Tataouine Tunesië

Er is op dit moment veel onrust in Tataouine. Tataouine één van de amazigh steden in Tunesië. Imazighen van Tunesië worden nog meer geïsoleerd namens democratie en vernieuwingen. Maar het lijkt anders te gaan dan iedereen dacht. Het worden steeds onrustig. vele Imazighen uit Libië vluchten naar de stad. Wij horen veel meer van Imazighen van Libië, die de vrijheid voelen, dan die van Tunesië. Komt er nu wel veranderingen of niet. Een korte beschrijving van de stad door Wikipedia.

Tataouine is een stad in Tunesië en is de hoofdplaats van het gelijknamige gouvernement Tataouine. Bij de volkstelling van 2004 telde Tataouine 59.346 inwoners.

De naam Tataouine komt van het Berberse Tittawin, wat letterlijk de ogen en figuurlijk de bronnen betekent (zie de Marokkaanse stad Tetouan). http://nl.wikipedia.org/wiki/Tetouan

Tataouine is ‘s lands zuidelijkste oord van betekenis. De stad is wereldberoemd om haar unieke, typisch Berberse bouwstijl. Het is om die reden erg in trek bij filmmakers die op zoek zijn naar een bijzondere omgeving, zo is Star Wars er gefilmd. De fictieve thuisplaneet van Luke Skywalker werd naar deze stad genoemd.

Hier begint de Sahara, die 40 procent van Tunesië bedekt. Ooit heersten hier Berbers, maar de Arabische Banu Hilal bedoeïenen onderwierpen dit Noord-Afrikaanse oervolk. Hun taal en cultuur verdwenen grotendeels uit Tunesië. De genen bleven: meer dan 80 procent van de circa tien miljoen Tunesiërs bezit Berbers bloed. Om voeling te houden met hun wortels vieren de Arabische woestijnbewoners rond Tataouine elk jaar een sprankelend volksfeest: het Festival international des Ksour sahariens. Het festival herbergt een uniek bouwkundig verschijnsel.

Vind ons ook op :

Geef een antwoord