Strijdkreet van de aarde: Riffijnse gedichten

Strijdkreet van de aarde is Ahmed Essadki’s debuut bundel. In deze gedichtenbundel staan 13 gedichten waarbij de rode draad de collectieve en persoonlijke strijd zijn. Op de linkerpagina’s staan de gedichten in het Tarifit (Berbertaal in Noord Marokko) en op de rechterpagina’s staan de Nederlandse vertalingen.

Ahmed Essadki weet op een buitengewone wijze deze vormen van strijd te verbeelden. Gebruikmakend van krachtige verhalende zinnen weet Ahmed Essadki de lezer te raken. Deze bundel is een must voor elke poezie liefhebber.

Roel Otten’s Nederlandse vertaling van de Riffijnse gedichten is een die de kracht van Essadki’s woorden precies weet te vatten. Roel Otten’s beheersing van het Tarifit maar in grote mate ook zijn inlevingsvermogen in Riffijnse dichters heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse vertaling net zo krachtig is als het Riffijnse origineel.

Beschikbaarheid

Strijdkreet van de aarde….

Vind ons ook op :

Geef een antwoord