Hoofdmenu

Marmita maken

Gestart door qaqrieuw, 06/04/2005 om 17:41:19

qaqrieuw

hoe maak ik een echte mamita.
wat voor soort vlees en groente heb ik nodig om een echte marmita te maken en hoe moet ik te werk gaan???

Samariaan

Dit klinkt ongeloofwaardig, maar die vraag heeft me nu al een paar weken bezig gehouden.

Wacht met smart af op de antwoorden.

Idir

Taydûrt/Marmita s weysum d texsact (voor ongeveer 4 personen)

Ingedriënten:
- ongeveer 500 gram lamsvlees (of gewoon 4 stukken vlees)
- één ui
- één (vlees)tomaat
- één kleine courgette
- twee à drie wortels
- vier à vijf aardappelen
- een klein bosje koriander
- kruiden (een mix van gember, saffraan, zwarte peper, paprikapoeder, komijn en gele kerrie)
- zonnebloemolie (of olijfolie)
- ongeveer 2 theelepels zout
- ongeveer 400 ml water (één à anderhalve glas water)

Bereiding:
1. Maak de vleesstukken schoon. Er kunnen namelijk kleine losse stukjes bot en dergelijke tussen zitten. Indien het vlees nog niet gesneden is, uiteraard eerst even in het gewenste aantal stukken snijden.
2. Doe een laagje olie in de pan. En voeg hier ook zout aan toe. Leg het lamsvlees gelijk in de pan en laat het vlees ongeveer een half uur goed braden. Het vuur moet niet al te hoog staan. Af en toe met een houten pollepel de vleesstukken omdraaien.
3. Schil ondertussen de uien, de wortels en de aardappelen. Snijd de uiteinden van de courgette eraf.
4. Snij de wortels in het midden door. En verdeel ze daarna nog een keer in twee. De aardappelen en de courgette dienen ook door tweeën verdeeld te worden. De courgette dient daarna in kleinere stukken te worden gesneden.
5. Snijd het uitje een beetje grof en voeg deze toe, zodra het vlees goed gebraden is. Ontvel het tomaatje, en snijd deze goed fijn en voeg het aan het vlees toe. Laat dit even goed door bakken en dan doe je er de zelfgemixte Marokkaanse kruiden (gember, saffraan, zwarte peper, komijn en gele kerrie) bij. Roer dit even goed aan.
6. Voeg dan een glas tot anderhalf glas water (één glas is ongeveer 250 ml) toe. (De hoeveelheid water hangt af van de hoeveelheid vlees, het vocht van de tomaat enzovoort.)
7. Snijd de koriander fijn en voeg een deel ervan nu aan het vlees toe.
8. Zet het vuur iets hoger aan dan zonet, tot je de saus ziet pruttelen. Zodra de saus pruttelt, kun je het vuur lager zetten. Laat het vlees ongeveer een kwartier tot twintig minuten koken.
9. De groente kan er nu bij. Leg eerst de stukjes wortel op het vlees, daarna de aardappelen en bovenin de stukjes courgette.
10. Laat de groenten een goed half uurtje koken.
11. Voeg de rest van de fijn gesneden koriander toe aan de groente. Indien er teveel jus / saus aanwezig is, kun je het vuur iets hoger zetten, zodat deze zich zal binden. Zet het vuur na ongeveer 5 minuten uit.
12. Er kan gelijk worden begonnen met het opscheppen van het eten. Indien gewenst kan er ook een aantal minuten gewacht worden. Het eten dient in groot bord te worden opgeschept. Allereerst dienen de aardappelen langs de rand van het bord gelegd te worden. De courgettes dienen tussen de aardappelen te worden gelegd. In het midden van het bord komt het vlees. Dan kunnen de stukjes wortels op het geheel gelegd worden. Als laatste kan men de jus eraan toevoegen. Dit gerecht wordt altijd met brood geserveerd. Eventueel kunnen er olijven aan toegevoegd worden.

Resultaat: Een gerecht waarin alle basisingedriënten die we nodig hebben terug te vinden zijn. Van groenten, vlees tot aan het brood toe. Dit is een van de bekendste dagelijkse gerechten in Arif.

http://www.tawiza.nl/content/awid.php?id=541&sid=3&andra=artikel

Bron : www.tawiza.nl

:)

qaqrieuw

Citaat van: MohamedUK op 06/04/2005 om 17:49:05
Dit klinkt ongeloofwaardig, maar die vraag heeft me nu al een paar weken bezig gehouden.

Wacht met smart af op de antwoorden.
Wat is niet geloofwaardig?
Dat ik niet weet hoe ik een mamita maken moet?

Ik hoop dat ik niet al te lang op mamita istructies moet wachten.
Wachten moet niet te lang duren want dan loop ik liever naar de McDonaldsals.

Idir

Citaat van: qaqrieuw op 06/04/2005 om 17:59:51
Citaat van: MohamedUK op 06/04/2005 om 17:49:05
Dit klinkt ongeloofwaardig, maar die vraag heeft me nu al een paar weken bezig gehouden.

Wacht met smart af op de antwoorden.
Wat is niet geloofwaardig?
Dat ik niet weet hoe ik een mamita maken moet?

Ik hoop dat ik niet al te lang op mamita istructies moet wachten.
Wachten moet te lang duren want dan loop ik liever naar de McDonaldsals.

Geen smoesjes, ga koken a yamcum, het recept heb je al.... ;D

Samariaan

Citaat van: qaqrieuw op 06/04/2005 om 17:59:51
Citaat van: MohamedUK op 06/04/2005 om 17:49:05
Dit klinkt ongeloofwaardig, maar die vraag heeft me nu al een paar weken bezig gehouden.

Wacht met smart af op de antwoorden.
Wat is niet geloofwaardig?
Dat ik niet weet hoe ik een mamita maken moet?

Ik hoop dat ik niet al te lang op mamita istructies moet wachten.
Wachten moet niet te lang duren want dan loop ik liever naar de McDonaldsals.

Nee. Dat ik ook met diezelfde vraag zat.

Samariaan

Idir. Je wordt bedankt!

qaqrieuw

Citaat van: Idir op 06/04/2005 om 18:00:51
Citaat van: qaqrieuw op 06/04/2005 om 17:59:51
Citaat van: MohamedUK op 06/04/2005 om 17:49:05
Dit klinkt ongeloofwaardig, maar die vraag heeft me nu al een paar weken bezig gehouden.

Wacht met smart af op de antwoorden.
Wat is niet geloofwaardig?
Dat ik niet weet hoe ik een mamita maken moet?

Ik hoop dat ik niet al te lang op mamita istructies moet wachten.
Wachten moet te lang duren want dan loop ik liever naar de McDonaldsals.

Geen smoesjes, ga koken a yamcum, het recept heb je al.... ;D
6 uur geweest, slager is dicht. dus moet wel naar McDonalds
je bent net te laat met dat fucking lange recept van je  ;D 
van lezen word ik al moe laat staan maken ::)

Samariaan

Trouwens, wat voor soort aardappels moet ik gebruiken? Hard of zacht?

Idir

Citaat van: qaqrieuw op 06/04/2005 om 18:06:56
Citaat van: Idir op 06/04/2005 om 18:00:51
Citaat van: qaqrieuw op 06/04/2005 om 17:59:51
Citaat van: MohamedUK op 06/04/2005 om 17:49:05
Dit klinkt ongeloofwaardig, maar die vraag heeft me nu al een paar weken bezig gehouden.

Wacht met smart af op de antwoorden.
Wat is niet geloofwaardig?
Dat ik niet weet hoe ik een mamita maken moet?

Ik hoop dat ik niet al te lang op mamita istructies moet wachten.
Wachten moet te lang duren want dan loop ik liever naar de McDonaldsals.

Geen smoesjes, ga koken a yamcum, het recept heb je al.... ;D
6 uur geweest, slager is dicht. dus moet wel naar McDonalds
je bent net te laat met dat fucking lange recept van je  ;D 
van lezen word ik al moe laat staan maken ::)


Ewa rah atecedd tiddarin 'n tqaqra.....

Ingrediënten:

Boodschappen lijstje voor 4 personen
600 gr. kikkerbilletjes (te koop of te bestellen bij een goede visboer)
droge witte wijn
1 platgedrukt teentje knoflook
1 et.l. gehakte peterselie
zout en peper
nootmuskaat
bloem en 1 ei
2 lepels melk
1 citoen
frituurvet


Voorbereiding:

Trek het vel van de kikkerbilletjes en snijd de tenen eraf. Was ze goed en laat ze minstens een uur marineren in witte wijn, knoflook, peterselie, zout, peper en nootmuskaat.


Bereiding:

Laat de kikkerbilletjes goed uitlekken en droog ze voorzichtig af. Haal ze dan door de bloem en door een geklopt ei met melk en wat zout. Laat ze in kleine hoeveelheden bakken ongeveer 5 min. in het hete vet. Laat ze uitlekken zodra ze goudgeel zijn. Zout erover strooien en warm serveren met enkele schijfjes citroen.


Idir

Citaat van: MohamedUK op 06/04/2005 om 18:09:35
Trouwens, wat voor soort aardappels moet ik gebruiken? Hard of zacht?


Maakt niet uit! Als je snel kokend aardappelen gebruikt dan moet je ze later bijvoegen! Maar als je al weet dat die aardappelen langzaam koken, dan moet je ze natuurlijk zo vroeg mogelijk toevoegen en het is ook beter voor de smaak van die aardappelen. De jus (arwa) kan dan beter in die aardappelen trekken.... ;)

Citaat van: MohamedUK op 06/04/2005 om 18:02:31
Idir. Je wordt bedankt!

Graag gedaan hoor! ;)

qaqrieuw

Citaat van: Idir op 06/04/2005 om 18:12:04
Citaat van: qaqrieuw op 06/04/2005 om 18:06:56
Citaat van: Idir op 06/04/2005 om 18:00:51
Citaat van: qaqrieuw op 06/04/2005 om 17:59:51
Citaat van: MohamedUK op 06/04/2005 om 17:49:05
Dit klinkt ongeloofwaardig, maar die vraag heeft me nu al een paar weken bezig gehouden.

Wacht met smart af op de antwoorden.
Wat is niet geloofwaardig?
Dat ik niet weet hoe ik een mamita maken moet?

Ik hoop dat ik niet al te lang op mamita istructies moet wachten.
Wachten moet te lang duren want dan loop ik liever naar de McDonaldsals.

Geen smoesjes, ga koken a yamcum, het recept heb je al.... ;D
6 uur geweest, slager is dicht. dus moet wel naar McDonalds
je bent net te laat met dat fucking lange recept van je  ;D 
van lezen word ik al moe laat staan maken ::)


Ewa rah atecedd tiddarin 'n tqaqra.....

Ingrediënten:

Boodschappen lijstje voor 4 personen
600 gr. kikkerbilletjes (te koop of te bestellen bij een goede visboer)
droge witte wijn
1 platgedrukt teentje knoflook
1 et.l. gehakte peterselie
zout en peper
nootmuskaat
bloem en 1 ei
2 lepels melk
1 citoen
<b><u>frituurvet </u></b>


Voorbereiding:

Trek het vel van de kikkerbilletjes en snijd de tenen eraf. Was ze goed en laat ze minstens een uur marineren in witte wijn, knoflook, peterselie, zout, peper en nootmuskaat.


Bereiding:

Laat de kikkerbilletjes goed uitlekken en droog ze voorzichtig af. Haal ze dan door de bloem en door een geklopt ei met melk en wat zout. Laat ze in kleine hoeveelheden bakken ongeveer 5 min. in het hete vet. Laat ze uitlekken zodra ze goudgeel zijn. Zout erover strooien en warm serveren met enkele schijfjes citroen.


ik ben allergisch voor frituurvet. mag het ook in olijfolie?? ;D

*****

ja hoor, jij mag in olijfolie

Idir



Moet je zelf weten, het zijn jou tiddarin tenslotte..... ;D


qaqrieuw

Citaat van: m7 op 06/04/2005 om 18:26:18
ja hoor, jij mag in olijfolie
jij weer je hok in