Auteur Topic: speciaal voor soesoe!!!  (gelezen 10538 keer)

« Reactie #30 Gepost op: 19/10/2004 om 18:03:44 »
Taugé in vispastilla??

« Reactie #31 Gepost op: 19/10/2004 om 18:05:00 »
Taugé in vispastilla??

Sommige mensen voegen er zeker nog andere ingredienten by ofzo

« Reactie #32 Gepost op: 19/10/2004 om 18:06:15 »
Lijkt me echt een vaag ingredient in vispastilla ???

Taugé hoort meer in loempia's toch.

« Reactie #33 Gepost op: 19/10/2004 om 18:06:35 »
Lijkt me echt een vaag ingredient in vistpastilla ???

Taugé hoort meer in loempia's toch.

ja in groente loempia's

« Reactie #34 Gepost op: 20/10/2004 om 20:31:37 »
Taugé in vispastilla??
Iedereen maakt het op zijn manier!

« Reactie #35 Gepost op: 20/10/2004 om 20:35:54 »
Dankje angel
Graag gedaan meid,zal wel meer recepten erop zetten!

« Reactie #36 Gepost op: 20/10/2004 om 20:37:41 »
.

« Reactie #37 Gepost op: 20/10/2004 om 20:39:28 »

Kokoskoekjes

Ingrediënten:

500 gram bloem
200 gram geraspte kokos
150 gram suiker
2 eieren
1 zakje gist
1 citroen
water

Zeef de bloem in een beslagkom en voeg alle ingrediënten toe. Van de citroen gebruikt u alleen de gerapte schil. Kneed het beslag tot een stevig deeg dat niet meer aan uw handen blijft plakken.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vervolgens draait u kleine bolletjes van het beslag die u door middel van inkerving met een mes kunt versieren. U kunt het deeg ook in een spuitzak doen en hiermee kleine bolletjes spuiten. Vervolgens plaatst u de bolletjes op een ovenblad dat is afgedekt met bakpapier. Dit doet u een kwartiertje op de laagste tree in de oven, daarna moeten de koekjes nog een kwartier in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn.

« Reactie #38 Gepost op: 20/10/2004 om 20:40:26 »
Rghaif (Gefrituurde gistkoekjes)

Voorbereiding:
Het deeg voor deze koekjes wordt op dezelfde manier gemaakt als bladerdeeg, maar dan zonder boter. Het wordt uitgerold en opgevouwen om het luchtig te maken.

Benodigdheden voor 4 personen

450 g bloem, 1 el gedroogde gist, 1 ei, losgeklopt, ca 3 dl water, olie, om in te frituren, boter en honing

Roer de bloem, de gist en het ei door elkaar en giet al roerend het water erbij. Klop het deeg tot een Gladde. Zachte, kleverige massa en kneed het vervolgens in ca. 20 min. Stevig en elastisch.

Bereidingswijze

Smeer uw handen in met olie en verdeel het deeg in 16-20 balletjes ter grootte van een pruim. Maak op een met olie ingevet oppervlak van de balletjes rechthoeken van ca. 25 x 22,5 cm. Probeer ervoor te zorgen dat het deeg niet scheurt en overal even dun is. Vouw de uiteinden naar binnen, zodat ze elkaar in het midden raken. Keer het deeg een kwartslag en vouw de uiteinden weer naar binnen. Maak zo een rechthoek van 15 x 10 cm. Verhit een laagje olie en frituur er een rghaif in tot hij uitzet en de onderkant goudbruin is. Draai hem om en frituur de andere kant ca. 1 min. Serveer hem warm met boter en honing.

« Reactie #39 Gepost op: 20/10/2004 om 20:43:16 »
Aardappelen met olijven
 

Ingredienten:
4 stuks ansjovisfilets
800 gr. aardappel, vastkokende
75 gr. olijf, zwarte, zonder pit
1 el. kappertjes
4 el. olijfolie, extra vergine
1 el. peterselie, verse, gehakte
Zout
Peper

Benodigheden:
Benodigde materialen: een hapjespan, een hakmes en een schaal.

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Snijd de olijven in plakjes. Hak de kappertjes en ansjovis fijn.

Verhit de olie in de hapjespan en schep de aardappelpartjes, olijven, kappertjes en ansjovis erdoor. Schep het mengsel regelmatig om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het mengsel in een schaal en garneer het met de peterselie.

« Reactie #40 Gepost op: 20/10/2004 om 20:45:02 »
Lasagna Bolognese


Ingredienten:
1 ui
2 wortels
400 gehakt
70 gr. tomatenpuree
40 gr. boter
40 gr. bloem
100 gr. kaas, Parmezaanse
2 dl. bouillon
0.5 el. kruidenmix, Italiaanse
6 dl. melk
2 el. olijfolie
0.5 pakje lasagnevel
1 stengel bleekselderij
Nootmuskaat
Peperkorrel, zwarte, gemalen
Zout

Benodigheden:
Benodigde materialen: een hapjespan, een pan en een rechthoekige ovenschaal met een deksel of wat aluminiumfolie.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Hak de ui, wortel en bleekselderij heel fijn.

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de groenten even aan. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Voeg de tomatenpuree, bouillon en kruiden toe.

Laat de Bolognese-saus circa 30 minuten zachtjes sudderen. Smelt de boter in de andere pan. Roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het een glad gebonden saus is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Vet de rechthoekige ovenschaal in. Schep wat Bolognese-saus op de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen. Schep hierop een laag Bolognese-saus en een laag bechamelsaus en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal deze volgorde nog een keer. Roer de rest van de Parmezaanse kaas door de rest van de bechamelsaus. Verdun de saus eventueel met een scheutje melk. Strijk deze saus over de laatste lasagnelaag uit. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie.

Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in circa 45 minuten gaar. Verwijder de laatste 10 minuten de deksel of het folie en laat de bovenkant kleuren.

« Reactie #41 Gepost op: 20/10/2004 om 20:50:01 »
saffi lasagna en amazigh identiteit.


kijk ook ff op www.creatiefmetdeegblabla.nl

« Reactie #42 Gepost op: 20/10/2004 om 20:51:17 »
Dadelkoek

Vulling:

250gram dadels zonder pit, of je kan ze zelf ontpitten.
1 eetlepel kaneel
1 kleine theeglas poedersuiker
1 eetlepel bloesemwater
1 kleine lepel Lghouwza (fijngemalen)
1 normale thee glas fijngemalen amandelen
1 normale thee glas walnoten (fijn gekneusd)
1 halve thee glas sesamzaad

Je gaat eerst de dadels goed zacht stomen, kan je gewoon in een couscouspan doen. Is het zacht geworden doe je het in een grote kom en je gaat het allemaal goed fijnmalen met een keukenmachine.
Nu is het een kwestie om alle hierboven genoemde ingrediënten er bij te doen en goed mengen, kan je gewoon met je handen doen. Om alvast voor te werken kan je al er rolletjes van gaan maken deze moeten even groot zijn als je pink, pak hem beet 10 cm.
Hoe kleiner hoe leuker de koekjes worden. Gebruik bij het rollen olie zodat het niet gaat plakken in je palmen.

Deeg:
1 pak bona (niet gesmolten)
1 kleine theeglas poedersuiker
1 ei
1 eetlepel bloesemwater
1 half zakje poedergist (te koop in albertheijn of andere supermarkten)

Dit allemaal samen kneden en tegelijkertijd bloem bijvoegen (ongeveer een kilo bloem) totdat het een beetje stevig wordt niet al te hard!!!.
Het deeg uitrollen met een deegroller maak het niet te dun!! Zodra je dat hebt gedaan haal je er kleine rondjes uit doormiddel van een kleine theeglas. Hou er wel rekening mee hoe groot je de dadelpastei hebt gemaakt want daar moet je ook je thee glas op meten. Zodra je alle rondjes hebt gemaakt zet je op elke rondje een rolletje dadelpastei. Deze maak je dicht en gaat het een beetje versieren door middel van knijpertjes of met een vork.

Bak ze licht bruin bijna tegen wit aan, in een voor verwarmde oven.

Laat ze een dagje staan en dan pas door de poedersuiker rollen, dit voorkomt dat de suiker niet op de koek gaat smelten en klonten wordt.

« Reactie #43 Gepost op: 20/10/2004 om 20:57:23 »
mmmmmmm   ik krijg weer honger!!
heb je dat ook allemaal zelf gemaakt,angel?

« Reactie #44 Gepost op: 20/10/2004 om 21:00:56 »
mmmmmmm   ik krijg weer honger!!
heb je dat ook allemaal zelf gemaakt,angel?
Ja heb ze allemaal gemaakt,niet alleen samen met men schoonzus!Heerlijk ik hou van koken