Auteur Topic: Tips voor mensen (vrouwen) die een rondreis door Marokko willen ondernemen  (gelezen 5751 keer)

« Gepost op: 06/11/2007 om 16:14:33 »
Stel je hebt plannen om met een stel meiden in de lente een rondreis te ondernemen door Marokko.

De hamvraag is dan natuurlijk sowieso: waar vind je avontuurlijke (Marokkaanse) meisjes die mee willen op zo'n reis, ken bijna alleen saaierds en bangerds, maar goed.

Hoe kun je zo'n rondreis het beste aanpakken en plannen als je geen auto hebt? Heeft iemand ervaring met treinreizen in Marokko? En zo ja, tussen welke plaatsen zijn er (goede) verbindingen? Hoe kom je het makkelijkst en veiligst in Arrif als je daar geen familie hebt wonen en ook zonder familie daarheen gaat? Gewoon vanuit Nador of Al Hoceima een taxi pakken en op naar Arrif? En wat zou ongeveer het budget zijn voor een rondreis van drie weken?

Alle denkbare tips en opperingen met betrekking tot dit onderwerp zijn welkom, dus spuien maar. Heb wel zin om hierover te zwetsen. ;D

« Reactie #1 Gepost op: 06/11/2007 om 23:29:21 »
Hoe kun je zo'n rondreis het beste aanpakken en plannen als je geen auto hebt? Heeft iemand ervaring met treinreizen in Marokko? En zo ja, tussen welke plaatsen zijn er (goede) verbindingen? Hoe kom je het makkelijkst en veiligst in Arrif als je daar geen familie hebt wonen en ook zonder familie daarheen gaat? Gewoon vanuit Nador of Al Hoceima een taxi pakken en op naar Arrif?

Ja, en het verblijf in Arif (als je er geen famillie hebt). Ik weet niet hoe het zit met hotelletjes in Arif (behalve Hoceima en Nador). Is er in elke village die je tegenkomt wel een hotelletje te vinden?. 

Ik weet niet, maar volgens mij is taxi wel de beste manier om naar Arif te reizen aangezien er geen treinverbindingen zijn. Je kan ook met de bus (maar best een eng gezicht om een bus te zien rijden door dat landschap).   

Ik wil ook wel zo een reis naar/ door Arif  ondernemen met vriendinnen. Een reis naar het zuiden lijkt me ook heel leuk.

   
 
« Laatst bewerkt op: 06/11/2007 om 23:34:44 door Nimana »

« Reactie #2 Gepost op: 15/11/2007 om 14:08:55 »
Dag tayouth,

Leuk dat je zo'n rondreis wilt maken. Ik ga begin december mijn eerste rondreis door marokko maken..met name het binnenland...Maar Arif staat ook op mijn lijstje.

Zodra ik ben geweest zal ik laten weten hoe het is verlopen. Echt spannend dus maar heb er super veel zin in.

« Reactie #3 Gepost op: 15/11/2007 om 20:01:45 »
Wat ik weet over de het reizen met de trein in Marokko is :

- Marokko heeft de beste treinen van Afrika.

- ze zijn zeer confortabel, vooral de eerste klas is bijna met de Europeese kwaliteit te vegelijken.

- Over dag reizen is zelfs voor een vrouw alleen goed te doen! Er lopen een paar toezichthouders constant door de trein en op elke station staan wel agenten/bewakers.

- S'nachts reizen met de eerste klas is ook geen probleem alleen als je aankomt op een station is het een andere verhaal... vaak staan daar "iqluccan" ( zoals ook in Nederland ;) ) rondom het station.
Mocht het een keer gebeuren dat je ergens s'nachts aankomt, dan kan je in de trein al iemand aanspreken die er "vertrouwlijk uitziet" om jou na het uitstappen naar en petit taxi te begeleiden b.v. .

- Het Marokkaanse spoorwegnet is nog niet helemaal dekkend! Dus stel dat jij uit Casa komt en je wil naar Titwan, dan neem je de trein Casa-Tanja. In de buurt van Titwan staat dan een bus klaar die je naar Titwan brengt. Geldt ook voor Nador etc.. in geval van Nador stop je in Taourirt en neem je daar de bus. Dit laatste stukje van je reis is al inbegrepen. Dus als je een treinkaartje is koopt zeg je gelijk dat je naar titwan gaat zo krijg je en een kaartje voor de trein en voor dat laatste stukje bus!!

-Eerste klas kan je zeker op lange afstands treinen b.v.  Tanja - Casa een goed maaltijd bestellen, koude en warme drankjes etc.


Dit is het ongeveer... succes :)

Site van Marokkaanse spoorwegen : http://www.oncf.ma/
je kan hier de prijzen, verbindingen en andere info.. terugvinden!
« Laatst bewerkt op: 15/11/2007 om 20:05:39 door Idir »

« Reactie #4 Gepost op: 15/11/2007 om 20:08:25 »
Oja, Interrail is ook in Marokko geldig!!!! Handig zeker als je onder de 25 jaar bent is het goedkoop om 4 weken lang door heel Europa en Marokko reizen voor heel weinig geld! ;)
(is volgens mij ook in Turkije geldig, maar daar ben ik niet helemaal zeker van!


Ik heb net op de site van NS gekeken, maar volgens mij doen ze Marokko niet meer?!?!

http://www.nsinternationaal.nl/tickets--service/de-interrail-one-country-pass.html

« Laatst bewerkt op: 15/11/2007 om 20:22:08 door Idir »

« Reactie #5 Gepost op: 01/02/2008 om 11:23:57 »
Leuke topic Thayouth. Marokko is echt mooi in het voorjaar, vooral Ariff. Dat moet je gewoon gezien hebben.
Damn, wat mis ik die tijden.

Als je gaat, laat het even weten, gaan we Ariff onveilig maken.:D