-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Kamal25

#1
Doodsbang zijn ze. Het echtpaar Vet in de Kolenkitbuurt doet al jaren geen oog meer dicht, omdat onbekenden al negen jaar het leven van Loes en Nico tot een hel maken, schrijft De Telegraaf.
De inhoud van het artikel wordt onderschreven door een foto van het echtpaar voor een bekladde deur..

Yeah right;

http://www.geenstijl.tv/2007/05/rutger_ontdekt_joodse_voordeur.html

Wa Azul.

--------------------------------------------------


;D Azulist 4 Life ;D
#2
In de media / Wat een walgelijke gast..
13/05/2007 om 18:09:22
Glenn Back.

http://www.youtube.com/watch?v=KtG7-0mKG4c

Wa Azul.
--------------------------------------------------


;D Azulist 4 Life ;D
#3
Cultuur / Maghrebia Berberspecial
06/06/2006 om 15:10:03
http://www.maghrebia.nl/Wa Azul.
--------------------------------------------------


;D Azulist 4 Life ;D
#4
Floods destroy homes, kill six in Morocco

RABAT, May 27 (Reuters) - Floods caused by torrential rains have destroyed homes and left six people dead in a poor region of southeast Morocco, officials said on Saturday.

Three nomads were killed when the cave they were sheltering in collapsed near the town of Rich in the region of Er-Rachidia, while three other people died in Merzouga on Friday, according to state news agency MAP.

It said many of the destroyed homes were made of pise, a mixture of dried clay and gravel or straw.

Emergency services were on the scene but many roads were blocked and several villages still cut off on Saturday afternoon, according to members of a local human rights group.

They said 60 homes had been seriously damaged by the floods.

Bouts of often heavy rain in Morocco this year have broken a prolonged period of drought and high temperatures that withered crops.
http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L27608161.htm

Six dead in Morocco floods
Rabat - Six people have died in heavy rain and floods which have swept the Moroccan province of Er Rachidia, 500km south of Rabat, in recent days, officials said on Saturday.

Four people were killed when the cave they were sheltering in collapsed, a camel breeder drowned and a man was electrocuted while trying to restore power in a small hotel.

Officials said 15 houses have collapsed since the rain struck on Thursday and Friday.

The local authorities had set up an aid centre in the area.

Er Rachidia lies in a semi-arid region and has not seen such rain since the 1970s, officials said, adding that a nearby dam was now completely full. - Sapa-AFP
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=85&art_id=qw1148738401348R131

Wa Azul.
--------------------------------------------------


;D Azulist 4 Life ;D
#5
Achter wederopbouw in Marokko schuilt ellende
De vrouwen hebben hun witte rouwkleding afgelegd en dragen weer kleurrijke djellaba's. De vier seizoenen hebben de scherpste kantjes van het leed om het verlies van zeshonderd levens afgevijld. De puinhopen van ingestorte huizen zijn opgeruimd, stoepen worden weer aangelegd.

Overal in het vorig jaar februari door een aardbeving getroffen noorden van Marokko heerst de opgewekte stemming van wederopbouw. Maar wie de bedrijvigheid in de stadjes de rug toekeert en het platteland intrekt, ziet dat achter die optimistische façade nog veel ellende schuilgaat.

Van de dertienduizend gezinnen die door de aardbeving dakloos werden, wonen er nog steeds twee- tot drieduizend in een tent. Zij hebben van de overheid de drie miljoen dirham compensatie voor de schade (zo'n drieduizend euro) nooit gehad en leven onder barre omstandigheden. Het geld dat onder meer in Nederland is ingezameld voor de getroffenen blijkt slechts een druppel op de gloeiende plaat.

Voor een nieuwbouwproject van 87 huizen â€" bekostigd van de 370.000 euro die door de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, de Marokkaanse gemeenschap in Den Haag en Rotterdam en de hulporganisaties Cordaid/Mensen in Nood en Kerk in Actie werd ingezameld â€" zijn de allerarmsten uitverkoren. "Een moeilijke selectie, want iedereen is hier arm", zegt architect Mohamed Cheikh, die aan het project meewerkt.

Voor wie niet werd geselecteerd, rest de tent. Misschien voor het leven. Afgelopen winter was het bitterkoud in het Rifgebergte en lag er een dikke laag sneeuw op de doeken. Nu brandt de zon ongenadig. De aanvankelijke berusting bij de Berberplattelandsbevolking slaat steeds vaker om in woede. Het broeit in de boerengehuchtjes in de bergen. Protest wordt hardhandig neergeslagen door ME'ers en het wemelt overal van agenten van voornamelijk Arabische afkomst.
De aardbeving heeft het aloude breukvlak tussen de opstandige Berberbevolking uit het noorden en de Arabische overheid in Rabat weer pijnlijk zichtbaar gemaakt.

[Bron: © Haagsche Courant 6 juni 2005 - Floor de Booys]
#6
Handige tips / Films downloaden
08/05/2005 om 22:54:34
Waar kan dit?

--------------------------------------------------


;D Azulist 4 Life ;D
#7
El Hizjra-literatuurprijzen uitgereikt

In de Openbare Bibliotheek in Amsterdam zijn zondag voor de dertiende keer de El Hizjra-literatuurprijzen uitgereikt. De prijs is bedoeld voor jong talent van Marokkaanse en Arabische afkomst. De Amsterdamse wethouder Aboutaleb (Integratie) reikte de zes eerste prijzen uit.
De gelukkigen hebben een masterclass en een bescheiden geldprijs gewonnen. Bovendien zien zij hun verhalen en gedichten terug in de bundel 'Vrijpostige brieven in een dwaze tijd', waarvan het eerste exemplaar zondag naar de wethouder ging.

De jury bekroonde Mounia Benyadine uit Amsterdam voor het gedicht 'Als ik een kunstenaar zou zijn...' en drie andere gedichten zonder titel in de categorie poëzie 15-18 jaar. Yasmina el Haddad uit Rhenen won de eerste prijs voor het gedicht 'Afrikaanse continentale overpeinzingen en onstuimigheden in midden augustus' in de categorie poëzie 19-25 jaar. Johanna de Graaf Bierbrauwer kwam met haar cyclus van korte titelloze gedichten als beste naar voren bij poëzie 26 jaar en ouder.

De jury oordeelde dat Fatima Boutoutouh uit Eindhoven met het verhaal 'Mijn vader, de man' de prijs verdiende in de categorie proza 19-25 jaar en Rachida Ahali uit het Belgische Mortsel won de jury voor zich met het verhaal Rahmatallah voor proza 26 jaar en ouder.

Voor poëzie Arabisch en proza Arabisch bekroonde de jury twee mannen. Tijanib Boulaouali uit Amsterdam won de prijs voor poëzie met het gedicht 'Herinnering aan een levend begraven liefde'. Samir Ahmed uit Den Haag was de beste in de categorie proza Arabisch met het verhaal 'Een gewone dag'.

De jury zag dit jaar opnieuw een toename van het aantal Nederlandstalige inzendingen. In de beginjaren van de El Hizjra-prijs stuurde het merendeel nog Arabisch werk in.

Winnaars:
---------
Mounia Montana uit Amsterdam. Mounia is geboren in 1987.
Yasmina el Haddad uit Veenendaal. Zij is geboren in 1981 te Rhenen.
Fatima Boutoutouh uit Amsterdam. Fatima is van Riffijnse afkomst. Zij is in 1981 geboren te Eindhoven.
Johanna de Graaf Bierbrauwer uit Alphen aan de Rijn. Johanna is geboren in 1969 te Beirut.
Rachida Ahali uit Mortsel, Belgie. Rachida is geboren in 1973.
Tijanib Boulaouali uit Amsterdam, Tijanib is geboren in 1973. Hij schrijft in het Tamazight en in het Arabisch.
Samir Ahmed uit Den Haag. Samir is in 1964 geboren in Bagdad, Irak. Hij schrijft poëzie en korte verhalen in het Arabisch.

Bron: ANP, zondag 17 april 2005

------------------------------------------------------

;D Azulist 4 Life ;D

#8
Marokkanen worstelen met roerig verleden

In een zaaltje in El Hoceima wachten zo'n tweehonderd mannen en een enkele vrouw op het begin van de bijeenkomst waarop slachtoffers van de schendingen van de mensenrechten in Marokko hun getuigenis zullen afleggen. In de deuropening drommen nog tientallen mannen samen.
Een man van in de tachtig vertelt over de martelingen die hij in 1958 onderging. "Ik was als leraar in Tétouan toen ik gearresteerd werd. Ik werd ervan beschuldigd dat ik wapens smokkelde voor de opstandelingen van het Djais et-Tahrir, het bevrijdingsleger. Ze hebben me bewerkt met electrische schokken, me mijn tanden uit mijn mond geslagen en ik ben een oog verloren. Ik heb daarna nooit meer normaal kunnen werken. Het werd me afgeraden een klacht in te dienen. Dat zou alleen maar meer problemen opleveren."

De roerige periode kort na Marokko's onafhankelijkheid in 1956 houdt de gemoederen nog hevig bezig. Een opstand tegen koning Mohamed V, die het volgens velen op een akkoordje had gegooid met de voormalige bezetters, Spanje en Frankrijk, werd bloedig neergeslagen door kroonprins Hassan II. Honderden mensen kwamen om het leven. Het leger deelde voortaan de lakens uit. In de regio van het Rifgebergte was de onderdrukking het hardst. Als gevolg daarvan trokken duizenden bewoners naar Europa.

Koning Mohammed VI wil een streep zetten onder het barbaarse verleden. Een staatscommissie hoort slachtoffers. Die mogen echter geen namen noemen van de verantwoordelijken voor martelingen, detenties en verdwijningen. Veel burgers zijn het daarmee niet eens. Vandaar dat men in El Hoceima zelf op zoek gegaan is naar de waarheid.

Organisator Ali Benzian: "Hiermee willen we aan de autoriteiten duidelijk maken dat we alleen met onze geschiedenis in het reine kunnen komen als we man en paard noemen. Veel mensen die verantwoordelijk zijn voor de misdaden uit het verleden zijn nog in functie. Zij moeten zich voor de rechter verantwoorden voor wat ze gedaan hebben. Er moeten niet alleen een paar slachtoffers gehoord worden, zoals bij de officiële commissie gebeurt, maar allemaal."

Sietske de Boer
Bron: De Gelderlander, 5 januari 2005
#9
Muziek / Muhemmed Amezyan
05/01/2005 om 13:25:41
"aah Muhemmed Amezyan muthed zith ittan"

Vinden jullie dit nummer van Ayned nou ook niet mooi? :)


-----------------------------------------------------------------------------

;D Azulist 4 Life ;D
#10
Algemeen / Hoezo 'Arabische telefonisten'?!
30/11/2004 om 16:22:30
Arabische telefonisten bij meldlijn
Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem krijgt vanaf maandag hulp van Arabisch sprekende telefonisten.
Sinds de moord op Theo van Gogh krijgt de tiplijn veel meer tips binnen over terreur, veiligheid en wapenhandel. Met de Arabisch sprekende medewerkers hoopt het meldpunt meer informatie te krijgen uit de Marokkaanse gemeenschap.

"Mensen in die milieus kunnen informatie hebben over criminaliteit. Dat hoeft niet eens terreur te zijn. Die tips willen we niet missen", licht een zegsman toe. 100 van de 560 meldingen in 2004 van opmerkelijke samenscholingen kwamen in de maand november binnen.

Bron: AT5

Ik wil de tips over m'n terroristische nederlandse buurman in het Tmazight kwijt kunnen!

-------------------------------------------------------------------------

;D Azulist 4 Life ;D
#11
Algemeen / "Stemmen is haram"
29/11/2004 om 22:03:57
Statement van de dag!

---------------------------------------------------

;D Azulist 4 Life ;D
#12
Taal / Een nieuw blad in het Tamazight?
21/02/2004 om 20:17:14
http://www.kabyle.com/article.php3?id_article=8327

Of begrijp ik dat verkeerd?

:S

(kan niemand dit vertalen...admin ;-) )