-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - *****

#1
Feedback / Re: privacy
19/07/2006 om 19:21:14
Ik ga maar, kan je even fijn het laatste woord nemen. Dan heb je tenminste nog iets, zielepiet.
#2
Feedback / Re: privacy
19/07/2006 om 19:19:17
Nou kom op schijterd, durf je me niet te bannen met je zieke dramatische rotkop.
Steek die vieze roddelkop maar in je aangekoekte reet, oh nee toch maar niet want dan kan je er niet meer in genomen worden. Oh ja toch wel dat aarsgat is uitgewoond en er is plek voor tien.

Zo, Tamza stijl. Mooi he? Ik zelf vind het nogal walgelijk, ga nu even mijn dochen, wat zal die Tamza ziek zijn van zichzelf want zij doet dit met regelmaat om haar "schrijftalent" te etaleren.

Kom op, ban me dan, als je durft, lafbek.
#3
Feedback / Re: privacy
19/07/2006 om 19:14:49
Je hebt je verhaal nu.
#4
Feedback / Re: privacy
19/07/2006 om 19:13:12
Citaat van: 3abbesBuhakus op 19/07/2006 om 16:31:45
Er is maar 1 administrator op dit forum, en die heeft het veel te druk om andermans pm's te lezen.
Moderators kunnen dat soweerso niet! De Administrator kan eventueel pm's lezen mits daar specifiek toestemming voor is afgegeven door de gebruiker van het forum. Deze mogelijkheid wordt alleen gebruikt indien men bedreigd is of dat soort wangedrag.

Ik heb me niet slecht gedragen en niemand bedreigd.
#5
Feedback / Re: privacy
19/07/2006 om 19:12:15
Ik heb vrij recent een bijzonder slechte ervaring gehad met bovengenoemd verschijnsel. Doe niet of je neus bloedt. Tamza refereerde aan zaken die ze niet kan weten, tenzij pm wordt gelezen en zelfs besproken onder "vriendjes". De enige die dat kan is admin. Wie Tamza's meest recente en nogal onreglementaire reacties op mijn
bijdragen herinnert, weet wat ik bedoel, herhalen is hier niet nodig.
Naar aanleiding hiervan heb ik verzocht, via pm om geen stennis te schoppen, mijn lidmaatschap te beeindigen. Daarna heb ik alleen nog uit interesse de discussies gevolgd, maar niet meer geprobeerd in te loggen. Kan je checken hoor, admin.
Naar aanleiding van deze discussie werd de nieuwsgierigheid gewekt.
Ik merk nu dat het beeindigen helaas niet is gelukt. Als dit technisch niet mogelijk is, willen jullie dan zo vriendelijk te zijn me te "bannen" svp? Ik zou dit zeer waarderen, en het is bekend dat dit erg makkelijk gaat. Zo niet, dan ga ik gewoon alle discussies verruwen in Tamza-stijl. Er is er maar een persoon die hier ongestraft kan schrijven op een dergelijk onbeschofte manier zonder geband te worden, dus dan ben ik hopelijk wel zo weg.

Beetje ziek om Allah hier bij te halen trouwens. 
#6
Citaat van: Tamza op 27/06/2006 om 19:19:08Monique, ik begrijp best dat je je nu nogal in je kont genomen voelt nu je de werkelijke reden weet van de beslissing van je verloofde. Maar nu moet je ni gaan liegen en stoer gaan doen he. Jouw ijl-stuk was niet eens aan mij gericht, dus niet achteraf doen alsof je het tegen mij had en het opeens niet de moeite waard vond.

Want ik krijg nu oprecht medelijden. Vooral wanneer je steeds nadrukkelijk moet aangeven dat je o zo slim bent en de rest o zo traag. Echt een dombo-eigenschap. En je verloofde zit de boel gewoon te flashen, punt. Pijnlijk, maar go face it en val ons er niet lastig mee.

"Respecteer de mening van andere discussanten en laat iedereen in zijn waarde, wat er ook gebeurt.
Wees beleefd en aardig. Post geen berichten met schuttingwoorden of agressief taalgebruik."  Een welbekende en belangrijke regel op dit forum.

Tamza, beleefd en aardig? Iedereen in waarde laten? Geen schuttingwoorden of agressie? Ban jezelf maar Tamza.
#7
Citaat van: SAMADIE op 28/06/2006 om 15:02:10
ewa moniqpue heb nog geen antw op mijn vraag!?

Sorry Samadpie, wat is je vraag? Excuses voor de late reactie, ik heb ook een leven buiten dit forum.
#8
Politiek / Re: Een profeet van onze tijd
09/07/2006 om 12:07:08
Ja, de tekst was erg goed.
#9
In de media / Re: Stage
09/07/2006 om 12:06:25
Die reformatorische scholen (zijn er niet zoveel van trouwens) gaan heel ver, weigeren ook vrouwen die een broek dragen bijvoorbeeld.
Ik coordineer een groep studenten die voorlichting geven over hun studie op scholen voor voortgezet onderwijs. Een reformatorische school vroeg een studente een rok aan te trekken op een voorlichtingsavond die ze zou geven. Die meid had niet eens een rok! We accepteerden de eis niet en uiteindelijk hebben ze toegegevens, ze wilden graag die voorlichting. Als stagiere heb je die "macht" niet, voor jou 10 anderen.
#10
Ik lees hier wel vaker dat je bij de Turken bovengenoemde problemen niet of nauwelijks ziet. Hebben jullie enig idee hoe dat kan?
Zijn Turkse ouders strenger misschien? Doen ze bepaalde dingen anders?

Voor Turken zijn folders, brochures en radiouitzendingen gemaakt in het Turks, ik bedoel voorlichting enzo over gezondheid, voorzieningen, scholing etc.
Voor Marokkanen in het Arabisch, zodat heel belangrijke info simpelweg niet is aangekomen bij die eerste generaties hier. Kan dat een factor in het geheel zijn?

Denken jullie dat het jongeren kan helpen als er regelmatig in de media aandacht wordt besteed aan Marokkaanse sportlieden, wetenschappers, zakenlui die het gemaakt hebben? Of is dat te idealistisch gedacht?

Een knulletje (de meiden doen het toch veel beter?) dat het verkeerde pad op dreigt te gaan koppelen aan een Marokkaanse mentor die succesvol is, zou dat kunnen helpen?

Zijn er projecten vanuit de moskeeen, zoals huiswerkbegeleiding, sport en spel, uitjes, etc?

#11
Algemeen / Re: Bijbel in het Tarifith
09/07/2006 om 11:44:52
Citaat van: Arab-Amazighi op 07/07/2006 om 21:13:00
Citaat van: DORO op 07/07/2006 om 21:06:47
bijbel vergelijken met toiletpapier, zeg meer iets over de chit in iemands hoofd om tot deze vergelijking te komen, een beetje respect mag best wel hoor,.
Respect voor stront dat God met een mens vergelijkt is niet nodig, bagger hoort op de vuilnisbelt...

Beste dwaalgast, ik heb het nagevraagd bij een serieuze moslim. De Bijbel hoort tot de geopenbaarde boeken, jij mag die dingen daarom niet zeggen.
#12
Algemeen / Re: Bijbel in het Tarifith
09/07/2006 om 11:42:16
Citaat van: Ighes op 07/07/2006 om 22:19:20


Ighyar di ighyar waha.

Weten jullie of die boeken te bestelen zijn. Ik vind het erg leuk en interessant om de bijbel in mijn moedertaal te lezen. Graag had ik het ook gedaan met de koran, maar helaas de vertaling naar het Tmazight wordt tegen gehouden door idioten somigen hier op de site.

Je zou gewoon dat linkje in het eerste bericht kunnen volgen, dan heb je al aardig wat leesvoer. De vertalers zijn ook geinteresseerd in eventuele verbeteringen in hun vertaling, ze pakken het wat dat betreft ook netjes aan.
#13
Citaat van: Arab-Amazighi op 07/07/2006 om 16:42:16
Citaat van: ***** op 07/07/2006 om 14:17:47
Om terug te komen op de topic. Wellicht politieke eenheid, opgelegd van boven, maar geen culturele eenheid. Top down, geen bottom up.

Wacht even ik heb het niet over nu. Maar over de politieke eenheid onder de Almoraviden, Almohaden en Mariniden. Voor de islam was die er niet, vlak daarna waren de Imazighen voor het eerst in een grote rijk verenigd.

P.S. Politieke eenheid wordt altijd van boven opgelegd (zeker in het verleden, maar ook nu denk aan de Europese Unie, weinig draagvlakte onder de gemiddelde burger).

Politieke eenheid kan ook aan de basis ontstaan, onder de mensen buiten de macht. Denk aan de grote emancipatoire bewegingen (zoals burgerrechten VS)
en revolutionaire omwentelingen zoals we die in Nicaragua zagen. Zeker in het begin was er grote mate van eengezindheid onder het volk, om de dictator weg te jagen, en daarna in de alfabetisatie, gezondheidszorg etc. Dergelijke eenheid valt te prefereren boven die eenheid die wordt opgelegd van bovenaf, zoals we dat zagen bij het Romeinse Rijk, de westerse kolonisatie, de manier waarop Inca's en Azteken de omliggende volken onderworpen etc. Dat zijn uiteindelijk reuzen met lemen voeten.
#14
Algemeen / Re: Bijbel in het Tarifith
07/07/2006 om 20:09:10
Citeer
Lees de Bijbel goed als je alleen al bij Genesis begint, God schept zogenaamd eerst het licht en dan pas de Zon alsof die koeien niet weten dat de Zon voor licht zorgt. En daarna (ook in Genesis) wordt verhaald dat God een kleine en een grote licht schiep. In de koran staat de zon maakten wij tot een Diaa en de maan tot EEN licht. Diaa is iets wat zelf licht geeft, hoe wist men toen dat de maan zelf geen licht gaf. Dit is maar EEN ZEER KLEINE voorbeeld, lees de Koran en de Bijbel en je vindt de bijbel niet eens waard om als toiletpapier te dienen. Maar nee omdat het in Tmazight is geschreven is het ineens interessant.
Citeer

Je bent ernstig geassimileerd in het westerse, materialistische, pseudo-wetenschappelijke denken dat in het westen hoogtij viert.  Genesis is het lied van de schepping, geen krantenartikel of wetenschappelijk betoog.
Het lied vertelt over het waarom van de Schepping, en Wie erachter zit. Dat is een diepere waarheid. Als je verder leest, in Genesis 2, zie je nog een scheppingslied, waarin de volgordes anders zijn.  En niet voor niks.

De moslim die de Bijbel vergelijkt met toiletpapier, is een nestbevuiler en is als een boom die is losgerot van zijn eigen wortels. Omvallen is onvermijdelijk.
#15
Algemeen / Re: Bijbel in het Tarifith
07/07/2006 om 20:03:33
Hallo Gordo,

Bedankt voor je antwoorden, link en vertaling. 
Fijn ook van gedachten te kunnen wisselen met een moslim die de Bijbel gewoon uit een vorm van oprechte interesse leest (in dit geval voor de taal/vertaling), en
niet met het doel er de "fouten" uit te vissen.
Dankje!