Hoofdmenu

Takrisht maken

Gestart door qaqrieuw, 11/04/2005 om 17:24:34

Trabandou


athsaynou

Citaat van: Numero1 op 11/04/2005 om 17:47:01
Citaat van: athsaynou op 11/04/2005 om 17:45:57
Citaat van: Numero1 op 11/04/2005 om 17:44:41
Citaat van: Azazel op 11/04/2005 om 17:43:06
Citaat van: Numero1 op 11/04/2005 om 17:39:28
Citaat van: athsaynou op 11/04/2005 om 17:35:59
WAT IS HETTTTT????????????????

A3eddis n thigsie.

Naar mijn weten heet dat THOURA..

Azazel.

Thoura???

zo zeggen wij het ook...shab aythwaygaher

oke dan. Nooit van gehoord.

ik heb daar juist nooit van gehoord...

Trabandou


qaqrieuw

Als ik takresht maak moet ik die eerst wassen nigh?

Trabandou

Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 17:54:55
Als ik takresht maak moet ik die eerst wassen nigh?


Eerst wassen in kokend water, hierin telkens draaien, totdat het een beetje in het water zacht is geworden. Daarna moet je met een mes, het zachte gedeelte afhalen (afschuren??). Dit is heel gemakkelijk, nadat het heet is geworden in kokend water.

Dora

wij noemen dat irreway

heerijk in tajin.

qaqrieuw

Citaat van: Numero1 op 11/04/2005 om 17:59:53
Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 17:54:55
Als ik takresht maak moet ik die eerst wassen nigh?


Eerst wassen in kokend water, hierin telkens draaien, totdat het een beetje in het water zacht is geworden. Daarna moet je met een mes, het zachte gedeelte afhalen. Dit is heel gemakkelijk, nadat het heet is geworden in kokend water.
en het water dan?? moet ik die voor rmaq = bouillon gebruiken nicgh

qaqrieuw

Citaat van: L_L op 11/04/2005 om 18:00:56
wij noemen dat irreway

heerijk in tajin.
irreway?? dat klinkt schots

Azazel

Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 18:02:45
Citaat van: L_L op 11/04/2005 om 18:00:56
wij noemen dat irreway

heerijk in tajin.
irreway?? dat klinkt schots

Waar is je avatar?

Azazel.

Trabandou

#24
Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 18:01:36
Citaat van: Numero1 op 11/04/2005 om 17:59:53
Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 17:54:55
Als ik takresht maak moet ik die eerst wassen nigh?


Eerst wassen in kokend water, hierin telkens draaien, totdat het een beetje in het water zacht is geworden. Daarna moet je met een mes, het zachte gedeelte afhalen. Dit is heel gemakkelijk, nadat het heet is geworden in kokend water.
en het water dan?? moet ik die voor rmaq = bouillon gebruiken nicgh

Het water kan daarna weggegooid worden. Je pakt vervolgens wat olie, tomaten, peterselie, peper, zout etc..etc.. (wees creatief) en dan kan het echte werk beginnen. Ik heb het mijn moeder vaak zien maken.

Dora

je wast de irreway goed met zout en water

daarna snij je het in stukjes en stop je het in een koekoet (snelkookpan)goed laten koken, en dan al het water eruit gieten.

je kan nu 2 dingen doen > of je doet het in de tajin of gewoon terug in de pan. als je het in de tajin doet dan moet je van te voren ui, tomaat, voor koken (met alle kruiden van dien). als de ui goed doorbakken is dan giet je de irreway erdoorheen doet er wat rozijnen doorheen en voila..

Dora

Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 18:02:45
Citaat van: L_L op 11/04/2005 om 18:00:56
wij noemen dat irreway

heerijk in tajin.
irreway?? dat klinkt schots

;D..

is wel echt tamazight hoor

qaqrieuw

Citaat van: Azazel op 11/04/2005 om 18:03:31
Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 18:02:45
Citaat van: L_L op 11/04/2005 om 18:00:56
wij noemen dat irreway

heerijk in tajin.
irreway?? dat klinkt schots

Waar is je avatar?

Azazel.
Avatar is spoorloos

qaqrieuw

Citaat van: Numero1 op 11/04/2005 om 18:03:52
Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 18:01:36
Citaat van: Numero1 op 11/04/2005 om 17:59:53
Citaat van: qaqrieuw op 11/04/2005 om 17:54:55
Als ik takresht maak moet ik die eerst wassen nigh?


Eerst wassen in kokend water, hierin telkens draaien, totdat het een beetje in het water zacht is geworden. Daarna moet je met een mes, het zachte gedeelte afhalen. Dit is heel gemakkelijk, nadat het heet is geworden in kokend water.
en het water dan?? moet ik die voor rmaq = bouillon gebruiken nicgh

Het water kan daarna weggegooid worden. Je pakt vervolgens wat olie, tomaten, peterselie, peper, zout etc..etc.. (wees creatief) en dan kan het echte werk beginnen. Ik heb het mijn moeder vaak zien doen.
Merci numero1

qaqrieuw

Citaat van: L_L op 11/04/2005 om 18:05:53
je wast de irreway goed met zout en water

daarna snij je het in stukjes en stop je het in een koekoet (snelkookpan)goed laten koken, en dan al het water eruit gieten.

je kan nu 2 dingen doen > of je doet het in de tajin of gewoon terug in de pan. als je het in de tajin doet dan moet je van te voren ui, tomaat, voor koken (met alle kruiden van dien). als de ui goed doorbakken is dan giet je de irreway erdoorheen doet er wat rozijnen doorheen en voila..
Jij ook merci