "Intifada" van 1958-1959 ook wel genoemd door de Riffijnen "Er3am Iqebban":

1. uitvoerig ingegaan over het leven van de leider: te onderscheiden 3 levensfasen. De twintiger-dertiger jaren van de vorige eeuw waarbij hij studeerde en zich verdiepte in de Rif-oorlog voordat hij naar Fes vertok om verder zijn studie af te maken. De tweede fase: tot 1959 toen hij de Rif verliet. De derde fase als vluchteling in deverse arabische landen onder andere Iraq. De leider overleed uiteindelijk in Nederland.
2. de Rif is in isolement terechtgekomen al vanaf 1894 tijdens het bewind van de Sultan Hassan de Eerste.
3. aan de orde geweest de overeenkomsten tussen de guerillataktiek van Mohammed Abdelkrim Elkhattabi en de taktiek van de burgerlijke ongehoorzaamheid van Mohammed Erhaj Sellam Amezian.
4. de negatieve beeldvorming over de Rif en Riffijnen indertijd in de marokkanse media te weten de krant: "Al 3alam" en de uitspraken van Abderrahim Boe3bied. Ook nu nog soortgelijke beeldvorming aan de orde geweest te weten: de memoires van ene " Abi Bakr Alqadiri" en een recente artikel in "Jaridat Al Akhbar Almaghribiya"
5. Ondanks het koninkelijke besluit voor een generaal "pardon" voor alle politieke vluchtelingen en waarvan oa " El Yoessoefi" (die later minister president is geworden) gebruikt heeft van kunnen maken, is voor onze leider nooit een paspoort afgegeven door de marokaanse Mekhzen om zijn terugkeer mogelijkte te maken alleen al omdat hij een Riffijn is, relaties onderhield met Abdelkrim Elkhattabi en "bang" zijn van een bescheiden, aimabele en hooggeleerde Riffijn!
#8
Een aantal opmerkingen aangaande de prijzen van enekele producten in Al Hoceima tijdens Ramadan:

1. In de de stad zelf het (rode) vlees (= stieren/koeien) kost 60 dirhams/Kg, terwijl het in andere delen van de omgeving Al Hoceima (Imzoeren, Arwadhi en Temsaman) veel goedkoper is! Ga je nog helemaal buiten Al Hoceima, bv Tawnaat of zo dan mag je dat voor bijna de helft hebben!

2. Hetzelfde geldt voor: "El Kefta" en "Lever". Deze kosten in Al Hoceima 80 dirhams per kilo

3. Door de hoge vleesprijzen zijn de "prolitariaat"-mensen aangewezen op alternatieven zoals het kopen van "koe/stier-koppen", darmen, poten etc...

4. Wat me opviel trouwens is de toegenomen behoefte aan vlees van bokken/geiten! Bij navraag bleek het de favoriet te zijn van mensen met suikerziekte! Ook voor mensen die te dik zijn en mensen met te hoog cholesterol schijnt het goed voor te zijn. Deze categorie mensen moeten wel helemaal naar "Essoeq Narwadhi" toe gaan waar een aantaal  "gespecialiseerde" slagerijen is gevestigd!
#9
Een dag later dan in Nederland is ook in Al Hoceima de Ramadan begonnen in een prachtige sfeer op woensdag 5 oktober: het gezoem van de (bekende) sirene van " Bomberos" is op dinsdagavond gehoord waarna t alsof een hele andere avond is geworden. Je zag de mensen zich haasten nog de laatste boodschapjes te doen .... de kraampjes waar men "Shebbakia" kan kopen draai(d)en op volle toeren (jammer dat "Shebbakia"  alleen maar in vloeibaar suiker wordt gemarineerd en niet in geen echte honing ;-) ). Op de markten zijn al de eerste dagen tekorten ontstaan van de meest basale levensbehoeften van de lokale bevolking: thee, boter, melk, suiker, meel, rijst, eieren. Tevens zijn de prijzen verder gestegen door oa de ontstane tekorten van vlees- en kipwaren.
#10
1. Afgelopen week is in  3 auto´s (type " VW Jeta", " Quate Quate" en "NIssan") ingebroken. Één van de gedupeerden ( = concierge van de middelbare school " Abi Ya3koeb El Badissi" vertelde dat de dieven heel minitieus te werk zijn gegaan: zonder noemenswaardige schade aan zijn auto wisten de boeven alles wat bruikbaar is uit zijn auto weg te halen ...

2. De rechtbank in Al Hoceima heeft een man schuldig bevonden aan t verkrachten en t proberen te ontvoeren van en buitenlandse toerist. Hij heeft 10 jaar cel gekregen. De man en zijn broer hebben eerder ook een duitser en zijn vriendin gemolesteerd bij " de Deur van Villa = Thawwath En Biya"" waarbij één van de mannen de vrouw wilde verkrachten en zijn broer haar vriend sloeg met een stok.
#11
Alweer 54 jonge mannen vandaag opgepakt op een boot bij Al Hoceima die op weg waren naar het vastenland van Spanje!  De "capitein" van het bootje had ook nog ruim 20 Kg hasj meegenomen...
#12
Hier volgt een opsomming van een aantal misstanden die door de marokkaanse organisatie van mensenrechten, afdeling Al Hoceima op een rij zijn gezet:

1. een bootverbinding tussen Al Hoceima en Almeria is verre van voldoende! Al Hoceima verdient beter! Daarom vragen ze om een extra verbinding tussen onze stad en het spaanse vastenland! Malaga is een goede optie in deze.

2. De huidige verbinding ontbreekt aan de meest essentiele elementen voor een menselijke overtocht. " Sara 1" is een verouderd stuk schroot wat in het verleden is gebruikt door de egyptenaren voor veetransport tussen Egypte en Turkije. De boot is nog nooit op tijd vertrokken of aangekomen.

3. Vleigreizen zijn in marokko nergens zo prijzig! Wil je een ticket naar Agadir, Casablanca, Rabat of Fes dan kun je al voor amper 200 euries heen en terug vanuit Brussek of Amsterdam.... wil je  naar Al Hoceima dan moet je ruim 450 euries dokken terwijl de afstand juist kleiner is naar Al Hoceima! Royal Air Maroc wil zo de monopolie houden en de plaatselijke bevolking blijven uitmelken!

4. Deze zomer hebben zich een aatal voedselvergiftigingen voorgedaan in Al Hoceima zoals nooit eerder tevoren.... gedacht wordt dat er gemanipuleer in het spel is door obscure elementen die de stad in discrediet willen bregen.

5. De Nederlandse delegatie die deze zomer ook Al Hoceima aandeed (met de befaamde boot in het kader van de 400 of 700 jarige bestaan van de marokko-NL relaties) is door Ighabieen bewust uitgejouwd tijdens hun optredens om zo de Riffijnse bevolking in discrediet te bregen.

6. Aan de legitieme eisen van de werknemers van het toeristencomplex Quemado wordt niet geluisterd!  De actiegroep is al vanaf juni 2005 in staking ....zonder dat iemand naar hun stm luistert!

7. Er worden nog steeds (afgelopen zomer 4x voorgekomen) mensen gefolterd in detentieoorden in de stad Al Hoceima.

8. De afvalstortplaats van Sidi 3abid vomt een gevaar voor gezondheid van de Al Hoceimi´s. Een feit wat al jaren op de agenda staat maar er wordt nooit wat mee gedaan....

tot zover een aatal opgesomde feiten van de afdeling Al Hoceima (mensenrechten)
#13
Ruim 700 inwoners van Tamassint hebben voor de zoveelste keer van zich laten horen. De menigte die uiteindelijk een zitactie heeft moeten doen bij Ie3ekkiyen was van plan om door te stoten met hun protest naar Al Hoceima city en hun beklag te doen bij de provinciale autoriteiten. Dit is echter voor de negende keer tegengehouden door de verschillende politiemachten die de autoriteit ter beschikking heeft inclusief Awaks vliegtuigen en helicopters. De dappere Tamassinti´s hebben zoals ze altijd hebben gedaan achijt aan de machtsvertoon van wie dan ook en zijn van plan om door te gaan met hun acties tot het bittere einde!  Met slaggans als : " een fatsoenelijk dak boven ons hoofd " , " waar blijft het toegezegde hulp", " Isheffan Isheffan" en " Neshnin essa ... thoeri thoeri" heeft de getroffen bevolking opnieuw een duidelijk signaal afgegeven aan de autoriteiten .... " willig onze eisen in ... of ... athentzam oeghrent oetmeshint"
#14
Het Al Hoceimese zaalvoetbalteam heeft Rachid Semina aangewezen als haar vertegenwoordiger in Italië. Volgens mohammed El Azmani, directeur van het elftal, gaat Dhr Semina, die momenteel in Polen verblijft, akkoorden aan met verschillende Italiaanse voetbalclubs om de sportieve relatie tussen het Al Hoceimese elftal en hun italiaanse tegenhangers. Tevens zullen er wedstrijden georganiseerd worden tussen verscillende italiaanse clubs en de Najm Errif Elhoceimi.  Deze laatste zal de nabij toekomst ook twee vertegenwoordigers in aanstellen zowel in Spanje als in Nederland.