Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Dora

#1
Algemeen / hoe voed jij je kind op??
13/06/2009 om 12:17:49
Er zijn vast genoeg leden op amazigh.nl die al een ouder/verzorger zijn.
Ik vraag me af wat voor een effect de geboorte van je kind op jouw leven heeft en hoe je daar mee omgaat.

Voed je je kind zoals je altijd al van plan was, of ben je juist een hele andere weg ingeslagen?
Soms hoor je; "ik ga mijn kind streng opvoeden met veel discipline en structuur".
En als het kind er eenmaal is dan wordt het zo verwend dat je je soms moet afvragen wie eigenlijk de controle heeft.
Hoe is de rolverdeling tussen papa en mama?

wat geef je mee qua cultuur, geloof en taal.
Begin je al vanaf het begin of doe je dat pas later wanneer ze wat ouder zijn.

al met al zou ik het erg leuk vinden om een serieuze discussie hierover te beginnen.
En als je nog geen ouder bent dan kan je natuurlijk wel alvast vertellen hoe jij het allemaal "van plan" bent te gaan doen.


ik hoop op echt serieuze reacties en niet al te veel zinloze berichtjes.

wa salaam..
#2
Studie & Beroep / .
05/06/2009 om 10:32:47
ond bestaat al, kan het niet weghalen, hoop dat de admin dat wil doen.
#3
Muziek / salut...
11/04/2009 om 13:14:56
heeft er iemand voor mij amazigh liederen met alleen l'bendir?

ik zou deze bv heeeeeeeeel graag willen (mocht ie bestaan) met alleen de bendir.

http://www.youtube.com/watch?v=02KwYzb_inI

ik dank u allen hartelijk.
#4
Babbelhoek / beetje zelfspot kan geen kwaad..
27/02/2009 om 09:16:49
moest er wel om lachen...


Sollicitatiebrief van een Marokkaan.
Halo Salaamoe 3alaaikoem,

ik lees jullie advertentie op internetcafe, daarom zou ik zodoende
graag door middel van deze brief aan de hand van die advertentie in
het internetcafe willen soliciteren naar die functie van Amdistratieve
Medewerkers.

MOehiem Mohammed, ik heet dus Abdel Mooh,  op mijn inmiddels drie jaar verlopen
verblijfsvergunning staat Abdellah maar me vrienden noemen me
Abdelnokkio of Speedy, omdat ik een grote neus heb en hard kan
rennen. Niet alle marokkanen zijn dieven, surinamers ook dieven. Ik ben nog nooit
opgepakt wel een keer van me bed gelicht maar dat telt niet, ik had alleen een


pak sigret genomen bij supermarkt.

Ik heb me Veterdiploma, me broer zijn zwemdiploma en een IVBO
Diploma. Ik heb drie jaar op een GOM opleiding gezeten (Geen
Onderwijs Mogelijk) en ik ben nu bezig met een baantje zoeken want dat moet van mijn vader.

Graag zou ik ongerveer E. 4000,- bruto willen ontvangen voor mijn
werk dat ik voor jullie moet doen, iets minder mag ook. Ik kan heel
goed met mensen opschieten, ik vraag altijd meteen WAT IS JE
PROBLEEM? Veel praten en formulieren vind ik niet goed.

Jullie kunnen jullie brief sturen naar mijn postadres waar ik in sta
geschreven voor socialedienst, maar mag ook naar me vaders
huis want daar woon ik in het echt.

Groeten aan jullie moeders,Abdel Mooh
#5
Dit zijn de eerste tien dagen van de maand Dhul-Hidjah die Allaah verkiest boven alle andere dagen van het jaar. Deze periode van aanbidding brengt vele voordelen met zich mee, zoals de mogelijkheid om je fouten te verbeteren en eventuele tekortkomingen of gemiste zaken te herstellen.
De deugdzaamheid van deze tien dagen is op vele zaken gebaseerd:

Ibn 'Abbaas (moge Allaah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd:

"Er zijn geen dagen waarop de goede daden meer geliefd zijn door Allaah dan deze tien dagen." De mensen vroegen, "Niet eens jihaad voor de zaak van Allaah?" Hij zei, "Niet eens jihaad voor de zaak van Allaah, behalve in het geval van een man die ging vechten en zichzelf en zijn rijkdom opgaf voor de zaak, en met niks terugkwam."

Allaah zegt in de Qur'aan: "Bij de dageraad, en de tien nachten." {89:1-2}       

Allaah zweert op deze dagen, en een eed afleggen met iets geeft het belang en grote voordeel ervan aan.

'Abdullah ibn 'Umar (moge Allaah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd:

"Er zijn geen dagen groter in het zicht van Allaah en waarin goede daden meer geliefd zijn voor Hem dan deze tien dagen, dus reciteer gedurende deze tijd veel Tahlil, Takbir en Tahmid." [Ahmad 7/224; authentiek]

De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft ons opgedragen veel Tasbih ("Subhana'Allaah"), Tahlil ("La ilaaha ill-Allaah"), Tahmid ("Al-Hamdulillaah") en Takbir ("Allaahu Akbar") op te zeggen gedurende de eerste tien dagen van Dhul-Hidjah, en het hardop te zeggen in de moskee, thuis, op straat en elke plaats waar het toegestaan is Allaah te gedenken en Zijn Naam hardop te noemen, als een handeling van aanbidding en als een proclamatie van de grootheid van Allaah de Verhevene. Mannen zouden deze termen hardop moeten reciteren en vrouwen zacht op.

Eén van de beste daden die men gedurende deze dagen kan verrichten, is het verrichten van de Hadj naar het Huis van Allaah. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd:

"Een geaccepteerde Hadj brengt geen kleinere beloning dan het Paradijs."

Voor degenen die helaas niet op Hadj kunnen gaan, wees niet bedroefd! Je kunt deze gezegende periode benutten met het aanbidden van Allaah, gebed, Qur'aan lezen, Allaah gedenken, smeekbeden verrichten, liefdadigheid geven, de ouders eren, familiebanden versterken, aansporen wat goed is en verbieden wat slecht is, en andere goede daden en handelingen van aanbidding.

Daarnaast is het zeer aangeraden om te vasten op de 9e dag van Dhul-Hidjah, ook wel de Dag van 'Arafah genoemd. Waarop Allaah Zijn religie vervolmaakt heeft. Het vasten op deze dag zal de zonden van twee jaar doen vervallen.

De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft namelijk gezegd:

"De beloning van Allaah (voor het vasten op de dag van 'Arafah) is dat Hij zondes vergeeft van het afgelopen jaar en het aankomende jaar." (Muslim).

Wat betreft degene die op de berg 'Arafah aanwezig is (d.w.z op Hadj); voor hem is het aangeraden om niet te vasten. Omdat de boodschapper van Allaah op de berg 'Arafah stond en hij vastte niet.

En ten slot: Eén van de meest belangrijke zaken om gedurende deze tien dagen te doen is oprecht berouw tonen aan Allaah en alle vormen van ongehoorzaamheid en zonde op te geven. Berouw betekent terugkomen tot Allaah en zich onthouden van alle daden, openlijk en geheim, waar Hij niet van houdt, uit spijt voor wat er gebeurd is, het onmiddellijk opgeven en vastberaden zijn er nooit in terug te vallen, stevig vasthouden aan de waarheid door te doen waar Allaah van houdt.

Als een moslim een zonde pleegt moet hij zich haasten om berouw te tonen, zonder uitstel. Ten eerste omdat hij niet weet wanneer hij zal sterven en ten tweede omdat de ene slechte daad tot een andere leidt.

Berouw op speciale momenten is erg belangrijk, want in de meeste gevallen richten mensen hun gedachtes gedurende deze tijden op aanbidding en willen graag het goede doen wat er toe leidt dat ze hun zonden inzien en spijt hebben van het verleden. Berouw is ten alle tijden een plicht, maar wanneer de moslim oprecht berouw combineert met goede daden gedurende deze dagen, is dit een teken van succes insha'Allaah. Allaah zegt namelijk in de Qur'aan:

"Maar hij, die berouw heeft, gelooft en goed doet, zal waarschijnlijk tot de geslaagden behoren." {28:67}
de 9e dag van djul hidja valt dit jaar volgens mij op 6 december insja-Allah, mocht dat niet het geval zijn dan laat ik dit weten bi hawlillah.

wens ieder van jullie een gezegende en vooral vergevingsgezinde 10 dagen toe!.

wa salaam

#6
Mededelingen / STEUN SMJ
08/10/2008 om 10:15:18
Assalamoe 3alaykoem Warahamatoe Allah Wabarakatoeh.

Bismillahi Rahmaani Rahiem.
'Alle mensen zijn dood, behalve degenen die kennis hebben; en al degenen die kennis hebben slapen, behalve degenen die goede daden verrichten; en zij die goede daden verrichten zijn bedrogen, behalve degenen die oprecht zijn; en degenen die oprecht zijn, zijn altijd in een staat van bezorgdheid.' [Imaam as-Shaafi?ie rahimahoellaah].


Wat is jouw doel in dit wereldse leven? Waar liggen jouw prioriteiten? Tot welke van de boven genoemde groepen behoor jij toe?

Broeders en zusters, Stichting Moslims Jongeren staat binnen enkele maanden op straat. Dan zullen er geen lezingen meer worden gegeven, noch lessen, informatieve bijeenkomsten etcetera. Dan zullen al deze jongeren die hier hard studeren en alles over ons prachtige geloof leren dit niet meer kunnen doen. Als dit niet wordt verholpen, gaat een groot gedeelte van onze toekomstige ummah verloren. Want de jeugd is de toekomst Insha'Allah.

Wie iets van zijn geld hieraan kwijt kan, zijn beloning ligt bij Allah tabaraka wa ta3ala. Het pand moet een gebedsruimte, bibliotheek en studiehuis worden Insha'Allah.


En weet dat wie helpt bij de bouw van een huis van Allah ta3al, een moskee dus, Allah djallah fie 3ulaa bouwt voor hem of haar een Paleis in het Paradijs. En weet dat een sadaka voor een zaak als deze, een sadaka is die voort duurt en dus langdurig is. Elke letter aan Koran die in dit pand wordt gelezen, elk gebed dat hierin wordt verricht, elke les die hierin wordt onderwezen, voegt hassanat toe aan jouw weegschaal. Elk persoon die hier leert, en dit weer doorgeeft aan een ander, en die weer verder, etcetera; dit alles zal hassanat blijven toevoegen aan jouw weegschaal. Zelfs na de dood, deze sadaka leeft altijd voort insha'Allah!!

Degene die schulden hebben, of even krap zitten raad ik dit af te doen. Want Allah, soebhana wa ta ala, zegt ons dat we eerst schulden moeten afbetalen voordat we met andere dingen gaan beginnen. En als je de intentie al hebt dit te doen indien je hiertoe in staat zou zijn geweest, dan wordt dit InshaAllah door Allah tabaraka wa ta3ala al gezien als een voltooide goede daad.

Baaraka Allahoe feekoem,

Assalamoe 3alaykoem Warahamatoe Allah Wabarakatoeh.

Contactgegevens:

Stichting MoslimJongeren

Schönberglaan 12

3533 JD te Utrecht

Telefoon: 0643448372

Giro: 3234066 t.n.v. Stichting MoslimJongeren

E-mail: Steun@moslimjongeren.nl
#8
Muziek / anasheed/amdah in het tamazight
13/09/2008 om 10:12:40
ismael balhouch..een geweldige anasheed zanger..zijn teksten raken mij echt elke keer weer.

http://nl.youtube.com/watch?v=8zr7-fhaO2Y&feature=related


ps; wie heeft dit liedje voor mij en kan die voor me uploaden??

wa salaam.
#9
Ik ben met spoed op zoek naar de telnr van;

siham; arrows
latifa;mouslati
kalthoum; weet nick even niet meer
ikram; tama/thalwiest
hafida; salima

ikram heb je vaker geprobeerd te bellen maar krijg steeds je vm.

meiden als jullie dit lezen pm me even svp.
hoop dat jullie 12 juli niet op vakantie zijn :).

mocht iemand anders me hiermee kunnen helpen, heeeeeeeel graag.

gegroet
#10
Taal / weet iemand...
07/05/2008 om 21:42:41
of er een boekje/cdrom bestaat tamazight voor beginners??

alvast hartelijk dank.
#12
Politiek / mohammed VI spoorloos?
24/02/2008 om 21:35:53
heb de discussie niet helemaal gevolgd, maar heb begrepen dat mo al een paar dagen "verdwenen"..is

weet iemand hier meer over?
#13
In de media / Little Mosque On The Prairie
23/02/2008 om 15:12:19
best leuk programma.

hier een aflevering over niqaab

http://nl.youtube.com/watch?v=5aE2EMnPqVQ&feature=related
#14
Babbelhoek / ab & sal
03/02/2008 om 21:05:24
http://nl.youtube.com/watch?v=ofHJEiqRxR8

kwam echt niet meer bij...

"eigenlijk is het haxec haxec in je training paxec paxec"....

geweldig.
Extremisten in debat : Ab & Sal vs Dewinter
http://nl.youtube.com/watch?v=ivQHVt3dL8E&feature=related

#15
Babbelhoek / kan iemand mij even helpen...
20/01/2008 om 15:57:11
kan iemand mij vertellen hoeveel euro een engelse pond is??

stel ik heb 18,95, hoeveel euro's zijn dat??

hartelijk dank.
#16
Mededelingen / morgen aashuraa inchAllah.
16/01/2008 om 12:13:13
Wat is 'Aashuraa?

Het vasten van deze dag is ter nagedachtenis van de dag waarin Allaah subhaanahu wa ta'aala Moesa 'alayhis salaam en zijn volk redde van Farao en zijn leger. Tijdens de achtervolging van Moesa 'alayhis salaam en zijn volk, verdronk Farao met zijn leger tot de laatste man. Ze hebben alles achter gelaten: tuinen, bronnen, korenvelden en alle mooie plaatsen. Allah (swt) zegt:

"Hoeveel tuinen en bronnen lieten ze achter! De korenvelden en de schone plaatsen! En de aangename dingen, waarvan zij genoten! Zo was het, maar Wij deden ze een ander volk erven. De hemel en de aarde weenden niet om hen noch werd hun uitstel gegeven." (Quran 44:25-29)

Er zijn mensen die deze dag als een feestdag beschouwen waarin geofferd wordt. Zo zijn er ook mensen (Shi3a's in Irak bijv) die deze dag beschouwen als een dag van verdriet en gehuil, waarin men zich uit verdriet opzettelijk verwondt door zwaarden en kettingen! Zij denken dat op deze dag Imaam Housayn radiallahu 'anhu, de kleinzoon van de profeet, werd gedood.

Dit is alles behalve de bedoeling van de Islaam. De betrouwbare bronnen leren ons namelijk dat de profeet sallallahu 'alayhi wa sallam deze dag vastte en niet van deze dag een feestdag of een dag van verdriet maakte.

Allaah subhaanahu wa ta'aala zegt wat betreft het opvolgen van de profeet sallallahu 'alayhi wa sallam:

...En wat de boodschapper u gebracht heeft, neemt het en wat hij u ook verbiedt, onthoudt u daarvan... (Koran 59:7)

Een daad dat onterecht toegevoegd is aan de islam zal door Allaah niet geaccepteerd worden. De profeet sallallahu 'alayhi wa sallam zei hierover:

"Wie aan deze zaak van ons iets toevoegt, wat er niet bij hoort, zal daar zelf de gevolgen van ondervinden." [Buchari en Moesliem]

Overleveringen over de profeet sallallahu 'alayhi wa sallam en het vasten op 'Aashuraa:
Er is authentiek overgeleverd in de Soennah van de profeet sallallahu 'alayhi wa sallam die heeft gezegd:
"Als ik tot en met het volgende jaar blijf leven dan vast ik voorzeker de 9e!"

Ibn 'Abbaas radiya Allahu 'anhu heeft hierover gezegd:
“Hij bedoelt dat hij dan de 9e tezamen met de 10e zal vasten!”

De voortreffelijkheden van het vasten op 'Aashuraa:

De profeet sallallahu 'alayhi wa sallam zei hierover:

"Wie ook maar op op de dag van 'Aashuraa vast, hem vergeeft Allaah zijn zonden van vorig jaar.'' [Moesliem]

Abu Qatada radiya Allaahu 'anhu heeft het volgende overgeleverd van de Profeet sallallahu 'alayhi wa sallam:
"Vasten op de dag van 'Arafah is voor Allaah gelijk aan twee jaar vasten, het voorafgaande jaar en het daarop volgende jaar. Het vasten op de dag van 'Aashuraa is voor Allaah gelijk aan het voorafgaande jaar ." [Sahieh Moesliem]
"Toen de Profeet sallallahu 'alayhi wa sallam in Medina aankwam vond hij de Joden vastend aan op de dag van 'Aashuraa. Hij zei aan hen: "Wat is dit?" Zij zeiden: "Een grote dag. Allaah redde Moesa en de stammen van Israël van hun vijanden op deze dag en daarom vastte Moesa op deze dag." De profeet sallallahu 'alayhi wa sallam zei: "Wij hebben meer recht op Moesa dan jullie." Zo vastte hij op die dag en gaf de opdracht tot de mensen om op die dag te vasten." [Al-Bukhari,Moesliem, An-Nasai en Ibn Madjah]
Abu Hurayra radiya Allaahu 'anhu vermelde dat de profeet sallallahu 'alayhi wa sallam zei: ''De beste tijd om te vasten na de maand Ramadaan, is de maand van Allaah subhaanahu wa ta'aala die jullie Muharram noemen, en het beste gebed na het verplichte gebed, is het nachtgebed.''
#17
Deze studie mag u niet missen!
De studie die wij vanaf januari 2008 aanbieden is bedoeld om u te begeleiden en in staat te stellen om op eigen kunnen een diepgaandere bestudering van de Koran te maken.

In deze studie wordt de Koran van kaft tot kaft bestudeert. Middels een thematische exegese wordt er een analyse gemaakt van al de 114 soerah’s van de Koran. U krijgt inzicht in de achtergrond, context en inhoud van iedere soerah en haar verzen. Hierdoor kunt u de Koran duidelijker en makkelijker begrijpen. Tegelijkertijd wordt ook de universele goddelijke boodschap op een stimulerende en interessante wijze gepresenteerd.

Wie geen of beperkte toegang heeft tot Koranexegeses, of niet alleen afhankelijk wil zijn van Koranvertalingen, zal deze studie als een onmisbare begeleiding ervaren.

 

Methode van de studie
De teksten zullen van begin tot eind thematisch uiteen worden gezet. Dit houdt in dat de teksten die 'bij elkaar horen' worden uiteengezet en vervolgens wordt er naar het nieuwe 'tekstblok' gegaan. Op deze wijze krijgt u een goed overzicht over de samenhang en structuur van de Koran. Doordat op deze wijze wordt gewerkt wordt het ook begrijpelijker en makkelijker om intertekstuele verbanden te leggen.

De uiteenzetting van de teksten is voornamelijk gebaseerd op de werken van de twee bekende Koranexegeten: Al-Tabari en Ibn Kathir.
Voor de informatie over bijvoorbeeld de achtergronden en specifieke teksten worden door de docenten ook andere werken geraadpleegd. Hierbij valt dan onder andere te denken aan hadiethwerken, werken over de Koranwetenschap en biografische werken over de Profeet Muhammad (Allah's vrede en zegeningen zij met hem). Bovendien zal tijdens de studie aan de cursisten bekend worden gemaakt wat voor werken zij nog meer kunnen raadplegen.


Studiemateriaal
Gedurende de studie/colleges zal gewerkt worden vanuit de Koran (met Nederlandse vertaling) zelf. Het hebben van een Koran (met vertaling) is dus een vereiste.


zie > http://www.daralilm.nl/v3/index.php/Studies/De-Koran-van-Kaft-tot-Kaft-in-18-weken.html


wie weet zie ik je daar :)

de profeet vzmh zei; "Zoek kennis ook al moet je helemaal naar China".
ook zei hij; "het is een plicht voor elke moslim om kennis te vergaren".

(Bouchari en Muslim)
#18
Algemeen / leer hier doe'aa
11/01/2008 om 14:29:45
Een paar doe’aa voor verschillende gelegenheden.
Kamal Uddin heeft ze op een rijtje gezet.
Ik zal de tekst hier plaatsen met de Nederlandse vertaling.
Zo leer je de uitspraak en de betekenis.


http://rapidshare.com/files/82955889/Supplications__www.moslim.nl.tt_.mp3.html


Smeekbede bij het opstaan;

“Alhamdoe lillahi-ladzie ahjana ba’da ma amatana wa ilaihin noesjoer.”

Lof zij Allah, Die ons leven heeft gebracht nadat Hij ons de dood  gebracht heeft en tot Hem is onze terugkeer.

Smeekbede voor het binnentreden van een toilet;

“(bismillah) Allahoemma innie a’oedzoe bika minal goebtsi wal gaba’its.”

( In de naam van Allah) O Allah ik zoek mijn bescherming bij U tegen de onreine mannelijke en vrouwelijke geesten.

Smeekbede als men het toilet verlaat;

“Ghoefranak.”

Ik zoek Uw vergiffenis.

Smeekbede voordat men met de woedoe begint;

“Bismillah”.

In de naam van Allah.

]Smeekbede als men de woedoe voltooid heeft;

“asj-hadoe la ilaha illalah wahdaoe la sjariekala, wa asj-hadoe anna Moehammadan ‘abdoehoe wa Rasoeloe”.

Ik getuig dat er geen god is dan Allah, Hij heeft geen deelgenoten en Ik getuig dat Moehammad Zijn dienaar en Zijn Boodschapper is.


“Allahoemadj’alnie minattawwabiena wadj’alnie minal moetathahhirien”.

O Allah, plaats mij onder diegene die tot U terugkeren en plaats mij onder diegene die gereinigd zijn.

Smeekbede bij het veraten van het huis;

“Bismillah tawakkaltoe ‘alallah, wa la hawla wala qoewwata illa billah”.

In de naam van Allah, ik leg mijn vertrouwen in Allah, er is geen kracht of macht behalve bij Allah.

Smeekbede als men de moskee binnengaat;

“Allahoemma â€"aftahlie abwaba rahmatik”.

O Allah open voor mij de deuren van Uw genade.

Smeekbede bij het verlaten van de moskee;

“Allahoema innie asaloeka min fadhlik”.

O Allah, waarlijk ik vraag U om Uw gunsten.

Smeekbede na het voltooien van het gebed;

“astighfiroellah, astighfiroellah, astighfiroellah â€" Allahoema  Anta-Salamoe wa minka â€"Salaam, tabarakta ja dzal-djalali wal-ikram”.

Ik zoek de vergiffenis van Allah (drie keer), Allah U bent de vrede en van U komt vrede. U bent gezegend. O, Eigenaar van de Majesteit en de Eer.

Smeekbede voor de dode tijdens het begrafenisgebed;

“Allahoemmaghfir li’hajjina wa majjitina, wa sjahidina wa gha’ibina. Wa shagierina wa kabie-riena, wa dzakarina wa oentsana.
Allahoemma man ahjajtahoe minna fa ahjihi alal Islam, wa man tawaffaitahoe minna fatawaffahoe ‘ala iman”.

O Allah, vergeef onze levenden en onze doden. Degene die met ons aanwezig zijn en degene die afwezig zijn, onze jongeren en onze ouderen, onze mannen en onze vrouwen. O Allah iedereen onder ons die U leven geeft, geef hen leven in de islam en ieder die U van ons wegneemt, neem hem weg in het geloof.

Smeekbede voor het slapen gaan;

“Allahoema , Bismika amoetoe wa ahja”.

O Allah, in Uw naam sterf ik en leef ik.

(even ter aanvulling voor het slapen gaan een kom maken van je handpalmen, blaas daar zachtjes in en citeer soerah al â€"ikhlaas, soerah al falaq en soerah an nas).  Slaap lekker :)
#19
Verhalen / verhalen met een moraal.
10/01/2008 om 21:50:53
Ik weet dat niet iedereen islamitische verhalen die angst zaaien of  aansporen tot bezinning waardeerd maar toch wil ik er een aantal met jullie delen.

niet alle verhaaltjes gaan over wat haram is, maar zijn juist een bewijs hoe Genadevol Allah swt is. persoonlijk hou ik meer van verhalen die weerspiegelen hoe prachtig onze dien is en hoeveel Allah swt eigenlijk van Zijn dienaren houdt.

heb ze vandaag gelezen en vond ze echt tbarkellah geweldig.

Er is overgeleverd dat Musa (Mozes) 'alayhi salaam, samen met het volk Bani
Israel in de woestijn verwonderde over de enorme droogte. Tegelijkertijd hieven
ze allemaal hun handen ten hemel en smeekte voor een gezegende bui. Tot de
verbazing van Musa ('alayhi salaam) en het volk Bani Israel, zagen ze dat de
paar wolken die er waren verdwenen, de hitte kwam omlaag, en de droogte werd
sterker.

Er werd aan Musa ('alayhi salaam) geopenbaard dat er een zondaar onder de volk
van Bani Israel bevond en die Allah Subhana wa ta'ala voor meer dan 40 jaar
ongehoorzaam is. "Laat deze persoon weten dat hij de groep moet verlaten," Allah
Subhana wa ta'ala zei tegen Musa ('alayhi salaam). "Alleen dan zal ik jullie
regen geven."

Musa ('alayhi salaam) riep uit naar de gehele groep, "Er is een persoon onder
ons die Allah Subhana wa ta'ala voor meer dan 40 jaar ongehoorzaam is geweest,
laat deze persoon zichzelf verwijderen van de groep want alleen dan zullen we
gered worden van deze droogte."

Deze persoon, wachtte, keek links en rechts, hoopte dat iemand anders naar voren
zou stappen... Maar niemand stapte naar voren. zweet liep van zijn voorhoofd en
hij wist dat hij degene was waarover Musa ('alayhi salaam) het had.

Hij dacht bij zichzelf, "Als ik bij de groep blijf zitten dan zullen we allemaal
vergaan van de dorst; Maar als ik naar voren stap dan zal ik vernederd zijn voor
eeuwig.

Hij ging met zijn handen in de lucht en met oprechtheid en intentie, schaamte,
tranen op beide wangen zei hij, "O Allah, heb genade met me! O Allah, bedek mijn
zonden! O Allah, vergeef mij!"

Musa ('alayhi salaam) en de volk Bani Israel wachtte op het moment dat de
zondaar naar voren zou stappen, maar de wolken stapelde op en er viel regen.
Musa ('alayhi salaam) vroeg aan Allah Subhana wa ta'ala, "O Allah, je hebt ons
gezegend met regen zonder dat de zondaar niet naar voren is gekomen."
Allah Subhana wa ta'ala antwoordde, "O Musa, het is de berouw (At-Taubah) van
deze persoon dat ik jullie heb gezegend met regen."

Musa ('alayhi salaam) wilde weten wie deze gezegende persoon was, "hij vroeg,
"laat hem aan mij zien Allah!
Allah Subhana wa ta'ala antwoordde, "O Musa, ik heb zijn zonde voor 40 jaar
verborgen gehouden, denk je dat ik hem na zijn Taubah tentoon ga stellen?"
#20
een lagerhuis debat over "geloofsbeleving" 2008.

waar; hart van noord, trumanlaan 60 c  > kanaleneiland/utrecht
wanneer; zondag 30 dec 2007
hoe laat; 12.30 - 16.30
voor wie; meisjes en vrouwen in de leeftijd 14 tot 30 jaar.
programma;
inleiding thema
toneelstuk "eigen ik".
publiektest
debat met gehele publiek
samenvatting publieksdebat en lezing door zuster Oem zakaria
informeel na praten met hapjes en drankjes

entree; â,¬1, gaat naar goede doel

meer info; www.al-amal.nl of bel 06-29116072ps; meiden van halal zullen ook aanwezig zijn.


wa salaam