-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Isefrawen

#1
Welke taal gestandaardiseerd wordt is helemaal niet zo spannend. Het gaat hier om de erkenning van de taal van de Imazighen. Dat iemand al vastloopt op het feit dat de Shlou7 of Issoussiyen of de Leqbayl een andere dialect of andere tongval hebben, zegt meer iets over diens eigen tekortkomingen. Of nog erger, diens eigen vastgelopen nationalisme die niet verder reikt dan een paar bergen verder van zijn oorspronkelijke geboortestreek. Een vage tekortkoming die waarschijnlijk zelfs diens eigen buren/streekgenoten/andere stammen wantrouwt. Je kunt je naasten niet liefhebben als je jezelf haat. Ik vermoed dat vele Irifiyen deze vorm van zelfhaat onder de gelederen dragen. Het is een goed initiatief, ik heb het ondertekent en ga het ook delen met mijn sociale kringen.
#2
Dat zou het geval zijn indien de minachting, verwaarlozing en onderdrukking in een eerste fase zou zitten. Dat is het al tientallen jaren niet het geval. Irifiyen worden al decennia lang gedeporteerd, vernederd en gelden als derderangsburgers voor arbath. De Irifiyen zijn in een vicieuze cirkel beland van acceptatie van het zowel non-verbaal als verbaal geweld. Irifiyen geloven in een ballon gevuld met luchtvrede die heel makkelijk te doorprikken is. Irifiyen beginnen steeds meer te lijken op Ighabiyen. Tam en identiteitsloos.
#3
Wordt het dan niet tijd om terug te slaan? Irifiyen zijn op hun sterkst en best als er een potje te vechten valt. Hebben ze knuppels? Nou die kunnen wij ook maken. Wij maken ze van steen met isenanen erin. Wij hebben ook Imziren. Dragen ze maskers? Die kunnen wij ook maken. Geen probleem. Gaan ze met scherp schieten? Doen wij ook. Wij zijn trotse vechtlustige Irifiyen. Geen shmetta zooi ala arbath. Zorg er in ieder geval voor dat die zogenaamde agentjes niet onbeschermd op elke hoek kunnen gaan staan. Maak het ze het leven zuur. Laat ze maar met zwaar beschut komen. Dan wordt het ook menens. Bommen, granaten en al die shit, kunnen wij ook maken. Arbath speelt een psychologisch spelletje. Verdeel en heers. Vergeet niet dat ze een zandbak in het zuiden moeten verdedigen hé. Maak gebruik van de omstandigheden. Arbat is niet zo sterk als dat het denkt te zijn. Als Polisario het wil staan ze binnen een paar dagen bij Marrakesh. Maar ook zij zijn net als de Irifiyen eerwaardige mensen. Met pit, trots en doorzettingsvermogen. Iqbaylen en de Catalanen zijn er ook nog. Bezorg arbat echte kopzorgen. Geen lichte hoofdpijn door wat slappe geouwehoer. Dit is niet Riffijns waardig. Wat zullen onze voorouders wel niet van ons vinden. Als een regime de hersens van mensen na het einde van de ramadan inslaan, dan weet je dat zo'n regime geen enkel respect voor je heeft. Het enige wat er dan te wachten staat is een daadwerkelijke opstand. Dat tamme gedoe is niets voor ons. Wij haten arbat. Als zij ons iets aandoen dan moeten wij keihard terugslaan. Anders zijn wij geen Irifiyen. Ineens is iedereen bang dat ze hun geverfde betonnen huis iets aandoen. Want oh lala, arbat, marokko, 1 geheel. Droom lekker verder. Onze (voor)ouders hebben niet voor niets lemen huizen gebouwd in de bergen. Dat is onze basis. Maar nee, verlaat je huis, verwaarloos je streek en je roots en trek weg naar de chique zooi van een stad. Er is geen vechtlust meer. Geen trots. Allemaal slappe janussen. Geen enkel volk op aarde zal dit pikken van een overheid. Laat staan een overheid die Irifiyen bijna een eeuw lang onderdrukt en verwaarloosd. En wij zitten te bibberen als een agentje een steen op zen kuttekop krijgt. Egg.
#4
We moeten eerst het Arabisch nationalisme dat onder de vleugels van de islam rondfladdert bestrijden voordat we enigszins wat kunnen doen aan het sterker maken van onze identiteit. De valkuil van de Imazighen is de islam. Zolang je de Arabieren dagelijks blijft aanbidden, zal de Amazigh zichzelf nooit kunnen vinden. Die religieuze indoctrinatie van de Arabieren bij de Imazighen is zo sterk aanwezig dat het dweilen met de kraan open wordt.
#5
Wellicht omdat een hoop Irifiyen zich in gaten wanen van dijken waar ze geen vingers in moeten steken. Even afgezien van alle ruis dat in deze topic gaande is. Of nou ja, die ruis is juist datgene waar Irifiyen zich wellicht vaak hun vingers aan branden. Te emotioneel misschien. De passie. De vrucht van hun bestaan. Alleen weten ze zich vaak geen raad wat ze met die vruchten aanmoeten. Irrifiyen zijn passievruchten. Vruchten die door anderen geplukt worden. Omdat zelfhaat onder Riffijnen een groot goed is. Zie ze maar als vijgen. Ik ben sappiger en dikker dan die andere vrucht. Uiteindelijk vallen ze op de grond door het gekibbel onderling.
#6
Muziek / Re: Sallam Rifi - Inya zi tiyara
08/02/2010 om 14:11:24
Ik ken alleen Tiyara Yedwin van hem...
#7
Zouden ze de navel van die derde foto gefotoshopped hebben? :D

*sawar imesthane* (heupbroek doet zijn intrede)
#8
Biometrie betekent het vaststellen van meetbare eigenschappen van levende wezens, zoals de gemiddelde levensduur en raciale kenmerken.
Dus de Imazighen worden eindelijk erkend in hun paspoort?
#9
Vrouwen / Re: Wenkbrauwen Epileren
31/07/2008 om 23:10:18
Citaat van: revenge op 27/07/2008 om 01:17:47
Profeet vervloekt vrouwen die hun wenkbrauwen epileren, dus zegt genoeg.


Waarom denk je dat de profeet dat vervloekt?
Wat is er mis met een beetje strakke wenkbrauw? Is dat haram? Waarom is dat haram? Mensen moeten er zo bijlopen?
#10
In de media / Re: 'Echt in Marokko (2)'
31/07/2008 om 22:55:58

Citeer
Geschreven door Asis Aynan
De sekspartijen gebeuren thuis, omdat hotels alleen Marokkaanse koppeltjes toelaten die een trouwboekje kunnen overleggen.

Laat l'Hotel el Assad in Nador je niet horen :D
#11
Gewoon heel erg stil blijven zitten in de tuin. Misschien dat de kou dan wel meevalt.
Alhoewel, eind juli breekt er weer mooi weer aan, schijnt, zegt men, of voorspellen ze.
#12
Babbelhoek / Re: WAT VOOR AFKOMST??
06/10/2007 om 01:49:53


Chinees. lin min poa!
#13
Citaat van: Hadou op 12/07/2007 om 15:09:38
ach het is lastig ! financieren daar komt Rente bij kijken... ( Haram voor mij).
leasen = huren, zonder zorgen en je rijdt iets nieuws en moois.
En sparen?? voor een nieuwe = niet meer mogelijk tegenwoordig..


Hadou, koop een huis. laten we zeggen voor 180000 euro en op dat huis neem je de overwaarde van rond de 3 a 4% op jaarbasis. dat bedrag laat je van te voren uitkeren en daar koop je een auto van. kom je alsnog op 36000,-  (4%) wat een leuke auto kan opleveren.
#14
Citaat van: Hadou op 12/07/2007 om 15:03:37
aantal kilometers voor een Mercedes Diesel maakt op zich niet uit. Ze kan makkelijk 1.000.000 km draaien. in NL  kijken ze ernaar helaas. maar het zegt niet veel.

op de marktplaats staan ze van af 5000 geprijst.


Oke bedankt!
#15
Citaat van: Hadou op 12/07/2007 om 14:54:39
Citaat van: Zwiet Rwiet op 12/07/2007 om 14:52:50
Citaat van: Hadou op 12/07/2007 om 14:51:01


mijn broer had zo een .. rijdt lekker.

Zoiets heeft mijn tqube7t inu ook. ik weet niet welke versie dit is. zij heeft een 170 cdi. rijdt super!
A klasse CDI is dit.
je kan rustig tussen 7500 â,¬ en 10.000â,¬ vragen.


Meen je niet? Zoveel? Hmmm ook als er 293.000 km op de teller staan? ;D