Bestel nu uw exemplaar!!

In 1926 stond Abdelkrim Alkhattabi met zijn veertienduizend strijders tegenover een Frans en Spaans leger van meer dan één miljoen soldaten. Ondanks de gigantische militaire ongelijkheid, moesten de Spanjaarden uiteindelijk beroep doen op het Duitse gifgas. Abdelkrim stond onder druk van twee grote moderne mogendheden (Spanje en Frankrijk) en gaf zich in 1926 aan de Fransen over. Dit boek spitst zich niet toe alleen op de ervaring van Abdelkrim als leider van het verzet tegen de bezetters, maar ook op zijn visie met betrekking tot de vrijheid, rechtvaardigheid, democratie en de opbouw van een rechtsstaat.
Abdelkrim, parcours van een vrijheidsstrijder is vertaald door Mustafa Aarab.

Ali Idrissi (1945) is geboren in Al Hoceima- Marokko, emeritus hoogleraar en culturele attaché bij de Marokkaanse ambassade tussen 1990 en 2000 in Algiers en Tunis. Hij was tussen 1997 en 2000 vertegenwoordiger van Marokko in verschillende Arabische culturele -, wetenschappelijke- en onderwijsinstellingen. Idrissi heeft een aantal publicaties op zijn naam staan waaronder Sommige thematieken van islamitische filosofie en Theologische stromingen in het islamitische westen.

Bestel nu Abdelkrim, parcours van een vrijheidsstrijder
Verschijningsdatum: half augustus

Vind ons ook op :

Geef een antwoord