-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Ghost

#1
Azul,

Ben geen fan van de politieke stijl van Marcouch en zeker niet van zijn gedecimeerde partij maar dit doet hij toch heel goed. Niet om te azijnpissen maar ik hoorde veel overbodige Arabische woorden, mesmuh ipv zemadh bijv. Wat zou er volgens jullie nog verbeterd kunnen worden?

Atigidh tfuxt bedoelde hij volgens mij atuyad di tfuxt, soms kwam het er wat hoekig uit. Maar nog altijd beter dan Abu Bruinhemd natuurlijk die niet verder komt dan Oum Kaltum odes.


https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=4TC9P06u9QU
#2
.
#4
http://www.ad.nl/dossier-utrecht/bij-alfitrah-ging-het-alleen-nog-maar-om-geld-geld-en-geld~ad52053a/


Dat sommige moslims niet door hebben dat dit soort moskeeën money-making-machines zijn, kan ik nog volgen. Iedereen mag verdienen aan de dommen. Maar ik begrijp niet dat die baardaapimam van een Suhayb Salam minimaal één tarificht als vrouw heeft, zelfde dame die enkele jaren geleden in het nieuws kwam omdat ze een ik-wil-geen-handen-schudden-rechtszaak verloor:

http://vorige.nrc.nl//binnenland/article1817995.ece/Hoofddoek_mag,_handen_schudden_moet

Welke fokking Arifi, broer of vader, laat zijn zus c.q. dochter met zo een lelijke hatende geldbeluste obesitas baardaap arabhoerenkind trouwen?? Als je 1 druppel eer in je bloed hebt sla je allle tanden bij zo een gast uit zijn bek als hij bij je ouders voor de deur staat voor je zus/dochter.

Verklaar deze ellende, brand los.
#5
Azul,

De kinderen van mijn zussen die met awayigher getrouwd zijn zeggen vaak "chigh donit" als ze de patat met mayo achter hun kiezen hebben. Aiths3aid kennen/gebruiken dit woord niet dus ik heb heel lang gedacht dat dit een soort babygebrabbeltmazight was, totdat ik een volwassen awayigher het woord "donit" hoorde gebruiken. Ik kon uit de context van de zin en tussen alle "mux te gids" in het gezelschap door niet halen of dit woord "genoeg" of "veel" betekent.

"Donit" als synoniem van "attas" zou ik niet logisch vinden want awayigher zeggen ook attass. Donit zou dan synoniem voor chfa/kfa zijn, maar volgens mij gebruiken awayigher ook kfa voor genoeg.

Wat betekent "donit"?

Voor de Tmazightvirtuozen op dit forum zal dit een inkoppertje zijn maar mijn dank is groot als iemand zijn licht hierop wil laten schijnen.

Sram khauwm mara