Het ideale amazigh ontbijt?

Gestart door Demya, 08/01/2006 om 15:51:56

Demya

Voor mij is dat een glas thee


met olijfolie en zwarte zitoen (en geroosterd brood)


en dat van jullie?

rif-boe3iash

#1
nes te3ziebay 7eloua ed choklatay

iezen erkes nen coele ;)


Dora

koffie, eieren met zembou en daarna een lekkere glas jus d'orange
en anders koffie met warm brood (liefst tacnift of stokbrood) met olijfolie

Demya

Citaat van: rif-boe3iash19 op 08/01/2006 om 15:53:20
nes te3ziebay 7eloua ed choklatay

iezen erkes nen cola ;)

hahaha het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat

Moraina


rif-boe3iash

Zembou is zandachtige spul met een apart smaakje, dat je door het eten kunt doen of lekker met tahandif of tazaf kunt eten hhhmmmm webe7

Moraina


athsaynou

(zembu is poeder fijn gemalen imammez. Dit eet je met tahendith, die haal je er dan gewoon doorheen..)

KOFFIE dat moet er in iedere geval zijn, elke ochtend..
dan Timedjjerin in olijfolie gebakken..

Parakaló

als ik in rkampoe ben dan wil niets liever dan toasted bread, olijfolie nigh edhen ahourry met cahwa

Samir!

Ik eet het liefst uitgebreid in de ochtend.

Voorkeur aan mamita(batata, xizu, tinifin, aysum etc )

Isefrawen

inderdaad, geroosterd zelf gemaakt brood met die lekkere zouten olijven, hete gekookte koffie met koffiedrap op de bodem. hoe we dat in arif altijd deden. en soms eieren met olijfolie en zembu. of een afdda met olijfolie erop... mjammie

Parakaló

Citaat van: Thirelli Films op 09/01/2006 om 12:19:11
Ik eet het liefst uitgebreid in de ochtend.

Voorkeur aan mamita(batata, xizu, tinifin, aysum etc )

geen problemen mee. als je maar geen schaap in je mamita hebt zitten. 

Moraina


DORO

Citaat van: Demya op 08/01/2006 om 15:51:56
Voor mij is dat een glas thee


met olijfolie en zwarte zitoen (en geroosterd brood)


en dat van jullie?

Voor mij ook dezelfde olijfolie met agrum Imandi  ( geroosterd)
plus  tazammit ---->(famillie van zambou) en abarad n watay
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Izouran