-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Lezer

#1
Ik wist dat je wordpress themes ook voor blogger kunt vinden. De layout is nu veel beter. Het lijkt me nu een deftige site geworden. Ik zie zelf drie minpunten in mijn blog:

reacties vorm is problematisch slecht bij blogger.
De url is niet professioneel.
Facebook comment wil niet configureren met de blog.

Heb je ook feedback?

Neem een kijkje:
http://amazigh-cause.blogspot.com/

Wil je weten hoe je zoiets kunt maken? Helemaal gratis. Een webdomein kan je aankopen via blogger zelf voor tien euro per jaar!! (dat moet ik later ook kopen/huren).
#2
strijder / activist.
#3
Dat zou ik geen wetenschappelijk onderzoek noemen.
#5
Citaat van: Señor Canardo 404 op 14/03/2012 om 22:12:38
Ironisch, dat uitgerekend in hetzelfde jaar dat de Imazighen in Noord-Afrika een ware renaissance meemaken, de Amazigh community hier op amazigh.nl een stille dood lijkt te zijn gestorven....
Ja, op 25/06/2010  (bijna twee geleden) heb ik hier een topic over gestart.
http://www.amazigh.nl/awar/index.php?topic=14207.0

Terwijl de moederland een climax scenario aan het ontwikkelen was, was amazigh.nl aan het winteren. tawiza.nl is verdwenen, syphax.nl is gekrimpt tot een microscopische website. Microwebsites zijn ontstaan, maar bleken heel beperkt lijdend aan regionalisme of technische tekorten.

Ik ben op alle websites geweest, en kan de situatie als volgt beschrijven.
het forum van amazigh.nl start met heel actieve en enthousiaste leden, dat was zijn sterke punt. Het portaal amazigh.nl is zwak gebleven, en ondanks alle aanpassingen heeft het nog altijd een zwakke uitstraling.
In plaats van de groei van amazigh.nl/awar is hij gezakt en bijna bevroren. De oorzaak lag in het beheer van het forum (in welke mate, zou ik niet weten). Het beheer is onprofessioneel omgegaan met het beheer. Veel Berbers uit arabo-islamitisch gezinde hoeken zijn hier beland om de tolerantie te promoten op hun eigen manier. Ze stootten dan met de tegenovergestelde mensen. De beheer had geen logische instrument om in te grijpen, en was afhankelijk van haar zin. Veel Berbergezinden zouden vertrekken, de arabo-islamitische gezinden hadden dus geen reden meer om hier te blijven.
Het beheer stelde zich voor ook als "zonder interesse". We doen dit als bijzaak, en dat is ook zo gebleven. Intussen gaat amazigh.nl ook knoeien met technische zaken. Misschien door financiele redenen gaan ze rare urls genereren. amazigh.nl wordt nu een IP (onthoud het maar). Nu nog altijd een technische mysterie voor mij, amazigh.nl/awar zonder www leidt niet meer naar het forum.

Het zou ook waar zijn dat amazigh fora of websites niet de nodige mogelijkheden hebben om te groeien. Invloedrijke amazigh organizaties slagen er nog niet om een succesvolle websites te hebben. en de meesten verdwijnen. De conclusie die ik hieruit trek is: de publiek is beperkt. de meeste berbers leven in achtergestelde gebieden waar er amper elektriciteit (of er zelfs geen) is, de computer is een dure luxe. analfabetisme onder hen hoeft geen bewijs. dus het grootste deel van de publiek valt gewoon weg. Van het gedeelte dat overblijft, zouden we verschillende aftakkingen hebben: mensen die zich helemaal niet interesseren in zulke zaken, mensen die zich wel interesseren maar erover lezen of schrijven is een sukkelwerk voor hen is. Mensen die ertegen zijn, omdat ze zich enkel als marokkanen of moslims definieren. Er rest nog een groepje van mensen die zich wel intereseren en erover schrijven. Een micro-groep in verhouding. Geconfronteerd met slecht beheer, onduidelijk richtlijnen, tekort aan informatie, technische hindernissen en dan is er geen sprake meer van een doelpubliek.
#6
Citaat van: Tabekoyt op 25/02/2012 om 20:54:15
Site doet 'm niet.
Mijn tebekoyt, die mens is misschien een machine, hij kopieert een eerdere bericht en herpost het met een link. Het is dus een spammer, en zal je nooit beantwoorden.
#7
Vrouwen / Re: Minder vrouwen op het forum
18/03/2012 om 11:42:46
Citaat van: Tabekoyt op 28/02/2012 om 18:13:50
Ga toch heen! Ira ma thra7ed ar bitelma ifghak e7sen!
Haha, klinkt toch schattig van jou. Het was toch niet slecht bedoeld. Ik heb niets tegen mensen die een lage IQ hebben, want mijn IQ zelf is niet zo donderend. ;)
#10
@Ifri, je maakt je gewoon belachelijk met zo'n topics en stellingen.
#11
Algemeen / Re: Internet tara iwdan qafran !
01/11/2011 om 12:08:56
Dat tast ons denkvermogen, maar negatief is onwaarschijnlijk.
#12
Vandalen werden verslagen door de byzantijnen. Tot zover ik weet troffen de muslims geen vandalen in noord afrika.
#13
meestal bebaarde mensen die zelfs niet op een deftige manier met gemeenteambtenaar kunnen spreken. maar de intenties van de grootmachten wel kunnen blootstellen; en de wereld  het juiste pad aanwijzen

Dat die mensen vliegtuigen stuurden omdat ze gecharmeerd waren door de berbers gelooft geen aap. Maar het doet er niet toe, dat het beter is de dictator uitzetten, dan hem de ogen van zijn volk eruit te laten halen.